• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #662296  autor: Artiis
 16 wrz 2013, 23:49
Witam.

Byłem kiedyś w plusie jak było 36i6, za 3zł miałem nielimitowane sms-y w sieci, tani internet oraz chill bill. Niestety tej oferty już nie ma.

Poszukuje oferty tak żeby miała:

* nielimitowane sms'y w sieci
* tani internet około 500mb za 10-15zł

Co możecie mi poradzić?

Mogę się zgodzić na ofertę kosztem internetu, ważne żeby sms'y były nielimitowane.

#662302  autor: manyaky
 17 wrz 2013, 00:13
Oferty SMSowe z internetem:

1) Klucz Mobile lub Play na Kartę.

W pierwszym i drugim masz nielimitowane rozmowy i smsy po doładowaniu. W pierwszym internet kosztuje 9zł za 500MB lub 15zł za 1GB, w drugim 10zł za 1GB.

lub

2) T-Mobile na Kartę - Taryfy Frii (w zasadzie ze względu na jakość sieci - nie polecam do czasu zakończenia modernizacji).

Darmowe SMSy do wszystkich lub rozmowy i SMSy w T-Mobile i dodatkowo pakiet 1GB za 10zł.

Oferty internetowe z SMSami:

1) Play na Kartę Lubię to!/Red Bull Mobile

W pierwszym i drugim dostajesz darmowy transfer po doładowaniu (szczegóły na stronie - 1GB/2GB po doładowaniu za 50zł). Nielimitowane SMSy do wszystkich sieci możesz zakupić za 10zł miesięcznie.

#662306  autor: Artiis
 17 wrz 2013, 01:00
A jeżeli pakiety mi się skończą?

Ja się "ładuję" 50zł na 3 msc i chcę żeby mi starczyło na neta, sms-y nielimitowane oraz czasem jakaś rozmowa/ sms poza sieć.

Więc w I opcji wydaję 30zł na sam internet. I zostaje mi 20zł na rozmowy i sms'y na 3 MSC.

W II opcji

Wydaję 30zł na SMS'y, zostaje 20zł na internet.

W sumie już sam nie wiem jaką ofertę mam wybrać.

Kiedyś w plusie było okey.. 3zł na 1 MSC sms-y w sieci jakieś 8zł internet i reszta szła na rozmowy.

#662307  autor: manyaky
 17 wrz 2013, 01:09
Tak, masz rację.
Przy założeniu 50zł/3 mies.:
- w Kluczu (w którym w zasadzie możesz za darmo SMSować z paromaset osobami) zostaje 23zł, ale masz stawkę 19gr/minutę
- w PNK zostaje 20zł przy stawce 29gr/minutę, które możesz spożytkować na pakiety 30za6 lub 10za5.

W opcji internetowej (PNK LT!) zostaje 20zł, ale możesz je trochę finezyjniej zużyć - oprócz 30za6, 10za5, masz też 100za5, Program Doładowań i +30% za doładowanie na FB.

Dodatkowo w Play, w każdej opcji na kartę, masz co miesiąc promocję doładowań, w której dostajesz od 60% do 100% doładowania ekstra.
Artiis pisze:Kiedyś w plusie było okey.. 3zł na 1 MSC sms-y w sieci jakieś 8zł internet i reszta szła na rozmowy.
No, czyli sumarycznie wychodziło drożej niż to co Ci tutaj napisałem i to z pakietem pewnie 2x niższym. Zaraz wpadnie Markadiusz i mnie za te słowa zgani, ale Plus to jednak potrafi robić wodę z mózgu i pakować kupę w sreberka.

#662324  autor: morawka78
 17 wrz 2013, 10:00
play dla firm, chyba najtanoej wychodzi

#662343  autor: Blank
 17 wrz 2013, 12:14
=====================================
Red Bull mobile
Doładowanie 50 zł to 2 GB na 100 dni, oraz nielimitowane SMSy na 30 dni.
Potem wydajesz jeszcze 20 zł (10 zł miesięcznie) na nielimitowane SMSy (do wszystkich sieci) i zostaje 30 zł na rozmowy.
Play na kartę
Doładowanie 50 zł to nielimitowane rozmowy i SMSy w sieci. Wydajesz 30 zł na internet (10 zł / GB / mc) i zostaje ci 20 zł. Wykorzystując pakiet 10 za 5, za 5 zł do dyspozycji masz 34 minuty miesięcznie (rozliczane z dokładnością do ok. 2 sekund). Po 3 miesiącach masz jeszcze niezużyte 5 zł.

