• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 215 z 350
  • 1
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 350

#664264  autor: przemek289
 26 wrz 2013, 13:19
Z głosem problemu nie ma, mamy dosyć podobny. Dane itd też znam, pierwsza umowa na abo podpisana z 8 lat temu była i tak podpisywana w salonie z przeznaczeniem, że ja będę używał telefonu. Także chyba tak zrobię, że przedstawię się jako główny użytkownik telefonu. Dzięki za pomoc.

#664270  autor: zygikuleczka
 26 wrz 2013, 13:45
pleha, wniosek o przejście na kartę to dobry pomysł nie tylko pod kątem kosztów(zadowalających dla Ciebie)...Jak takie wypowiedzenie dostaną to najpewniej zadzwonią i coś będą chcieli proponować.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#664276  autor: szati
 26 wrz 2013, 14:11
derwal pisze:Taryfa R80 multimedialna (750 min. i 2 GB) za 69,90 i Sony Xperia SP za 150 PLN lub SXL za 1 PLN na na 3 lata, lub odp. 299 i 189 na 2 lata. Chyba już nie ma co targować ? ;-)
No chyba jednak masz popatrz się na moje warunki w tej samej taryfie są trochę lepsze i tu mi jeszcze marojar ( dzięki ) podpowiada, że mogę liczyć na więcej także ja będę jeszcze próbowała za namową marojar-a :)

Jedynie co mi się u Ciebie lepiej podoba to cena Sony Xperii SP która oferują Ci za mniej.

#664277  autor: knaB
 26 wrz 2013, 14:15
Dzisiaj przedłużyłem w SUK pierwszą (mam dwie) umowę:
- R80 za 64,90zł
- 750 min
- 2 GB
- SGS 3 mini za 1zł.
Czyli standard.
O minuty i dodatki w stylu darmowe rozmowy do T-mobile nie walczyłem bo ... w życiu nie wygadam 750min także nie było sensu;) Zniżka na tel ok. 250 zł jest z tego co wiem, przy tym abonamencie normalna. Podobno max. to 300zł. Żona chciała koniecznie ... :wink: :? biały telefon :roll: i taki też dostanie;)))

Na jutro umówiłem się z miła panią z SUK na przedłużenie drugiej umowy, ty razem firmowej.
Dzisiaj stanęło na: ProFirma 103zł netto (chodzi o abo, który w standardzie chodzi po 129 netto) + Sony Xperia Z za 354zł brutto. O ile abo w sumie by mi pasował o tyle cena słuchawki już nie bardzo. Po mojej uwadze, że owy tel w tej cenie jest dla nowych klientów Pani stwierdziła, że wcale nie i nie dała się przekonać że mam rację pomimo tego że ofertę dla nowych miałem przed sobą na kompie. Umówiliśmy się na jutro;) I teraz pytanie do Was. Ile można wywalczyć przy tej taryfie i tej słuchawce. Sprawa pilna!!!

#664283  autor: lucjan
 26 wrz 2013, 14:35
agamemnons pisze: Dzisiaj rozmawiałem z panią z BOK-u która niestety ale nie była mi w stanie nic lepszego zaoferować niż w salonach. Jeżeli już to chciałbym zostać przy swoim oszczędnym abonamencie R20. Z drugiej jednak strony zastanawiam się czy w ogóle uda się cokolwiek wynegocjować podczas rozmów z SUK-ami przy tak niskim abonamencie R20?
Byłem w podobnej sytuacji. SUK więcej, niż Tobie, nie dał. W salonie (po konsultacji z kierownikiem) dodali gratis - wymianę karty SIM na micro SIM. Umowy na 12 m-cy nikt nie chciał dać :-(

pzdrwm
luc

'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)
 #664285  autor: telepolisfan
 26 wrz 2013, 14:38
czy pakiet 100000sms/mms jest przyznawany co miesiąc czy jednorazowo do wykorzystania do końca umowy?

