• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #662608  autor: lidiaaan
 18 wrz 2013, 15:37
mam pewien problem: moj telefon od połowy maja jest w roznych naprawach ;) popsul się (nie chciał się włączyć, a jak podłączylam do ladowarki to caly czas bylo 0% naladowania, nawet po 10ciu minutach, a gdy odłączalam tel od zasilania to sie wylaczal), poszlam wiec do autoryzowanego serwisu Sony i wyslali go do w-support. Odesłali mi go nienaprawionego, wydając jedynie ekspertyzę, że potwierdzają wystepowanie usterki, stwierdzają, że nie jest ona z mojej winy ale nie są w stanie tego naprawic lub wymienić urzadzenie na nowe. Zadzwonilam do Call Center Sony i pani poinformowała mnie ze ich ostatnim obowiązkiem jest wydanie ekspertyzy, a telefon nowy musi wydac sprzedawca. Poszlam więc do salonu Playa (stad mialam telefon) i wysłany został do serwisu, znowu w-support. po 2 tyg odesłali go ponownie nienaprawionego. Od tamtego czasu (7.08.2013r), jak twierdzą panie w salonie, moj telefon znajduje się w innym, "ich" serwisie. na pytanie dlaczeg to tak dlugo trwa i nadal nic nie wiem o telefonie powiedziały, że gdy jedna z nich oddawała tam telefon to również tyle musiała czekac. Powinnam cos z tym zrobic? egzekwowac jakies informacje czy nowy telefon czy nadal cierpliwie czekac?

#662613  autor: user_delete34
 18 wrz 2013, 15:47
lidiaaan pisze:w innym, "ich" serwisie
Zapytaj, jaki to serwis i atakuj na telefon.
Ja właśnie użeram się z Regenersis.

#662816  autor: lidiaaan
 19 wrz 2013, 14:07
moze dziś zajade to się zapytam, ale na pewno wiem ze nie jest w w-support, bo tam dzwonilam, nie ma tez raczej w regenersis, bo sprawdzalam IMEI na ich stronie i nie mają takiego telefonu ;p

#662827  autor: Domi88
 19 wrz 2013, 14:38
"ich" serwis to serwis Play. Salon wysyła do nich telefon wraz z akcesoriami i wszytskim co było w chwili zakupu, a po kilku dniach otrzymuje informację o tym na jaki model wymienić. Z tego co się orientuję jest to Sony Xperia J, Samsung Galaxy Ace2 albo Nokia lumia 610. Trochę cierpliwości, albo zrób zgłoszenie na infolinii Play. Powinni pomóc :)

#662960  autor: lidiaaan
 19 wrz 2013, 23:30
dzięki ;)

[ Dodano: 2013-09-24, 12:50 ]
zadzwoniłam na infolinię, powiedzieli, ze nie maja dostepu do takich informacji oraz zebym dowiedziała się w samym salonie Play do ktorego oddalam telefon. Tymczasem w salonie nic nie wiedzą, wiedzą tylko, ze oddały one do serwisu Play ale nie wiedzą kiedy go odzyskam. Powinnam cos zrobic w tym kierunku?