• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #661572  autor: Xy
 13 wrz 2013, 11:34
Dziś dostałem smsa od T-Mobile, że mogę nabyć za 100 złotych ładowarkę bezprzewodową DT-900 do mojej Lumii. Pytanie brzmi czy warto się interesować czymś takim?
W domu mam ze trzy ładowarki z wtyczką MicroUSB, posiadam także dwie samochodowe (w moim samochodzie i u mamy). Domyślam się, że taki wynalazek indukcyjny to raczej bajer. Ale w sumie jak patrzę to ceny takowej oscylują w granicach 200 złotych czyli jakbym kupił i sprzedał to byłbym stówę do przodu. A może jednak to jest fajne urządzenie? Czyli sumując: Warto czy nie? I dlaczego? :-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#661577  autor: UndiscloseD
 13 wrz 2013, 11:55
Moim zdaniem jest to jedynie fajny gadżet. Ja osobiście bym go nie kupował, bo uważam to za zbędny wydatek- 10 sekund zaoszczędzone przy podłączeniu ładowarki? Gdyby był dołączony do zestawu z telefonem to bym pewnie korzystał.
Druga sprawa jest taka, że nie wystarczy zakupić samej tej ładowarki za te 100 zł, tylko oprócz tego należy kupić specjalną obudowę do telefonu. Koszt takiej obudowy na Allegro to 89 zł+koszty przesyłki http://allegro.pl/obudowa-klapka-pokryw ... 11454.html

#661606  autor: galtom
 13 wrz 2013, 13:07
A ja sobie bym kupil, szczegolnie za taka kase. Jak by mi sie jednak nie spodoblao to 100 zl spoko sie odzyska - nie koniecznie trzeba zarobic, ale ryzyka straty nie ma.
Telefon w nocy laduje przy lozku, ale mam duze biurko przy ktorym spedzam sporo czasu i tam takie cos zeby sie kable nie walaly a zeby szybko odlozyc telefon byloby jak najbardziej na miejscu.

Pozdrawiam,
Galtom

#661612  autor: MaciejM
 13 wrz 2013, 13:48
Posiadam takową ładowarkę do SIII, (klapka do ładowania indukcyjnego była w zestawie) z zewnątrz niczym się nie różni od tej zwykłej.

Ładowarkę w podłokietnik w środkowej konsoli w samochodzie. Długo się ładuje, ale nic nie muszę podpinać kładę telefon i się ładuje, wychodzę z samochodu i zabieram podładowany telefon.

Nie lubię plątaniny kabli, nawet z CB Radiem nie jeżdżę, można powiedzieć iż ta ładowarka to istne zbawienie. Podłączyłem ją do przewodów od gniazda zapalniczki dla pasażerów z tyłu, cały dzień rozbierania i składania, ale opłacało się :-D

#661683  autor: niunius93
 13 wrz 2013, 21:46
ja za taką kase bym brał. Ja już kilka gniazd ładowania rozwaliłem przez to, że w momencie ładowania ktoś dzwonił a ja odchodziłem z telefonem dalej niż wynosiła długość kabla ;D Moim zdaniem jest to bardzo fajny gadżet, szczególnie jak ktoś pracuje przy biurku cały dzień ;) A jak nie to najwyżej sprzedasz za te 150 zł , zejdzie Ci w 5 minut . Ktoś z pomorskiego sprzedaje taką i zaczął od 280 zł a teraz stoi na 180 i wciąż nic wiec na 200 zł bym nie liczył ;)

#661727  autor: Xy
 14 wrz 2013, 09:15
Zastanawiam się... Póki co jest pół na pół w opiniach. A moja jest taka, że mam ładowarkę z przedłużaczem i praktycznie mogę chodzić po pokoju z telefonem podpiętym do prądu bez obawy, że wyrwę się ze sznurka.
Taką indukcyjną można podpiąć w samochodzie? Jeśli tak to kolejny argument "za". Telefonładuje się dłużej niż zwykle? O ile dłużej?
W mojej Nokii mam czarne plecki i rozumiem, że nie nadają się do ładowania indukcyjnego?
A jak mi się ładowarka nie spodoba to puszczę za dwie stówy...
Chyba dla samego faktu późniejszej odsprzedaży bym ją wziął ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#661776  autor: niunius93
 14 wrz 2013, 12:51
W lumii 820 musisz dokupić specjalne plecki do ładowania indukcyjnego. W lumii 920 jest taka opcja na stałe wbudowana już seryjnie . Ja bym brał nawet ze względu na odsprzedaż , puścisz za 150 i jesteś 5 dych do przodu ;)