Znalazłem, znalazłem.
No i mamy rekord chyba - BTS ulica Mazowiecka/Chrobrego -68dBm.
I nie jest żle bo to w Toruniu można powiedzieć centrum przemysłu i złodziejstwa (urząd skarbowy tu jest, pracy, pełno fabryk produkcji logistyki etc)
Po mału czuć to LTE przy tej prędkości.
No zdrowo leci, ten sam BTS. Dobra jadę dalej jestem w samochodzie, więc jak ktoś zobaczy idiote z laptopem i modemem to ja ;D
A co do IP jak podłączasz się np przez X czasu do jednego BTS masz stałe a na innych masz zmienne jak wrócisz pod ten sam BTS będziesz miał inne. (BTS dzierżawi IP na jakiś okres)
Dodane :
Oj przeceniłem BTS ul Dębowa Góra i tu mamy Rekord.
Sygnał -62wg modemu.
i następny
Więc kazdy BTS zyje swoim Życiem ;D
Dobra jadę dalej, tym razem ul Równina tam jest BTS na budynku przychodni.
No panowie ten BTS ul Równinna to jest gdzieś na terenie Elany ale stoje pod nim -61dBm i mamy kolejny rekord.
Nie no miazga, biore namiot i się tutaj przeprowadzam bez kitu. Dodam że ul Równinna się korkuje często i jest tutaj b. duży ruch w Toruniu (Równinna, Skłodowska, Polna).
Piękna sprawa, lepiej niż u Zygmunta jeśli chodzi o Toruń.
Kolejny test i spadam na Niesiołowskiego pod Netto (tam to wejdę chyba na ten maszt z wrażenia)
dobra jestem pod tym obok netto przy Niesiołowskiego i mam sygnał -61dBm a jestem tak blisko ze jak ruszę samochodem to w niego przywale i wynik bez szału.
i kolejny tym razem pod netto (bardzo blisko) -66dBm (ten BTS tutaj obsługuje troche bloków jest w czym wybierać)
Dobra to ide po Cole i jade do Babci, po drodze mam jeszcze jeden na wieżowcu transmisyjnym kiedyś podawałem z niego wynik ale przy nie za mocnym sygnale.
No sygnał -64dBm i wynik
czyli normalny.