• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 45
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 45

#658932  autor: Blank
 02 wrz 2013, 11:51
Ja z ciekawości postanowiłem przetestować możliwości HSPA+ (rzekomo do 42 Mbps i rzekomo ma działać lepiej niż zwykłe HSPA) w Orange, jeśli chodzi o mobilność i aplikację Deezer.
Niestety, trasy z Placu Rodła na Pomorzany [bądź odwrotnie] (tramwaj) nie uda się pokonać bez problemów. W tej 18-minutowej podróży, trzykrotnie zrzuciło mnie na 2G, co spowodowało, iż Deezer ogłupiał i dopóki telefon znowu nie złapał sygnału HSPA lub wyższego, nie był w stanie funkcjonować poprawnie.
JakDojade: paradoksalnie aplikacja działa dobrze jedynie, gdy w Orange jestem w zasięgu HSPA+. Przy HSPA lub niższym działa gorzej niż w Virgin Mobile na lejku (sic!).
Internet: przeglądanie stron internetowych jest wygodne, ale na zasięgu HSPA potrafi czasami zamulić tak jak na lejku w VM. Na 2G nie da się z internetu korzystać.
Allegro: działa jedynie na zasięgu HSPA+. W wypadku HSPA, nie da się korzystać z tej aplikacji (dla porównania, aplikacja chodzi - wolno, ale wciaż na lejku w VM).
Facebook (aplikacja): działa poprawnie na 3G (HSPA wzwyż). Na 2G nie da się korzystać.
Google Mail: działa na HSPA+, na HSPA działa bardzo wolno, na 2G nie działa.
Pogoda Bing: jak Google Mail
Payback PL: da sie korzystać wyłącznie w zasięgu HSPA+
Sklep (Windows): da się korzystać wyłącznie w zasięgu HSPA+
Skype: da się korzystać wyłącznie w zasięgu HSPA+ (w zasięgu HSPA nie da się nawet zalogować)
Spotify: działa wyłącznie w zasięgu HSPA+, zdarzają się przerwy w odtwarzaniu muzyki (wysoka jakość), częste zrzucanie na 2G

Testowane w taryfie Orange One, pakiet 6GB za 6 zł (wakacyjny).

Jeżeli chodzi o Speedtest: w aplikacji mobilnej nie działa to sprawnie, widać efekt kompresji poprzez niestabilność testu. Osiągane prędkości:
2G: nie działa
3G: max 1.5 Mbps, średnio: 350 kbps (down), max 400 kbps, średnio: 60 kbps (up), PING: ~130
HSPA+: max 4.5 Mbps, średnio: 1.5 Mbps (down), max 2.2 Mbps, średnio: 1.2 Mbps (up), PING: ~100-120

Speedtest w komputerze (max HSPA)
2G: nie działa, aplikacja odmawia testu na poziomie PING lub download
HSPA: max 1.5 Mbps, średnio: 300 kbps (down), max 420 kbps, średnio: 70 kbps (up), PING: ~120

Lokalizacja serwera: WZiEU Szczecin (SMSNet daje jeszcze gorsze wyniki)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#659003  autor: Artur051
 02 wrz 2013, 14:22
W mieszkaniu u mnie Orange tylko ma 2g. Reszta 3g. A co najlepsze Fb messenger czy nawet gg odpalone potrafi rozłączać co chwilę tak działa EDGE w Orange przed modernizacją... A o hadroverze data płynnym 3g-2g można tylko pomażyć telefon musi zgubić 3g żeby rozłączyć się z siecią na pare sekund i dopiero zalogować do GSM, a tam po minucie dopiero EDGE się odpala. Zasięg katastrofa po prostu. Play na roamingu Plusa nawet to niebo a ziemia w porównaniu do Orange. A sieć macierzysta Play to już wogóle bajka w mojej lokalizacji jeśli o data chodzi w porównaniu z Orange.

#659070  autor: wook
 02 wrz 2013, 17:32
u mnie net Orange w E5-00 działa i na EDGE i na 3,5G, różnicą jest szybkość transmisji i plynnie przełącza pomiędzy 2G (EDGE) i 3,5 G.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#659514  autor: romano_m
 04 wrz 2013, 11:51
yhh ja mogę tylko potwierdzić rozłączenie w Legnicy. Od 31 sierpnia coraz gorzej. Był już okres na początku sierpnia, że nie miałem problemów. Nawet udało mi się ściągnąc ponad 2 gigowy plik (gra przez xboxa), ale z dnia na dzień coraz gorzej, nawet przy oglądaniu stron przez kom...

