• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #663467  autor: rogu92
 23 wrz 2013, 06:24
Witam
Dzisiaj niestety przydarzył mi się przykry wypadek z moim telefonem :( L9 wpadł mi pomiędzy siedzenia w autobusie i kiedy go wydostałem okazało się, że solidnie popękała szybka od wyświetlacza... wyświetlacz reaguje bez zarzutu na dotyk, nie ma śladów pęknięcia czy czarnych pól.
Moje pytanie, czy jest możliwość wymiany tej szybki ? Jaki będzie przybliżony koszt naprawy ?
Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co mam z tym począć :(
Ostatnio zmieniony 06 paź 2013, 21:01 przez rogu92, łącznie zmieniany 1 raz.

#663527  autor: Precelos
 23 wrz 2013, 09:59
180-250 zl

Obrazek

#663570  autor: rogu92
 23 wrz 2013, 13:54
uuu no to nie ciekawie...
Mam jeszcze pytanie, kiedy zadzwoniłem do jednego z komisów/serwisów usłyszałem, że w momencie kiedy telefon mi upadł i zbił się panel dotykowy, tzn. uległ uszkodzeniu mechanicznemu, automatycznie utraciłem na niego gwarancję, czy to jest prawda ?
Do tego chciałbym jeszcze zapytać czy poradzę sobie sam z wymianą tego panelu, czy lepiej jednak będzie jeśli zaniosę go do jakiegoś serwisu (cena wymiany ok. 50zł...). Jeśli jednak lepiej w serwisie czy moglibyście mi jakiś polecić w Warszawie ?

#663744  autor: Precelos
 23 wrz 2013, 23:27
uszkodzenie mechaniczne nie podlega gwarancji
rogu92 pisze:Do tego chciałbym jeszcze zapytać czy poradzę sobie sam z wymianą tego panelu
w skali trudnosci daje mu 7/10 ze wzgledu na duza ilosc tasiemek i klejone elementy
IMO jak nie masz doswiadczenia to lepiej sie nie zabieraj za ten model

Obrazek