Drodzy forumowicze....zrobiłem taki o to myk...
Mam oferte indywidualna w PLAY ktora konczy sie 12.10.2013 i dwa tygodnie temu zrobilem cesje na firme mego Ojca z mysla aby przeniesc sie na oferte dla firm w Orange ale widze ze oferta w Play dla firm jest chyba korzystniejsza.Nie w tym rzecz jednak....pytanie moje brzmi: Skoro dokonałem cesji na firme Ojca a moja umowa konczyla sie 12.10.2013 tzn . ze po cesji to zostaje bez zmian i nadal mozna wypowiedzidc umowe?
Drugie pytanie:Czy lepiej od razu skorzystac z oferty play dla firm czy najpierw wypowiedziec i zobaczyc co sie stanie?Nie wiem czy w ogole by zadzwonili widzac te wczesniejsze posuniecia hehe.
Czas na decyzje mam chyba do jutra(12.09) by zlozyc wypowiedzenie i nie wejsc w kolejny okres rozliczeniowy.
Jak to zrobic by bylo najkorzystniej?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Wypowiedzenie zawsze warto wysłać. Nic to nie kosztuje bo na maila wysyłasz i w ciągu doby masz potwierdzenie. Wtedy też może Cię objąć oferta Grupy Utrzymaniowej. Ale z tego co pamiętam to przy nowych taryfach oferty z GU pojawiają się po jakimś tam czasie nie od razu wraz z wejściem nowej oferty. Pewno musi minąć parę dni by zwyczajnie wprowadzili taką ferte z GU do systemu/cennika. Samemu mi się kończy jeden numer w Playu dla firmy i czaję się z ucieczką chyba że coś nowego z GU skapnie, to wtedy rozważę pozostanie w Playu.
Wysłałem wypowiedzenie i dzisiaj otrzymałem taką ofertę:
- abonament 24 zł
- bez ograniczeń wszystko do Play
- bez ograniczeń smsy do innych sieci
- 400 minut do innych sieci
- umowa na 12 miesięcy
Prosiłem konsultanta 2 razy o potwierdzenie tego co powyżej i wszystko obowiązuje na cały okres umowy bez dodatkowych opłat. Szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć. A może jednak?? Oferta wydaje mi się bardzo atrakcyjna. Póki co nie przyjąłem
- abonament 24 zł
- bez ograniczeń wszystko do Play
- bez ograniczeń smsy do innych sieci
- 400 minut do innych sieci
- umowa na 12 miesięcy
Prosiłem konsultanta 2 razy o potwierdzenie tego co powyżej i wszystko obowiązuje na cały okres umowy bez dodatkowych opłat. Szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć. A może jednak?? Oferta wydaje mi się bardzo atrakcyjna. Póki co nie przyjąłem

Przedłużyłem abonament Play dla Firm (na jednoos. działalność) na nast. warunkach:
bez telefonu
300 min na wszystkie z ew.zamiana na sms 1:1
darmowe stacjonarne i Play
kontrakt na 12 mcy
e-faktura
za 12,30 brutto mies.
Dodatkowe pakiety do wszystkich mozna dokupić za 8,61 za 100 min
i tak samo pakiety internetowe (tym akurat nie jestem zainteresowany), np. 1,5 GB za 14,76.
Nazywa się to RePlay FORMUŁA dla Firm - tylko SIM12 +
jest dostępne w dziale utrzymania klienta i kosztuje 18,45 brutto.
Ja dostałem jeszcze ekstra zniżkę 6,15 powołując się na zamiar przeniesienia numeru do innej sieci (chyba już u nich zarejestrowany).
Nie wiem, jak długo jeszcze ta oferta będzie dostępna, skoro weszły nowe - ale jeszcze 10.09.2013 można było ją uzyskać.
Może kogoś zainteresuje.
bez telefonu
300 min na wszystkie z ew.zamiana na sms 1:1
darmowe stacjonarne i Play
kontrakt na 12 mcy
e-faktura
za 12,30 brutto mies.
Dodatkowe pakiety do wszystkich mozna dokupić za 8,61 za 100 min
i tak samo pakiety internetowe (tym akurat nie jestem zainteresowany), np. 1,5 GB za 14,76.
Nazywa się to RePlay FORMUŁA dla Firm - tylko SIM12 +
jest dostępne w dziale utrzymania klienta i kosztuje 18,45 brutto.
Ja dostałem jeszcze ekstra zniżkę 6,15 powołując się na zamiar przeniesienia numeru do innej sieci (chyba już u nich zarejestrowany).
Nie wiem, jak długo jeszcze ta oferta będzie dostępna, skoro weszły nowe - ale jeszcze 10.09.2013 można było ją uzyskać.
Może kogoś zainteresuje.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2013, 17:47 przez awik, łącznie zmieniany 3 razy.
Szakal_86, to obys pozniej sie nie spoznil. bo nie wiadomo jak dlugo beda dostepne jeszcze te oferty, moze caly czas a moze kilka dni badz krocej ze wzgledu na pojawienie sie nowych ofert.
Szakal_86 - ta oferta za 24 zł to nie żart!
"Samgomamgo", smsy do wszystkich można zamienić na stacjonarne "no limit". Ciekawostka - po 12-stu miesiącach umowa przechodzi na czas nieokreślony Z TAKIMI SAMYMI WARUNKAMI PROMOCYJNYMI. Przypilnuj na początku "nowej" umowy aby aktywowano właściwe usługi po właściwych cenach, mam za sobą 2 miesące skutecznej "szarpaniny" i reklamacji. poziom obsługi porażka...
Oferta nazywa się: "RePlay Ekstra FORMUŁA +" dla taryfy Formuła M (upewnij się czy to sprzedają Tobie).
Proponuję na przejście jakiś tydzien przed końcem okresu rozliczeniowego. W PIERWSZYM OKRESIE ROZLICZENIOWYM NIE PRZYSŁUGUJE RABAT NA ABONAMET W "REPLAY EKSTRA FORMULE+ M" (tj odpłatność 59 zł rozliczona proporcjonalnie do części okresu rozliczeniowego)
Na forumplay jest cały mój wątek o tym...

