• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 214 z 350
  • 1
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 350

#663958  autor: zygikuleczka
 24 wrz 2013, 23:48
jesli tu masz 400 zl rabatu to w tej nizszej bedzie 300 zl zniżki na tel.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#663998  autor: usiu128
 25 wrz 2013, 10:40
@pleha - raczej nie uzyskasz nic taniej niż 20zł netto.
Za tą kwotę możesz mieć 200 minut do wszystkich, bez limitu T-Mobile, 0,5GB internet w telefonie.

#664011  autor: zygikuleczka
 25 wrz 2013, 11:15
usiu128 pisze: bez limitu T-Mobile,
tego elementu bezpłatnie nie dają wcale tak łatwo przy takim niskim pakiecie.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#664012  autor: usiu128
 25 wrz 2013, 11:37
19,90zł brutto w SUK to 200 minut do wszystkich + 0,5GB internet.
Bez limitu T-Mobile - 4,99zł (standard)
= 24,89zł brutto = 20,23zł netto :)

#664049  autor: [email protected]
 25 wrz 2013, 14:52
Witam
Wczoraj przedłużyłem umowę :abo R60 - 54,90zł-500min , 1GB ,T-mobile bez limitu, tel. Alcatel Idol, miał być za 29zł dzisiaj kurier przywiózł i do zapłaty 4gr.
Oczywiście zapomnieli o karcie mikro sim którą jutro ma kurier dostarczyć.

#664064  autor: szati
 25 wrz 2013, 15:54
Muszę powiedzieć, że jeszcze takiej sytuacji jak teraz to nie miałam jak jestem już w T-mobile
od 10 lat to zawsze brałam to co dawali. Nigdy z nimi nie negocjowałam. Po przeczytaniu tego forum napisałam do T mobile z zapytaniem o jakieś oferty. No i wczoraj był jeden telefon od nich o którym pisałam tutaj wczoraj a dzisiaj o dziwo inny Pan dzwonił z kolejną ofertą. Oczywiście ten sam abonament ale na tych podstawowych warunkach co w necie i droższym telefonie niż mi proponowali wczoraj. Więc powiedziałam co o tym myślę i że wczoraj proponowali mi Sx L za 139 zł a nie jak Pan za 158 zł. Ja nie wiem jak to tam jest czy oni między sobą konkurują bo po przewertowaniu tamtej oferty konsultant stwierdził, że da mi te same warunki o których pisałam wcześniej a telefon sp L za 1 zł czyli zeszli z ceny o 367 zł więc jestem mile zaskoczona zwłaszcza, że sx sp chcą mi dać za 399 zł czyli w zasadzie zeszli z ceny o tą samą kwotę bo normalnie w tym abo zapłaciłabym za nią 779.

abonament 64,90
internet 2 GB
800 min
sx L 1zł
sx SP 399 zł

Myślę, że nie mam co się nawet kontaktować z SUK bo pewnie nic więcej nie ugram.
Dla mnie i tak już jest super.
Teraz tylko kwestia zastanowienia się nad telefonem :) Może Wy mi pomożecie? Bo nie wiem który lepszy będzie.

#664082  autor: Micho
 25 wrz 2013, 17:49
Z tego co piszecie, to nie ma szans w abo bez tel za 20zł wyrwać no limt w T. A czy 2os sieć rodzinną w gratisie ktoś przerabiał?