Obie powyższe opcje uzyskują 15% gratis (Pakiet Złotówek, do wykorzystania w ciągu 30 dni) do doładowania zrealizowanego przez:
- aplikację Play na Facebooku (od 5 zł)
- stronę doladowania.play.pl (od 20 zł)

====================================
T-mobile Frii
Opcja internetowa:
do 50 MB internetu dziennie bez opłat (potem dalej bez opłat, ale ze zmniejszoną prędkością) oraz pakiet 1000 SMSów do T-mobile i Heyah za 5 zł / 30 dni. Dodatkowo pakiet 30 minut do wszystkich sieci to koszt 5 zł.
Opcja SMSowa:
nielimitowane SMSy do wszystkich sieci bez opłat, oraz pakiet 1 GB za 10 zł. Dostępny także pakiet 30 minut do wszystkich sieci za 5 zł.
Heyah Dniówki
W momencie wysłania pierwszego SMSa, 0,28 zł za nielimitowane SMSy w danym dniu.
Internet: w momencie pierwszego skorzystania z internetu: 0,28 zł za 50 MB w danym dniu, dalej korzystanie bezpłatne ale ze zwolnioną prędkością.
Powyższe opcje mogą być aktywowane jednocześnie. Można także wybrać JEDNĄ z nich, albo żadną.
Jeżeli 50 MB dziennie to za mało, to do dyspozycji jest pakiet 1GB za 10 zł.
Pakiet 30 minut do wszystkich sieci to koszt 5 zł
Zamiast Dniówki SMSów, możesz skorzystać z pakietu 1000 SMSów w T-Mobile i Heyah za 5 zł.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#662368  autor: Artiis
 17 wrz 2013, 15:01
divhashmorex pisze:Play na kartę
Doładowanie 50 zł to nielimitowane rozmowy i SMSy w sieci. Wydajesz 30 zł na internet (10 zł / GB / mc) i zostaje ci 20 zł. Wykorzystując pakiet 10 za 5, za 5 zł do dyspozycji masz 34 minuty miesięcznie (rozliczane z dokładnością do ok. 2 sekund). Po 3 miesiącach masz jeszcze niezużyte 5 zł.

Obie powyższe opcje uzyskują 15% gratis (Pakiet Złotówek, do wykorzystania w ciągu 30 dni) do doładowania zrealizowanego przez:
- aplikację Play na Facebooku (od 5 zł)
- stronę doladowania.play.pl (od 20 zł)
Czyli rozumiem, że jak się doładuje 50 zł to mam przez 3 msc za darmo rozmowy i SMSy w sieci?

1 GB internetu to jak dla mnie dużo, więc pewnie zejdę na niższe pakiety.

Oczywiście usługa 10 za 5, działa dalej? I można aktywować ile razy się chce?

Tak w ogóle to mam zamiar przejść z numeru Plusa na Play, czy te stawki będą w docelowej taryfie Playa?

#662386  autor: Blank
 17 wrz 2013, 15:48
Artiis,
Czyli rozumiem, że jak się doładuje 50 zł to mam przez 3 msc za darmo rozmowy i SMSy w sieci?
rozmowy, SMSy i MMSy przez 100 dni (troszkę dłużej niż 3 miesiące)
1 GB internetu to jak dla mnie dużo, więc pewnie zejdę na niższe pakiety.
Niestety, nie ma niższych pakietów (tzn. jest 250 MB za 5zł, ale jest ważny tylko 7 dni, a 1GB ważny jest 30 dni).
Oczywiście usługa 10 za 5, działa dalej? I można aktywować ile razy się chce?
Działa dalej (w taryfach innych niż miniMax). Można aktywować (niestety) tylko 1 pakiet na 30 dni.
Tak w ogóle to mam zamiar przejść z numeru Plusa na Play, czy te stawki będą w docelowej taryfie Playa?
Tak, domyślną taryfą (nie wiem czy w ogóle jest wybór) po przejściu jest właśnie Play na kartę.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#662500  autor: Artiis
 17 wrz 2013, 23:08
Byłem w Playu zmienić sieć. Jeszcze musiałem zarejestrować numer w Plusie.