#659788  autor: Ricki1980
 05 wrz 2013, 11:55
Muszę potwierdzić, że sprawdzając w kilku lokalizacjach zarówno na UMTS 900 jak i UMTS 2100 mam te same objawy. Po pobraniu większej ilości danych lub długim czasie połączenia z internetem transfer zamiera. Pomaga wyłączenie i ponowne włączenie danych. Rekord w ilości pobranych danych to 1,2 GB. Ogólnie wygląda to jak wersja demo pakietu danych i tyle.

#661696  autor: wook
 13 wrz 2013, 22:54
zaobserwowałem takie coś, wg. orange online pakiet mam (miałem) ważny do 07.09.2013, dziś jest 13.09.2013 i dalej pakiet działa pomimo teoretycznego końca, jak kupowałem to kupiłem 2 pakiety. kopiłem tez przed zakupem pakietów RWK (konto ważne do 09.07.2014). czy wy też tak macie?

#661703  autor: Flash999
 13 wrz 2013, 23:21
Mi z dnia na dzień zabrali pakiet, a przez to pociągnęło wszystko z konta.
Pakiet powinien być ważny jeszcze 1,5 miesiąca.

Tak więc żegnam Orange i ich platformę.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#661704  autor: wook
 13 wrz 2013, 23:32
ja nie mam nic na koncie (kupiłem starter tylko do netu), pakietu niby skończyła się ważność a dalej działa i jest podana ilość do zużycia..

#661949  autor: Duskhorizon
 15 wrz 2013, 09:15
Mi z dnia na dzień zabrali pakiet, a przez to pociągnęło wszystko z konta.
Pakiet powinien być ważny jeszcze 1,5 miesiąca.

Mam to samo. Tzn nie do końca aktywowałem pakiet dwa razy, pierwszy raz 11 sierpnia, drugi raz 31 sierpnia. W czwartek zauwazylem że nagle zeżarło mi kase z konta, po rozmowie z BOK-iem dowiedziałem się że zmiana na POP-a nie mogła mieć wpływu na wyłączenie pakietu. Pani mi oddała pieniądze z konta, nawet troch więcej niż sie należało, mimo że informowałem ją o tym że sie nie zgadza na plus dla mnie. Oczywiście w sprawie
pakietu nic nie mogła zrobić, skierowała sprawe gdzieś tam, mają do mnie dzwonić.

Co mnie zaciekawiło - przy sprawdzeniu stanu pakietu w tej chwili mam że mam do wykorzystania jest 8.20MB przez 48 dni.

Pojawiają się pytania

skoro miałem jeszcze pakiet 8 MB to czemu zeżarło mi z konta?

Mierniki danych w telefonie pokazują, że powinna być końcówka właśnie pierwszego pkietu 6 GB, więc wygląda na to, jakby ostatnim razem jak aktywowałem pakiet dodało mi długośc ważności pakietu, ale limitu danych już nie (nie sprawdzałem od tego czasu salda).

Z waszych doświadczeń, doczekam się tego telefonu od Orange ??

#661952  autor: Kryniczanin
 15 wrz 2013, 09:41
Ta sieć to syf kiła i mogiła. U mnie pakiet zniknął nie ma śladu mimo aktywacji 30 sierpnia i nie korzystania do wczoraj a 664mb ściągneło na zerowym stanie konta i rozłączyło. - 2/3 ściąganego pliku Prędkości dramat 100kb-1,5mb i skakanie ciągłe do zera też.

Zastanawiałem się w przyszłości nad abonamentem internetowym w tej pseudo sieci. W tej chwili mam blueconecty T. Nigdy nie popełnię tego błędu. Syfem dziadostwem w tej ofercie PTK może zapomnieć o mnie w abonamencie na wieki wieków.

Play Online na kartę przy jakości sieci orange to jakość na najwyższym poziomie.

#661983  autor: parasite
 15 wrz 2013, 14:45
Niestety muszę potwierdzić wszystkie złe opinie na temat tej sieci. Co prawda jeszcze mi nie zabrali pakietu, ale jakość połączenia to tragedia. Wczoraj co chwile mi internet nagle znikał, a połączenie nie zostało zerwane. Dosłownie co kilka minut musiałem restartować połączenie. Tak to działało we Wrocławiu i co ciekawe jak po południu wróciłem do Bielawy to działo się dokładnie to samo. Do tego we Wrocławiu prędkość nie zachwyca. Na Nowym Dworze prędkość oscylowała w granicach 1Mbit , w Bielawie wychodziło ok. 5-6 Mbit ale co z tego jak udało mi się tylko speedtesta odpalić i na tym koniec internetu.
Po skończeniu pakietu chciałem przejść na Orange Free na kartę, ale teraz to chyba jednak przetestuję karty Plusa z Allegro. :/

#662015  autor: wook
 15 wrz 2013, 19:34
dziwne ja nie mam takich problemów i wyciąga nawet 5,5 Mb/s (więcej nie chce ale to raczej ograniczenie mojego sprzętu), najlepsze że pakietu skończyła się ważność wg. orange on line kilka dni temu a dalej pokazuje limit i działa.