#664288  autor: Horacy
 26 wrz 2013, 14:45
No miesięcznie :) bo za niego płaci się w niższych abonamentach chyba 1.99 w najniższych jest to pakiet tylko do T-Mobile, a w wyższych już do wszystkich sieci.

#664398  autor: laryzbyszko
 27 wrz 2013, 02:07
Posiadam jeden telefon na abonament w T-Mobile. Czy jeżeli przenosiłbym na to samo nazwisko numer z Playa (z abonamentu na abonament), to czy można ugrać jakieś zniżki w stosunku do tego co jest oferowane na stronie?

#664425  autor: keczup80
 27 wrz 2013, 10:26
T-Mobile chyba nadal śpi albo woli wdawać się w dyskusje z Komisją Europejską czy innymi operatorami niż dać nową ofertę czy też nowy cennik telefonów uzupełniony o nowe modele?
Od dzisiaj w Orange dostępny jest Z1
W abo 112zł (ze zniżką -30% na abonament) kosztuje 249zł
W abo 91zł (ze zniżką -30% na abonament) kosztuje 889zł

Dobra oferta, bo korzystniej niż w T-Mobile ze "starą" zetką.
P.S.
Kod rabatowy można znaleźć jeszcze w internecie.

#664461  autor: Euronymous
 27 wrz 2013, 12:45
Cały czas zastanawiam się, kiedy zmienią cennik, bo wisi od 1,5mieś. Ale zastanawiam się nad tym od początku września, a zmian ani oferty, ani cen telefonów nie widać.
Od dziś Orange wprowadziło dla swoich abonentów 5gb chmurę. Można dokupić większe pakiety. Co najlepsze - transfer w obie strony za darmo.
Jeśli ktoś nie widzi problemu w zmianie sieci, to tylko Orange.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2013, 14:52 przez Euronymous, łącznie zmieniany 1 raz.
 #664465  autor: danzig74
 27 wrz 2013, 12:50
chyba sie pozegnam po parunastu latach z era/tmobile - ludzie z BOKu totalna olewka, oferta do bani - nie chcialem, ale chyba bede pomaranczowy

#664505  autor: knaB
 27 wrz 2013, 14:11
Trochę Was nie rozumiem. Co prawda nie analizowałem cen wszystkich słuchawek ale przy moim abo (R80) zarówno jego cena jak i zniżka na telefon były ok w stosunku do ofert konkurencji. No ale jeśli gadacie z BOK-iem a nie z SUK-iem to się nie dziwcie że jest bieda.
Na forum podane jest wszystko jak na tacy i to się potwierdziło w moim przypadku.
Także radę mam taką: przeczytać forum, przynajmniej wypowiedzi z co najmniej ostatniego półtora miesiąca, zadzwonić do BOK, poprosić o ofertę (z góry skazaną na porażkę;)), ładnie podziękować i poprosić o przełączenie do SUK.
Przed chwilą przedłużyłem poprzez SUK drugą umowę i generalnie wszystko co jest na forum znajduje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Trzeba tylko wiedzieć do jakiej granicy można zejść.
Wyłączam się i do zobaczenia za ok. 23 cykle rozliczeniowe:))))))

#664509  autor: danzig74
 27 wrz 2013, 14:17
knaB,
to konkretnie :)

ze znika na abonament xperia sp (ten telefon mnie interesuje) koszt telefonu i abonamentu miesiecznie wynosi okolo 70 pln w tmobile natomiast 87 pln ( po maksymalnej znizce w SUK) - roznica 17 pln to calkiem sporo, w ciagu 2 lat 400 zlociszy
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2013, 16:47 przez danzig74, łącznie zmieniany 1 raz.

#664573  autor: kamil112.18
 27 wrz 2013, 18:04
Mam pytanie czy oferta Oferta „Smartfonowa okazja na raty - 36 miesięcy” podlega jakieś negocjacji w suk? Bo w tej ofercie Rodzina 80 kosztuje 69,90 a samsung galaxy s III kosztuje 334 zł. Czy mogę coś ugrać jeśli chodzi o wysokość tego abonamentu i cenę tego telefonu?