Co ciekawe, pytałem się babki w Playu na jaką taryfę mnie wrzuci. Odpowiedziała mi że na Play na kartę. Zapytałem więc czy będę mieć rozmowy za darmo w Play - odrzekła, że jak się załaduję 30zł to przez 30 dni. Dowiedziałem się, także że jak załaduje się za 50zł będę mógł rozmawiać w Play przez 100 dni za darmo. O ile to doskonale wiedziałem, o tyle odpowiedź z internetem trochę mnie zdziwiła. Zadałem pytanie czy jest w tej taryfie internet 1 GB za 10zł, odpowiedziała że "NIE", dopiero ta opcja jest w taryfie "PLAY ROK WAŻNOŚCI KONTA". Trochę zdębiałem, bo nawet znalazłem ten pakiet na internecie i wyraźnie jest na nim napisane że działa w "Play na kartę". Trochę dziwne że pracownicy o tym nie wiedzą.

Wcześniej w Plusie pytałem się co dalej jak mi się skończy internet/ smsy w taryfie "Jeszcze więcej internetu i SMSów". Pan mi odpowiedział że muszę się ponownie załadować o zgrozo 30zł. Powiedziałem mu, że to jest bez sensu wydawać 30zł na kartę bez telefonu. Nic cisza z jego strony. Zapytałem więc czy jest jakiś pakiet żeby pisać za darmo w plusie za określoną kwotę ( bo w sumie co mam z tymi 30zł zrobić? wydawać 9 gr na sms w sieci bez sensu ). Konsultant, powiedział że nie ma czegoś takiego i że te 30zł mogę zużyć na co tylko chce ( po astronomicznej w sumie stawce ). Pytałem także czy jest może taka opcja jak rozmowy w Plusie z wybranym numerem, odpowiedział mi że nie w tej taryfie.

Ogólnie z tego co widzę Plus zeszedł na psy.

#662509  autor: manyaky
 18 wrz 2013, 00:30
W RWK są droższe pakiety, kobiecie się pomyliło. Czego można oczekiwać od salonów partnerskich.

Artiis pisze:Ogólnie z tego co widzę Plus zeszedł na psy.
A kiedy był dobry?

#662527  autor: sa
 18 wrz 2013, 09:18
Kobieta pewnie na minimaxa chciała cię wpakować a tam nie ma pakietu 1gb za 10zł, a potem pogubiła się zupełnie...Na szczęście taryfy można zmieniać swobodnie z tym ze najpierw niech numer przeniosą i aktywują a jak to nastąpi to doładuj za 5zł by dostać bonus za przeniesienie a potem wybierz taryfę i jak już na niej będziesz to wtedy doładuj...

#662564  autor: manyaky
 18 wrz 2013, 12:55
sa pisze:można zmieniać swobodnie
Biorąc pod uwagę skrócenie ważności lub całkowitą utratę środków promocyjnych, to nie wiem czy tak swobodnie.

#662712  autor: sa
 19 wrz 2013, 00:08
manyaky pisze:
sa pisze:można zmieniać swobodnie
Biorąc pod uwagę skrócenie ważności lub całkowitą utratę środków promocyjnych, to nie wiem czy tak swobodnie.
Jak cytujemy to może dokładniej?
.. a jak to nastąpi to doładuj za 5zł by dostać bonus za przeniesienie a potem wybierz taryfę i jak już na niej będziesz to wtedy doładuj...

#662718  autor: KA
 19 wrz 2013, 05:59
Tylko uwaga, bo przy zmianie na Minimax traci się bonus (przynajmniej tak było)!

#662770  autor: MADMAX
 19 wrz 2013, 12:16
sa pisze: a jak to nastąpi to doładuj za 5zł by dostać bonus za przeniesienie a potem wybierz taryfę i jak już na niej będziesz to wtedy doładuj...
Wykonując po kolei taką operację zainteresowany straci bonus za przeniesienie więc zgadzam się z @KA i @manyaky
Chyba, że coś się zmieniło.

