dangen pisze:Obecnie, sytuacja przedstawia się tak że 2 jest w Play, jednak nie wydzwaniam do nich za często pozostali w Orange, osoba do której najczęściej dzwonie ma Orange, dlatego oferta Virgin Mobile wydała mi się dosyć ciekawa po przeanalizowaniu, oferty wszystkich operatorów.
Postanowiłem że zrezygnuje z Abonamentu bo średnio na miesiąc płaciłem 60 zł.
Teraz chciałbym wybrać jak najkorzystniej i nie powtórzyć błędów.
Po głębszym zastanowieniu uważam że 35 zł to max co chcę przeznaczyć w miesiącu.
Może być oferta na abonament ale nie przekraczająca tego pułapu. Oczywiście w przypadku abonamentu bez telefonu.
Powtórzę wymagania 500-1Gb internetu w miesiącu, kilka rozmów głównie do Orange, mniej do T-Mobile, Play. Sms-ów jeśli piszę to stosunkowo mało po prostu nie przepadam za formą takiej komunikacji w razie potrzeby jeżeli znajdziecie fajną ofertę mogę nie pisać wcale.
W orange msart widze pakiet 600 minut do orange za 9zł na 25 dni. Tam są jakies bonusy neta po doladowaniu. Musialbys prawdzic billingi i to przeliczyc
Sprawdź
Play Formuła Mini MAx na kartę nielimitowane rozmowy ze wszystkimi sieciami za max 29zł miesięcznie, a jak wygadasz mniej placisz mniej [moim zdaniem w takim wypadku nie oplaca sie juz korzystac z smsów]. Rozmowy w Play za 0zł/min, do reszty 29gr/min, czyli w praktyce poza play dzownisz ponad 100 minut i dalej gadasz za darmo.
Pakiet 500 MB za 9 zł potem bardzo wolny lejek bardziej jako zabezpieczenie duzo wolniejszy od lejka w Virgin RBM i Lubie to.
Wyjdzie 29zł + 9zl = 38zł na miesiac nolimit minut do wszsytkich i 500MB neta.
Z tym, że jak przekroczysz pakiet wlacza sie mechanizm bezpiecznego neta, net jeszcze jedzie na kolejnych 5zł i dopiero wlacza sie lejek.
Kod: Zaznacz całyhttp://www.play.pl/oferta/play-karta/play-na-karte/formula-minimax-na-karte/
Virgin z bonusem 50% do doładowania opłaca sie do 223 minut w miesiącu [29zł/0,13zł/min], co prawda jeszcze dojdzie bonus 300MB z dobrym lejkiem, wec mozna powiedziec na oko, ze do 250zminut w miesaicu oplaca sie Virgin, powyzej 250 minut to już oferty nolimit czyli np. Play mini max na kartę.
Chcesz wydać max 35zł tu ci wyjdzie 3 zl wiecej, ale jest taki plus, że nie bedziesz musial sie ograniczac an awet gadac duzo wiecej, bo to taka karta z automatycznie włączanym ryczałtem.
Jak najwiecej dzownisz do Orange to teoretycznie powinienes pojsc do Orange

Nie wiem jak tamw wygladaja rozmowy wewnatrz sieci w tarfach Orange na kartę.
Tu wybierasz 1. wszystkie taryfy, 2. tańsze rozmowy, 3. do Orange:
mozna wybrac 1 darmowy numer
Kod: Zaznacz całyhttp://www.orange.pl/kid,4000377334,id,4003012697,title,Numer-bez-limitu-w-Orange-na-karte-,article.html
jest jakas "ty i 3" tańsze rozmowy z trzema wybranymi osobami w Orange lub na telefony stacjonarne (3 gr/min i 1 gr/SMS).6zł na 30 dni lub
"wspolna orbita" Po 600 minut dla Ciebie i Twojego przyjaciela na rozmowy między Wami. 6zł na 30 dni.
Mozliwe, ze tobie oplaci sie Orange SMart jest tam pakiet 25-dniowy na 600 minut za 9zł do orange do tego sa bonsuy neta po doladowaniu.
Z Orange jest taki problem, że trzeba trzymać reke cały czas na pulsie z kodami ile osob w Orange na kartę wie, że mozna odpalić promocję Taniej do Play bo te cwaniaczki dziela ludzi naświadomych i nieświaodmych? To samo z Roczna waznoscia konta trzeba wyslac smsa by ja aktywować.
W play nie ma tylu kombinacji, ale ty decydujesz. Generalnie bardziej opłaci sie jesli osoba do ktroej dzwonisz przejdzie z orange do play, niz ty z play do orange [chyba ze tamta osoba ma duzo znajomych w orange].