Oferta nazywa się: "RePlay Ekstra FORMUŁA +" dla taryfy Formuła M (upewnij się czy to sprzedają Tobie).
Proponuję na przejście jakiś tydzien przed końcem okresu rozliczeniowego. W PIERWSZYM OKRESIE ROZLICZENIOWYM NIE PRZYSŁUGUJE RABAT NA ABONAMET W "REPLAY EKSTRA FORMULE+ M" (tj odpłatność 59 zł rozliczona proporcjonalnie do części okresu rozliczeniowego)
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2013, 22:08 przez Przemek7, łącznie zmieniany 1 raz.
Mama wzięła umowę na kilka miesięcy przed wprowadzeniem formuły S. 180 min/sms za 20zł. Pamiętam że to był rabat dla przenoszących numer. Czy jak umowa przejdzie na czas nieokreślony to rabat zniknie i będzie już 30 zł? Bo mamie nie widzi się 100 min bez sms poza sieć a inni za 20zł oferują 120/150 min.
Już są nowe taryfy więc myślę że nie ale możesz spróbować 

Pozdrawiam 

teraz nic takiego w Play nie ma za bardzoKoledzy i koleżanki, jaka jest dobra cena na pakiet dla firmy, przeniesienie numeru z tmobile, okolo 300 minut do wszystkich, play i stacjonarne free, i internet okolo 100-500 mb?

Ależ jest, jest, popatrz na mój post kilka miejsc wyżej: za wszystko, czego Ci trzeba 10 zł netto + kilka zł za internet, zależnie od pojemności. Nigdzie indziej podobnej nie dostaniesz.usiu128 pisze:teraz nic takiego w Play nie ma za bardzoKoledzy i koleżanki, jaka jest dobra cena na pakiet dla firmy, przeniesienie numeru z tmobile, okolo 300 minut do wszystkich, play i stacjonarne free, i internet okolo 100-500 mb?Podejrzewam, że od T dostaniesz lepszą ofertę niż złoży Ci Play
Trzeba się spieszyć, bo ją ponoć za niedługo wycofają i kontaktowac od razu z działem utrzymania.
Dzięki za szczegółowe informacjePrzemek7 pisze:Szakal_86 - ta oferta za 24 zł to nie żart!"Samgomamgo", smsy do wszystkich można zamienić na stacjonarne "no limit". Ciekawostka - po 12-stu miesiącach umowa przechodzi na czas nieokreślony Z TAKIMI SAMYMI WARUNKAMI PROMOCYJNYMI. Przypilnuj na początku "nowej" umowy aby aktywowano właściwe usługi po właściwych cenach, mam za sobą 2 miesące skutecznej "szarpaniny" i reklamacji. poziom obsługi porażka...

A może dostanieusiu128 pisze:@awik - ale to chodzi o przeniesienie numeru, a nie przedłużenie umowy - więc raczej takich warunków nie dostanie.

Popatrz na: http://www.blogplay.pl/2013/04/nowa-formula-dla-firm/
Przy taryfie za 15 zł netto pisze m.in. Nowy Klient.
Juz nie pamiętam gdzie czytałem, że przy przenoszeniu mozna jeszcze dodatkowo dostać 5 zł upustu. Może faktycznie chodziło tylko o sytuację, w ktorej się ucieka, a nie przychodzi. Ale sprobowałbym ponegocjowac.
Zreszta 15 zł netto to też niezła stawka.