#664083  autor: marianeiro
 25 wrz 2013, 18:06
Witam, właśnie jestem po dwukrotnej rozmowie z panem z Biura Obsługi, który próbował dodzwonić się na mój numer już kilkukrotnie. Wreszcie odebrałem telefon dziś rano, okazuje się, że w lutym kończy mi się umowa i zaproponował mi jej przedłużenie na "korzystnych" warunkach. Mianowicie zaproponował mi w moim abonamencie jakiś szit za złotówkę, ewentualnie inny szit, ale już za 99zł. Nazw telefonów już nie pamiętam, ale skoro na szybko przepatrzyłem parametry i były gorsze od telefonu, który kupiłem 2 lata temu, to poprosiłem o wysłanie mi oferty telefonów wraz z cenami na maila. Takowego szybko dostałem, rozłączyłem się z miłym panem z BOA, przejrzałem ofertę - spodobał mi się jeden telefon - LG Swift L9 za 199 zł w abo za 64,99 z 1gb internetem. Pokusiłem się jednak o porównanie ofert w innych sieciach - na szybko Orange proponowało to samo za 69,99 z 3 miesiącami za free (czyli około 61 zł/miesiąc) i telefon za chyba 59 zł. 2 godzinki temu pan z BOA zadzwonił po raz kolejny - powiedziałem, że chce wyrolować klienta z 8-letnim stażem w T-mobile proponując mu gorsze warunki niż Orange dla nowych klientów. Pan trochę zmiękł, bo na dodatek powiedział, że telefon, o który pytałem nie jest już aktualny i zaproponował inny - Alcatel Idol (trochę słabsze parametry, ale nadal dość fajny), ze zniżką 100zł za telefon (czyli za 29zł) i 5 zł na abonament (czyli za 59,99) - no i 1 gb internetu dalej w cenie.
Wyżej widzę post, że udało się to samo wynegocjować za 54,99 - czyli już wiem, że warto jeszcze ponegocjować. Pytanie tylko - czy można to robić z facetem z BOA, czy nie lepiej odrzucić jego ofertę i prosić o łączenie z SUKiem. W lutym kończy mi się umowa, więc jeszcze dość dużo czasu do końca, a zależy mi na jak najszybszym załatwieniu umowy - co mogę wynegocjować "na teraz"? Z góry dzięki za pomoc.

#664138  autor: andrew84
 25 wrz 2013, 21:16
@pleha
ja przedłużałem w lipcu bez telefonu numer firmowy i dostałem:
proFirma: 24,48zł 260min, 250MB internet, nielimitowane rozmowy T-mobile, umowa na rok.

#664150  autor: tomulus
 25 wrz 2013, 22:13
andrew84 pisze:@pleha
ja przedłużałem w lipcu bez telefonu numer firmowy i dostałem:
proFirma: 24,48zł 260min, 250MB internet, nielimitowane rozmowy T-mobile, umowa na rok.
W sumie to w tej kwocie masz 360 min., gdzie możesz odpowiednią ilość minut wymienić na 250MB czy nielimitowena sms, połączenia na stacjonarne

#664151  autor: agamemnons
 25 wrz 2013, 22:14
Pytanko do zaglądających i doświadczonych. Przejrzałem ten wątek 20 stron wstecz i za wiele nie znalazłem na mój temat. Niebawem kończy się dla mnie umowa (R20) i chciałbym ją przedłużyć. Z tego co poczytałem to w przypadku R20:
Wersja bez telefonu (jeżeli się mylę proszę mnie sprostować)
Umowa: 18 miesięcy
Minuty: 200min
Internet: 500mb + 1,5Gb(za 10zł)
Koszt: 19,90

Z kolei nie znalazłem informacji na temat przedłużenia R20 z telefonem.

Dzisiaj rozmawiałem z panią z BOK-u która niestety ale nie była mi w stanie nic lepszego zaoferować niż w salonach. Jeżeli już to chciałbym zostać przy swoim oszczędnym abonamencie R20. Z drugiej jednak strony zastanawiam się czy w ogóle uda się cokolwiek wynegocjować podczas rozmów z SUK-ami przy tak niskim abonamencie R20?

#664159  autor: derwal
 25 wrz 2013, 22:49
Taryfa R80 multimedialna (750 min. i 2 GB) za 69,90 i Sony Xperia SP za 150 PLN lub SXL za 1 PLN na na 3 lata, lub odp. 299 i 189 na 2 lata. Chyba już nie ma co targować ? ;-)

#664191  autor: knaB
 26 wrz 2013, 07:23
derwal, BOK czy SUK?
Bo jak SUK to podobno można zejść do 64,90zł za R80! A co do telefonów to jeśli do 2-letnij umowy masz Sony Xperia SP za 299zł to znaczy, że dają 400zł zniżki w stosunku do oferty "ogólnej". Znaczy że chyba spoko;)

#664204  autor: marojar
 26 wrz 2013, 08:31
szati pisze: abonament 64,90
internet 2 GB
800 min
sx L 1zł
sx SP 399 zł
Myślę, że nie mam co się nawet kontaktować z SUK bo pewnie nic więcej nie ugram.
Dla mnie i tak już jest super.
Pozostało Ci jeszcze ugadać zniżkę na telefon oraz t-mobile rozmowy za 0zł.

