ciekawy pisze:a zamiast tych 600 minut za koło 20 zł jak się domyślam bez telefonu nie lepiej przejść do innej sieci na ofertę no limit do wszystkich za 29 zł ?
Nie 600, a 500. Poza tym całkowicie się zgadzam z
Rubenem. 500min to ponad 8h. Jeśli ktoś nie potrzebuje więcej, bo przez lata wie mniej więcej jak dzwoni - po co mu oferta no limit, gdzie zapłaci np 29zł za rozmowy + 9zł za sms, skoro za 19zł ma coś, czego może w miesiącu i tak nie wykorzystać? Aż tyle Teściowa nie rozmawia przez telefon. Dlatego rozważamy przejście na kartę. Dlaczego nadal w Plusie? Bo większość jej znajomych i najbliższa rodzina tam mieszkająca (inne województwo) ma numery w Plusie i do siebie mają za darmo (wybrane numery, czy jakoś tak). Przenieść do Play na kartę z wariantem rok ważności + nieograniczone rozmowy za 10zł? Owszem, ale starszych osób nie przekonasz tak łatwo do zmiany operatora, a ja za stary jestem, aby walczyć o to jak o ogień

. Teściowa ma co prawda drugi numer własnie w Play, który ode mnie dostała, aby miała tanio do nas, ale to by było na tyle. W ich miejscowości jest tylko salon Plusa i przyzwyczajeń nie zmienisz ot tak. Jeśli te 500 min faktycznie jest wymienne na sms i połączenia na stacjonarne (choć tu zaradzi w razie czego Fresh), to jest to dobra oferta. I jestem prawie pewien, że i tak całości nie wykorzysta. Nie ma więc sensu bawić się w przechodzenie, a później w razie czego słuchać, że ją namówiłem na zmiany, a nie jest zadowolona. Tym bardziej, że mnie nie ma na miejscu w razie problemów.
Ona będzie miała dużo więcej minut w porównaniu do obecnej oferty (i za połowę obecnego abonamentu), a ja cenny spokój, że nie namówiłem ją na coś, z czego może być niezadowolona i rykoszetem ja oberwę. Każdy kto ma Teściową wie, że lepiej pewnych tematów nie poruszać dla własnego komfortu