• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 210 z 350
  • 1
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 350

#661051  autor: st.konsultant
 10 wrz 2013, 23:31
horas pisze:czyli co ? odsyłam telefon wraz z aneksem ?

to jest równoznaczne z nieprzyjęciem przeze mnie warunków aneksu ...

a zależy mi tylko na wymianie samego telefonu na wolny od wad fabrycznych, warunki aneksu jak najbardziej mi pasują i nie chcę z nich rezygnować
Odsyłasz i jak zwrot zostanie rozliczony to zamawiasz to samo z nowym aparatem.

Teoretycznie jednak musisz się liczyć z tym, że telefon nie zostanie przyjęty, skoro są na nim jakieś uszkodzenia mechaniczne (aczkolwiek opisanej przez Ciebie sytuacji to mało prawdopodobne). Może się również tak stać, że w międzyczasie zmienią się oferty (na lepsze lub gorsze) i wtedy nie będziesz mógł zamówić tego samego.

#661138  autor: Euronymous
 11 wrz 2013, 11:45
Nietoperz pisze:
Euronymous pisze:Teraz [cennik] stoi w miejscu od miesiąca, myślę, że nowe telefony niedługo go trochę rozruszają.
Ciekawe, jakiego typu będzie to "rozruch", in plus czy in minus. Zaproponowano mi tu odczekanie kilka tygodni na obniżki telefonów. Tymczasem, nowa oferta Play okazała się być gorsza od poprzedniej (pod kątem XPERII Z w wyższym abonamencie, ale nie tylko w tym względzie): cena telefonu skoczyła w górę, raty za telefon są tam teraz na cały okres umowy (a były na 18 mc.) oraz ilość internetu spadła o 0,5 GB (teraz są 2 GB), do tego po przekroczeniu tego limitu jest ryzyko dopłacenia w danym miesiącu max 10 zł za max 1 GB (po którym dopiero pojawia się "lejek").
Mam tylko nadzieję, że oferty w T-Mobile nie pogorszą się w podobnym stylu - najlepiej niech się polepszą. :)
Plus sytuacji jest taki, że mogę spróbować przeczekać do lepszych obniżek wchodząc z obecną umową na czas nieokreślony - podobno później SUK i tak może zaproponować najlepsze na daną chwilę warunki (co chyba ktoś tu wspominał), a do tego nie tracę stażu w sieci (choć długość stażu- jak i to ktoś tu wspominał - chyba nie ma szczególnego znaczenia).
Jaka będzie oferta i czy w ogóle będzie jakaś nowa oferta T-M, nie wiem. W newsach telepolis napisano, że "będzie się działo w najbliższych dniach" jeśli chodzi o nowe oferty, nie wspomnieli natomiast, czy dotyczyć to będzie oferty na abonament w T-M. Zobaczymy.

Wiem natomiast, że jeśli zależy Ci na Zetce, to widzę szansę na obniżenie jej ceny z racji faktu, że Plus już sprzedaje Z1, T-M do tej pory miało w swojej ofercie różne telefony Sony, od low po end, więc jest szansa, że i Z1 będą mieć - a jeśli tak, to cena Zetki będzie musiała spaść.

#661147  autor: Micho
 11 wrz 2013, 12:38
Jakby nie patrzeć, po obecnych zmianach w ofertach na kartę to to, co oferują w abo jest do kitu. Żałuję że pospieszyłem się z przedłużeniem umowy.

#661167  autor: damian....
 11 wrz 2013, 13:45
Konczy mi sie umowa i zastanawiam sie co maksymalnie mozna wyciagnąć w abo. powiedzmy do 70zl max.Chodzi mi o maksymalnie dobry smartfon i może jakis tablet do tego?Zastanawiajace sa te oferty z dwoma tabletami,czy warto w to iść?

#661174  autor: Euronymous
 11 wrz 2013, 14:00
Micho, dlaczego do kitu porównując do karty? Na jakich warunkach przedłużyłeś umowę?

#661176  autor: damian....
 11 wrz 2013, 14:05
Czy ktoś mi podpowie co od nich wytargać?

#661198  autor: arasel
 11 wrz 2013, 14:46
Lektura ostatnich 20 stron forum podpowie Ci co "wytargać". Czy warto iść w dwa liche tablety? Decyzja należy do Ciebie.

#661213  autor: Micho
 11 wrz 2013, 15:36
Euronymous pisze:Micho, dlaczego do kitu porównując do karty? Na jakich warunkach przedłużyłeś umowę?
Przedłużałem na standardowych warunkach: 39,90 250 min 500mb. Wiosną nie dawali no limit T gratis/

#661271  autor: kowalp5
 11 wrz 2013, 19:38
teps86 pisze:przychodzą faktury do zapłaty na 109,41, a nie 64,90... I teraz pytanie czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i wystarczy tylko zgłosić reklamację bo coś w systemie się nie bilansuje czy to jakaś grubsza sprawa?
Dodatkowo zastanawia mnie dlaczego na iboa internet 2gb jest jako usługa na 6 miesięcy do 16.10 br (miało oczywiście być na cały okres 24m)?
Będę wdzięczny za pomoc!
Też jakoś wtedy przedłużałem, te same warunki chyba nawet "ugrałem".