#664574  autor: zygikuleczka
 27 wrz 2013, 18:19
Negocjować można głównie ofery minutową i multimedialną i ceny telefonów w nich. W nich lepiej wygląda stosunek ceny ab. do ilości minut i aparatu niż w okazji, która dodatkowo jest na 3 lata.

#664577  autor: WebSter
 27 wrz 2013, 18:39
A ja mam pytanie trochę z innej beczki...
Drodzy,
Jaki telefon opłaca się teraz tanio kupić w T, żeby drogo sprzedać z największą przebitką?

Only Windows Mobile! : )

#664583  autor: kamil112.18
 27 wrz 2013, 19:18
zygikuleczka pisze:Negocjować można głównie ofery minutową i multimedialną i ceny telefonów w nich. W nich lepiej wygląda stosunek ceny ab. do ilości minut i aparatu niż w okazji, która dodatkowo jest na 3 lata.
Mam jeszcze jedno pytanie co do "smartfonowej okazji", Mam też drugi numer w mixie i chciałbym przenieś go do abonamentu(właśnie do smartfonowej okazji), ale chyba nie ma takiej możliwości? Sposobem byłaby rezygnacja z tego numeru w mixie i dzięki temu że mam jeszcze inny numer to wybranie opcji kup kolejną ofertę, ale wtedy stracę ten numer co mam w mixie, a bardzo mi na nim zależy. Jest jakieś wyjście z mojej sytuacji?

Nie ukrywam, że zależy mi na tej ofercie, bo napaliłem się na s3 za 399zł, a nie chcę większego abonamentu niż 70zł, a ilość minut nie jest dla mnie ważna, bo te 250 mi starczy:)

#664584  autor: zygikuleczka
 27 wrz 2013, 19:30
kamil112.18, zależy ile masz doładowań jeszcze do końca Umowy. Warto policzyć pod kątem kary umownej. Jeśli będzie się opylało to ok. Rozwiązujesz i migurujesz do mixa/ ewentualnie numer przenosisz do jakiegoś prepaida na jeden dzień i wracasz do tmobile w wybranej ofercie.

#664587  autor: Euronymous
 27 wrz 2013, 19:37
WebSter pisze:A ja mam pytanie trochę z innej beczki...
Drodzy,
Jaki telefon opłaca się teraz tanio kupić w T, żeby drogo sprzedać z największą przebitką?
Jakiś czas temu najlepiej wychodził iphone 4.
Spójrz na cennik, zobacz ile stoi tel, dodaj zniżkę SUK, znany portal - najświeższe oferty i gotowe. Chętnie poznam aktualne rezultaty, jak już zrobisz doktorat :)
Z drugiej strony obecny cennik wisi od 1,5mieś, więc szybciej niż później się zmieni - wydaje mi się, że niektóre słuchawki powinny polecieć w dół i dopiero wtedy warto będzie brać coś na sell.

#664592  autor: kamil112.18
 27 wrz 2013, 19:50
zygikuleczka pisze:kamil112.18, zależy ile masz doładowań jeszcze do końca Umowy. Warto policzyć pod kątem kary umownej. Jeśli będzie się opylało to ok. Rozwiązujesz i migurujesz do mixa/ ewentualnie numer przenosisz do jakiegoś prepaida na jeden dzień i wracasz do tmobile w wybranej ofercie.
Mógłbyś mi to wytłumaczyć to krok po kroku? Doładowania w mixie właśnie mi się kończą, więc kary nie będzie. Chodzi o to, że nie wiem w jaki sposób z tego mixa przejść na smartfonową okazję w abonamencie, żeby mieć ten sam numer co w tym obecnym mixie.
Za ewentualną pomoc serdecznie dziękuje :)
  • Strona 215 z 350
  • 1
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 350
  • 1
  • 213
  • 214
  • 215