• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #663188  autor: sylzgr
 21 wrz 2013, 11:05
Witam, nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale spróbuję:) czy wiecie gdzie w Poznaniu lub w polskim sklepie internetowym można dostać nowe oryginalne telefony SE? Chodzi mi głównie o W508, T715, W705 lub C905. Na allegro jest ich full ale...chyba podróbki, bynajmniej tak wynika z opinii na temat sprzedawców. Sprzedawane są z Chin więc trochę sie boję zaryzykować. Wolalabym jednak kupić w jakimś polskim sklepie internetowym lub stacjonarnym w Poznaniu, tylko w necie nie mogę znaleźć (czyżby ich u nas nie było?) Jeśli wiecie gdzie nabędę pewny oryginalny SE proszę dajcie znać. Dzięki i pozdrawiam

#663231  autor: sa
 21 wrz 2013, 15:02
O nowych możesz zapomnieć bo SE już nie istnieje(od października 2011)więc to co jest na alegro i w innych punktach to tylko używki,albo podróby z Hong kongu...innych opcji brak.Nawet w sklepie własnym SE i Sony nie kupisz tych modeli bo oni je już dawno wyprzedali w promocjach itp.okazjach dziś w wyborze mają tylko sprzęt z marka Sony.Były wprodukowane kilka lat temu,jeżeli ktoś ma jakiś starszy model a mało używany a nawet z gwarancją to raczej dlatego że kupił na "zapas",lub w jakimś salonie operatora na umowę jakieś ostatki z magazynów.....

[ Dodano: 2013-09-21, 15:03 ]
O nowych możesz zapomnieć bo SE już nie istnieje(od października 2011)więc to co jest na alegro i w innych punktach to tylko używki,albo podróby z Hong kongu...innych opcji brak.Nawet w sklepie własnym SE i Sony nie kupisz tych modeli bo oni je już dawno wyprzedali w promocjach itp.okazjach dziś w wyborze mają tylko sprzęt z marka Sony.Były wprodukowane kilka lat temu,jeżeli ktoś ma jakiś starszy model a mało używany a nawet z gwarancją to raczej dlatego że kupił na "zapas",lub w jakimś salonie operatora na umowę jakieś ostatki z magazynów.....

#663299  autor: sylzgr
 21 wrz 2013, 23:24
A to nawet nie wiedziałam że SE nie istnieje. Jak na jej brak to i tak wciąż jest dostępnych wiele telefonów. A te z Chin to oryginalne "zapasy" czy jednak na 100% podróbki?

#663300  autor: Marek
 21 wrz 2013, 23:30
Od trzeciego kwartału 2011 już nie istnieje. Teraz to tylko Sony.

Powinno jeszcze się udać kupić fabrycznie nowego Elma lub Hazela, łatwiej tego drugiego, bo operatorzy zamówili go więcej. Pytaj na allegro o to czy telefon posiada dowód zakupu, najlepiej od jakiegoś operatora potwierdzający to, że jest oryginalny, tzn. nie jest modelem refabrykowanym - odnowionym, a takie mogą być te chińskie nówki. Brak papierka -> chińczyk. Nowa obudowa i stare bebechy w środku. To od operatora jest w miarę pewną opcją, że nie trafisz na jakiegoś bubla. Z chin nic nie jest pewne.
sylzgr pisze:Chodzi mi głównie o W508, T715, W705 lub C905
Tutaj istnieje dużo większe ryzyko. Pierwsze trzy nie były u nas takie popularne. Ewentualnie poszukaj W715 z Plusa. Ostatni, C905 to dosyć popularny model, ale niestety też często poddawany odnawianiu. Łatwo się naciąć. Patrząc po wypisanych przez Ciebie modelach wnioskuję, że nie przywiązujesz uwagi do aparatu. Celowałbym w miarę pewnego Hazela, ale wiem, że nie jest to model który wstępnie planowałaś kupić.

#663530  autor: sylzgr
 23 wrz 2013, 10:02
Bardzo bardzo dziekuję za rady:) rozejrzę się za Hazelem i faktycznie wezmę pod uwagę te pytania odnośnie dowodu zakupu, to jest sposób na sprawdzenie :) Pozdrawiam