#662034  autor: marcinek243
 15 wrz 2013, 20:38
U mnie zarówno orange jak i t-mobile mają po 10-15Mbit na hspa+. Lecz orange ma czkawkę w postaci rozłączania co 100-200mb.

#662038  autor: mn9
 15 wrz 2013, 20:56
U mnie tak samo nieźle chodzi 5mb/s download i od 2 do3mb/s upload najbardziej szokuje mnie jeden fakt wcale mnie nie rozłącza tak jak co nie których :D

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#662041  autor: parasite
 15 wrz 2013, 21:01
mn9, powiem Ci ciekawostkę. U mnie dzisiaj cały dzień chodziło bez rozłączenia ok 5Mbit/s, ale co z tego jak wczoraj chciałem hotel zarezerwować i się nie dało.

#662058  autor: KR2615
 15 wrz 2013, 22:13
Taka złośliwość rzeczy martwych :) Mnie tez się zdarzało, że potrafił nie rozłączyć przez długi czas. Ale generalnie jest fatalnie. Szczerze nie polecam Orange nikomu, no chyba ze ma się nerwy ze stali.

#662099  autor: romano_m
 16 wrz 2013, 09:19
u mnie pakiet jeszcze ważny, do 30 października. Wczoraj o dziwo net się nie rozłączał, udało mi się pobrać ponad 300 mb plik za jednym posiedzeniem. W sobotę standard, rozłączało :/

Po zakończeniu migruję z powrotem do OFnK czy może Orange coś w zamian za pakiet wakacyjny proponuje?

#662359  autor: auvi
 17 wrz 2013, 14:07
Jedną z kart Orange zasiliłem 31 sierpnia na 10+5 zł, aktywowałem dwa razy pakiet 6 GB za 6 zł, z konta została pobrana kwota 12 zł, dostałem wiadomość o aktywacji pakietów. Osoba korzystała z Internetu do 13 września, zużyła około 700-800 MB i nagle przyszedł SMS o braku środków na koncie. Faktycznie, po zalogowaniu na orange.pl na koncie nie ma nic z "Wakacyjnego Pakietu", zostało 15 groszy na Koncie.
Sprawa zgłoszona na infolinię (25 minut cennego czasu na tę rozmowę, na szczęście tylko czasu, bo od pewnej kwoty mam rozmowy bez limitu), zapisane zgłoszenie techniczne pod danym numerem, sprawa czeka na wyjaśnienie, które przedłuży się ze standardowych "do 2 dni roboczych" aż do 20 września.

Nie rozumiem tylko co tu wyjaśniać - pakiet był i znikł (co widzę na orange.pl ja, a widzi to też konsultantka, która potwierdza, że pakiet został prawidłowo przyznany i był aktywny do 13 września). Skoro znikł to należy go spowrotem przyznać i koniec kropka, a nie przedłużać czas oczekiwania na wyjaśnienie.

Kwota niby śmieszna, bo straciłem 15 zł, ale w dzisiejszych czasach nie należy tak myśleć.
15 zł, 15 gr czy 115 zł to wszystko są pieniądze zainwestowane zgodnie z regulaminem promocji i firma ma naprawić swój błąd.

Btw. odnośnie rozłączania przy dużym transferze - przedwczoraj udało mi się pobrać 1,5 GB aktualizacji gry bez przycinek i rozłączeń, więc... różnie to bywa. Widać problem nie dotyczy konkretnej karty SIM (bo ta niegdyś się bardzo często rozłączała) tylko samej sieci.

#662362  autor: Blank
 17 wrz 2013, 14:25
auvi,
Mi 15-go września, resztki pakietu także znikły (konkretnie 338 MB). Jednakże nie będę zgłaszać reklamacji, gdyż i tak starałem się go wykorzystać jak najszybciej (wzięty tylko na testy, "jakość" Orange jest nie na moje nerwy).
Przyszłość jest jasna... przyszłość to "orżnąć".

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
  • Strona 11 z 45
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 45
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11