Nie warto spróbować???

#664212  autor: Tobi
 26 wrz 2013, 09:34
Witam, proszę o pomoc przy wyborze i ewentualnie co mogę wynegocjować.
Potrzebuję taryfy z "darmowymi" minutami wymiennymi na SMSy w ilości ok. 300-500 miesięcznie. Oprócz tego fajnie jakby był jakiś internet, chociażby 500MB. I tu pytanie - czy te 500MB w pierwszej ofercie to jest ilość na miesiąc czy ogólnie na czas trwania abonamentu?
Da się wynegocjować coś lepszego? Umowa kończy mi się w październiku.

Obecnie mam oferty przedłużeniowe:

1. Oferta Specjalna Rodzina 40
- 300 minut do wszystkich sieci krajowych, wymienne na SMSy, MMSy i połączenia międzynarodowe na numery stacjonarne w Unii Europejskiej w stosunku 1:1
- Internet w telefonie do 500 MB za 0 zł, do 1 GB za 10 zł
- Promocyjny pakiet 100 000 SMSów/MMSów w T-Mobile w Polsce za 1,99 zł
- Promocyjny pakiet 1 000 SMSów/MMSów w kraju za 4,99 zł
- Sieć Rodzinna grupa 2 osobowa za 1,99 zł
- Nielimitowane rozmowy w T-Mobile Polska za 4,99 zł

29,90 / 18 mies. / bez telefonu

2. Obniż koszty Rodzina 60
- 500 minut do wszystkich sieci krajowych i na stacjonarne (wymienne 1:1 na SMS)
- Zniżka 5 zł co miesiąc przez cały czas trwania umowy za aktywację e-Faktury
- Bezpieczny Internet w T-Mobile (100 MB za 10 zł miesięcznie, po wyczerpaniu obcięcie pasma).
- Sieć Rodzinna - grupa 2 osób za 1,99 zł miesięcznie
- Nielimitowane rozmowy w T-Mobile za 1,99 zł
- Nielimitowane SMS do wszystkich sieci za 1,99 zł miesięcznie
- Poza abonamentem: 30 gr za minutę połączenia do wszystkich sieci
- Poza abonamentem: 20 gr/41gr za SMS/MMS do wszystkich sieci

54,90 / 24 mies. / telefon za 1 zł o wartości ok. 450 zł

Czy te oferty warte są uwagi? Jak popatrzyłem na konkurencję to ich oferta nawet przy przenoszeniu numeru d@@y nie urywa... Zresztą oferta T-Mobile nie jest lepsza. :)

#664245  autor: buczu
 26 wrz 2013, 11:21
A mnie T-mobile ewidentnie olewa po 8 latach :D
Po wysłaniu wypowiedzenia cisza, po wysłaniu email z prośba o potwierdzenie, ze dostali moje pismo... cisza. Zadzwonił pan z T-mobile w momencie jak nie moglem rozmawiać, wiec poprosiłem o telefon po 17 tego samego dnia i.... cisza :D
Taka sytuacja...

