• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #633622  autor: jarek88821
 17 maja 2013, 17:35
Witam
Dostałem od znajomego avile była zepsuta tzn wyświetlacz normalnie działał, ale jak chciałem np napisać sms to naciskałem na monitorku na dole a u góry sie przesuwało wiec kupiłem nowy dotyk nie pomogło nic myślałem ze wyświetlacz cos sie stało wiec kupiłem nowy wyświetlacz, ale nic nie pomogło nie wiecie, co mogło sie stać?

#634040  autor: LukAsz SUW
 19 maja 2013, 20:46
ja kiedyś miałem problem z ekranem właśnie w avilii i mi pomogła kalibracja ekranu. Ekran reagował na dotyk ale nie zawsze tak jak bym chciał

#653685  autor: majonezum
 09 sie 2013, 17:08
co ma wyświetlacz do tego :roll: omg .. te dotyki po 5 zł to zawsze kupuj po 3sztuki. Któryś z nich napewno będzie działał poprawnie. I kalibracje na nic tu się nie zdają .. zrób sobie kalibracje dotykajac ekran obojętnie gdzie i co potem ? bedzie działac normalnie

Serwisant GSM

#663004  autor: julianmitecki
 20 wrz 2013, 11:31
czyli nie da się go lepiej wykaliborwać ?

#663012  autor: maniek89
 20 wrz 2013, 11:48
szczerze to nie ma sensu naprawiac. Jak juz podoba ci sie ten telefon to dostaniesz za grosze w pelni sprawna uzywke

#673328  autor: settokaiba
 08 lis 2013, 15:41
skoro temat o avilli.
słuchajcie, jak w tym telefonie można ustawiać tapetę dopasowaną do ekranu? bo on ma 3 ekrany.
każda tapeta jaką chcę ustawić jest brana pod 3 ekrany - czyli tapeta panoramiczna.
no szlag by.
dlaczego nie można tapety ustawić tylko na jeden ekran, a może można? oczywiście w pionie.
dla przykładu. mam zdjęcie psa jak sobie siedzi - pionowo robione a co tam.
chce je ustawić na tapetę, to nie da rady, bo pojawia się to prostokątne okno do kalibracji i jak rozciągnę na maksa to mam format tylko że mieści się głowa psa i rozpieprza ją na 3 ekrany.
jasna d@@a.
nie mam instrukcji do fona.
jej poprzednik samsung delphi był normalny. tapeta dostosowywała się do ekranu a nie robiła takich problemów jak w tym dziadostwie...