Pozdrawiam

#662919  autor: sa
 19 wrz 2013, 21:04
To w taryfach play na karte traci się bonusa przy przenoszeniu?To że kobita chciała go w minimaxa wciagnąć nie znaczy że nie można zaznaczyć w przeniesieniu jaką chce się taryfę w tym przypadku play na karte rozmowy i smsy za 0zł a nie minimax a wtedy bonus raczej przepaść nie powinien... :roll:

#662961  autor: buba1234
 19 wrz 2013, 23:36
Najlepszy do smsów i internetu jest Red Bull Mobile.
Kod: Zaznacz cały
http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/taryfy-na-karte/
To taryfa dla smartfoniarzy, którzy lubią youtuba, youtube nie jest wliczany w zuzycie transferu.

"RBM starter 5zł" za doladowanie 50zł dostajemy, miesiac nilimitowanych smsów do wszystkich sieci [wpisac kod ze strony RBM przed doladowaniem] konto wazne 100 dni, bonus neta 2GB po wykorzystaniu lejek [obnizona predkosc], stawka 29gr/min, sms 9gr.

"RBM starter 9zł" [z puszką Red Bulla] po doaldowniu 50zł, bonus neta 500MB potem lejek. Konto ważne 5 miesiecy. Przez pierwsze pol roku co miesiac 222 darmowe smsy do wszystkich.
W RBM 9zł jest pakiet 66 minut do wszsytkich sieci za 11 zł na miesiac.

W RBM sa dostępne pakiety na nielimitowane rozmowy do Play/RBM za 10zł na miesiac i pakiety nielimitowanych smsow do wszystkich sieci za 10zł na miesiac.

W "RBM na kartę" można bezpłatnie aktywować co ok. tydzień 333 minuty do Play i RBM przez kod ze strony RBM (Gryplan).

Wejdźcie tu w poniedzialek.
Kod: Zaznacz cały
http://www.redbullmobile.pl/swiat-red-bulla/gryplan/
Dziala na nadajnikach Play, orange i Plusa. RBM to taryfa Play, ale nie mozna do niej przejsc bezposrednio z play na kartę trzeba na 1 dzien wyjść z Playa i wrócic do RBM.

Wychodzi na to, że bonusy po doładowaniu 50zł w RBM sa najlepsze na rynku. Darmowy net z lejkiem i nielimitowany youtube, miesiąc nielimitowanych smsów doo wszystkich, darmo w Play i RBM, jedyne na co idzie kasa to minuty poza sieć [w RBM 9 jest pakiet 66minut do wszsytkich za 11zł, czyli 17gr/min] i na pakiety smsów na pozostałe miesiące.

Polecam zainstalowac Operę Mini mocno oszczedza transfer i fajnie na niej wygladaja strony do czytania [mam juz przejrzane strony, które ważą ponad 2,8GB, a faktycznie pobrało 219,3MB i to przez wiele miesiecy na lejku].

Tu masz wykaz co działa dobrze na samym lejku [obnizona prędkosc].
Na lejku działa swietnie:
*przegladanie stron www na programie Opera Mini - strony wczytuja sie w 5 sekund,
*aplikacja jakdojade,
*email,
*mapy google ,
*widzety pogodowe aktualizuja sie w 2 sekundy,
*smsy internetowe przez Vibera ida w ułamku sekundy.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2013, 21:24 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#662984  autor: Horacy
 20 wrz 2013, 09:19
Heyah dniówka, 28 groszy na dzień za nolimit sms = miesięcznie 8,4 zł lub 8,7 zł ( zależy od tego ile miesiąc ma dni) do tego alb internet w pakiecie 1 GB za 10 zł lub 28 groszy na dzień za 50 MB, co w ujęciu miesięcznym daje 1500 MB za 8,4 zł

#668693  autor: Spasticink
 18 paź 2013, 14:29
Jak wygląda proces przenoszenia taryfy z Play na kartę do RBM ? To w sumie odpowiedź na opis RBM przez @buba1234 bo to co opisał idealnie trafia w moje potrzeby, a przeniosłem się z abonamentu Play spowrotem na PNK i nie wiem co wybrać do internetu. Chyba że jakiś inny operator oferuje coś równie atrakcyjnego jak RBM ? Z góry dzięki za pomoc.

#668805  autor: manyaky
 18 paź 2013, 19:24
W zależności od Twoich potrzeb może to być nju z rachunkiem, T-Mobile Frii, RBM, Virgin, Lubię to!. Skonkretyzowałbyś to byśmy mogli pomóc.

Przenosiny Play<->RBM odbywają się tylko za pośrednictwem sieci zewnętrznej.