I spotkała mnie chyba ta sama sytuacja, ale natychmiast zareagowałem - połapałem się po IBOA, że coś nie tak z pakietami: 2GB netu, no-limit rozmowy do T-Mobile i no-limit SMSy do wszystkich zostały nieprawidłowo podpięte - po standardowych, "regulaminowych" cenach, a nie po cenach promocyjnych typu 1,99zł, etc.

Jeśli rzeczywiście się tak stało, że źle Ci podpięli pakiety - powinni zwrócić pieniążki...
Mam nadzieję, że trochę pomogłem :wink:

#661282  autor: teps86
 11 wrz 2013, 20:12
pomogłeś jak najbardziej! Sprawa zgłoszona na infolinie i do reklamacji. Mają wystawić korektę za źle naliczane pakiety i powinno być po problemie!

#661350  autor: kowalp5
 11 wrz 2013, 23:49
To się cieszę, teps86 :)

Mam takie pytanie. Kończy mi się jedna umowa i chcę nowy numer. Mogę przedłużyć sobie w SUK i potem w dowolnym momencie zmienić numer za 50zł netto, czyli ponad 60zł do zapłaty w salonie.

Ale ja chciałbym wypowiedzieć powyższą umowę, kupić prepaida T-Mobile z jakimś ładnym numerem (w powyższym przypadku wybieram z ograniczonej puli, a w tym nie :wink: ) i przenieść go na abonament.

Pytanie: czy mogę go przenieść na ofertę z SUK? Czy też w sprawie migracji (jestem i tak ich klientem, bo mam u nich inne umowy) nie mogę otrzymać żadnej oferty z SUK :?:

#661374  autor: DiAbOlO
 12 wrz 2013, 07:03
Traktowany jesteś jak nowy klient. Wg. przytoczonego przykładu jesteś tylko prepaidowcem, nie abonentem. To, że masz już jakieś abonamenty nic do tego nie ma, bo to jest tylko dobranie kolejnej umowy.

...:::DiAbOlO:::...

#661384  autor: Murlander
 12 wrz 2013, 08:15
Ponawiam pytanie bo się gdzieś zagubiło w gaszczu informacji. Czy po przejściu z prepaida na umowę 3 mce mozna ją potem przedłużyć na zasadach sUK ?

#661513  autor: Michal35
 12 wrz 2013, 22:21
Czekamy na nowe cenniki. Aż strach pomyśleć jak będzie wyglądał skoro "P" konkurencja raczej podniosła ceny. Póki co Nokia Lumia 820 jest nieosiągalna :(.

#661522  autor: Micho
 12 wrz 2013, 23:11
Dzisiaj z czystej ciekawości patrzyłem w iboa jakie telefony można brać (mogę już drugi numer przedlużać) i co dziwne, żadnej Lumi do wyboru ani HTC.

#661582  autor: trojannin
 13 wrz 2013, 12:00
Witam.Czy wysyłacie wypowiedzenia przed koncem umowy w celu uzyskania lepszych ofert?pozdrawiam

#661588  autor: DiAbOlO
 13 wrz 2013, 12:12
Nie

#661592  autor: kowalp5
 13 wrz 2013, 12:16
Murlander pisze:Ponawiam pytanie bo się gdzieś zagubiło w gaszczu informacji. Czy po przejściu z prepaida na umowę 3 mce mozna ją potem przedłużyć na zasadach sUK ?
Dołączam się do powyższego pytania.
Interesuje mnie jakaś chytra migracja z prepaida na ofertę SUK, taka z 3-miesięczną umową po drodze byłaby okej :wink:

#661602  autor: DiAbOlO
 13 wrz 2013, 12:54
Jeśli nie ma odpowiedzi (nikt nie wie, nie próbował), to może warto zadzwonić/napisać do BOA i po prostu zapytać się. Na pewno odpiszą.

#661618  autor: szpenton
 13 wrz 2013, 14:15
Na pewno w BOA Ci to potwierdzą - gratuluje fantazji. BOA nawet nie chce przełączać do SUKu więc nie licz na to że Ci potwierdzą że jest jakaś oferta SUK.

Skoro staż w sieci nie ma żadnego znaczenia przy przedłużaniu umowy oraz to, że po 3 miesiącach kończy się umowa, a w regulaminie napisane jest, że przechodzi na okres nieoznaczony to należy domniemywać z prawdopodobieństwem pewności, że MOŻNA skorzystać z ofert SUK.
  • Strona 210 z 350
  • 1
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 350
  • 1
  • 208
  • 209
  • 210