#664246  autor: przemek289
 26 wrz 2013, 11:41
Tata ma podpisane dwie umowy, z jednej korzystam ja, zarówno z karty sim jak i telefonu. Na stronie TM na tę umowę (aneks podpisany w lutym 2011) można już dokonać przedłużenia. Moje pytanie dotyczy tego czy kontaktować się z SUK czy BOA, tzn rozmowa i negocjacje telefoniczne, mogę ja jako główny użytkownik telefonu a dopiero jak aneks przyjedzie z kurierem to tata podpisze. Chodzi mi o to, czy pracownicy TM mogą nie chcieć ze mna rozmawiać w tej sprawie, czy mam się podawać przy rozmowie za tatę. Wtedy w lutym wszystko załatwiłem sam, że niby tata rozmawia z konsultantem, ale teraz przy tych nagrywanych rozmowach i to, że czasem jakieś kwiatki w aneksie potem są to przy wyciąganiu zapisu rozmowy mogliby mieć jakieś wątpliwości. Trochę zagmatwałem, ale mam nadzieje, że dacie rade zrozumieć.

#664252  autor: bora1410
 26 wrz 2013, 12:05
przemek289 pisze:Tata ma podpisane dwie umowy, z jednej korzystam ja, zarówno z karty sim jak i telefonu. Na stronie TM na tę umowę (aneks podpisany w lutym 2011) można już dokonać przedłużenia. Moje pytanie dotyczy tego czy kontaktować się z SUK czy BOA, tzn rozmowa i negocjacje telefoniczne, mogę ja jako główny użytkownik telefonu a dopiero jak aneks przyjedzie z kurierem to tata podpisze. Chodzi mi o to, czy pracownicy TM mogą nie chcieć ze mna rozmawiać w tej sprawie, czy mam się podawać przy rozmowie za tatę. Wtedy w lutym wszystko załatwiłem sam, że niby tata rozmawia z konsultantem, ale teraz przy tych nagrywanych rozmowach i to, że czasem jakieś kwiatki w aneksie potem są to przy wyciąganiu zapisu rozmowy mogliby mieć jakieś wątpliwości. Trochę zagmatwałem, ale mam nadzieje, że dacie rade zrozumieć.
Jeśli nie podasz się za ojca to nikt nie będzie chciał z tobą rozmawiać, bo niby z kim. Możesz się tak jak pisałeś podać za ojca. Jest to oczywiście niezgodne z prawem ale masa ludzi tak robi. Jeśli nie masz gimnazjalnego głosu to na pewno przejdzie.

#664257  autor: Pyrek
 26 wrz 2013, 12:19
bora1410 pisze:
przemek289 pisze:Tata ma podpisane dwie umowy, z jednej korzystam ja, zarówno z karty sim jak i telefonu. Na stronie TM na tę umowę (aneks podpisany w lutym 2011) można już dokonać przedłużenia. Moje pytanie dotyczy tego czy kontaktować się z SUK czy BOA, tzn rozmowa i negocjacje telefoniczne, mogę ja jako główny użytkownik telefonu a dopiero jak aneks przyjedzie z kurierem to tata podpisze. Chodzi mi o to, czy pracownicy TM mogą nie chcieć ze mna rozmawiać w tej sprawie, czy mam się podawać przy rozmowie za tatę. Wtedy w lutym wszystko załatwiłem sam, że niby tata rozmawia z konsultantem, ale teraz przy tych nagrywanych rozmowach i to, że czasem jakieś kwiatki w aneksie potem są to przy wyciąganiu zapisu rozmowy mogliby mieć jakieś wątpliwości. Trochę zagmatwałem, ale mam nadzieje, że dacie rade zrozumieć.
Jeśli nie podasz się za ojca to nikt nie będzie chciał z tobą rozmawiać, bo niby z kim. Możesz się tak jak pisałeś podać za ojca. Jest to oczywiście niezgodne z prawem ale masa ludzi tak robi. Jeśli nie masz gimnazjalnego głosu to na pewno przejdzie.
I tu się mylisz. Może zadzwonić w swoim imieniu i powiedzieć że umowa jest na tatę o ile zna wszystkie dane do tego potrzebne czyli na kogo jest umowa i hasło do umowy. Przedłużałem już tak umowy dla kilku osób w rodzinie. Ważne jest kto podpisuje aneks a nie kto go negocjuje.

#664260  autor: Pientka
 26 wrz 2013, 12:45
Czy ktoś z was negocjował taryfy proFirma?
  • Strona 214 z 350
  • 1
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 350
  • 1
  • 212
  • 213
  • 214