• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#660851  autor: luk47
 10 wrz 2013, 12:45
Czyli czekamy, aż oferty na kartę, a w szczególności Mini Max, zostaną pogorszone. Przecież w obecnej formie najniższy abonament się kompletnie nie opłaca.

#660858  autor: pakierhakierxd
 10 wrz 2013, 13:03
Przyznam rację że są trochę gorsze od poprzednich :(

[ Dodano: 2013-09-10, 13:42 ]
Mi umowa się kończy w 2015,mamie w 2014,zobaczymy co do tego czasu się zmieni ... ,narazie jakoś nie widzę sensu przedłużenia bo wyjdzie drożej ... ,po co te no limity aż w takiej ilości ...,może naprawdę wtedy się przejdzie na minimaxa i tyle.
Okaże się za jakiś czas ...

[ Dodano: 2013-09-10, 14:08 ]
Porównywałem z minimaxem i on wyszedł taniej przez to że tam stacjonarne wliczają się do no limitu i takie tam ;-)

W nowych abonamentach widzę parę minusów jak :
-sms poza abo
-stacjonarne poza abo
-drogi net

Te rzeczy zniechęcają do wzięcia abo/przedłużenia umowy ...
Ja przez to że minimax tańszy bym go wziął dla mamy i dla siebie,do doładowań można się przyzwyczaić lub ustawić jakieś cykliczne doładowanie czy coś.

Pozdrawiam :)

#660971  autor: Precelos
 10 wrz 2013, 19:21
bolek2004 pisze:Precelos I kto to mówi? Ciekawe co to za baner ze speedtesta masz
tylko to internet stacjonarny tutaj bez probemu wykorzystam taka predkosc na 3 laptopach i smart tv

tylko jelsi chodzi o play online troche zbaczamy z tematu ale jak ktos uzywa to jest zazwyczaj jest ta predkosc maksymalna
a tmobile jak jest ok 1mbit i to po modernizacji
plus ok 2mbit
plus na lte ok 20 w porywach z 35mbit
orange to juz wogle porazka
czy to nie oszustwo jesli reklamuje sie z predkoscia do 150Mbit?
Imo lepiej dac w ofercie realne predkosci ktore spokojnie mozna osiagnac w rzeczywistosci a nie w testach laboratoryjnych
KrP pisze:Buehehe, wprowadzili opłatę za cesję 3 dychy i za wymianę simki 2 dychy. ;D Masakra co się z tą firmą dzieje.
przeciez te oplaty sa zawieszone do odwołania! :roll:
I za zmianę taryfy na nową też opłatę. Choć wielu może to się opłacać.
jw

Obrazek

#660981  autor: drcox
 10 wrz 2013, 20:05
Obrazek

Jak zobaczyłem te taryfy, to mnie zmiażdżyła ich beznadzieja. Wszystko jest droższe, idioci w Playu są tak ograniczeni, że myślą że każdy wydzwania miesięcznie 1430 minut. SMSy poza abonamentem. STACJONARNE POZA ABONAMENTEM - serio, pogięło kogoś. A żebyście splajtowali.

#660983  autor: maniek89
 10 wrz 2013, 20:08
Nie przedluze umowy. albo zostane w formule L albo przejde na minimaxa o ile do tej pory go nie pogorsza.

#660990  autor: pakierhakierxd
 10 wrz 2013, 20:31
Ja mam umowę do 2015 a mama do 2014 i jak nadal tak będzie jak mama będzie mogła przedłużyć to nie wiem czy jej nie zachęcę do przejścia na minimaxa i będzie płacić 29zł za no limit rozmów,z internetu nie korzysta ale dużo gada ... ,ja sam jak do tej pory nie poprawią przejdę na minimaxa ... (i takim sposobem stracą większy dochód).
Na razie jak sobie liczyłem to by abo bez fona kosztowało mnie 60zł <lol> ,teraz z xboxem mam i płacę 64 !!

[ Dodano: 2013-09-10, 20:32 ]
Nie mam no limita ale 400 minut starcza aż nadto,nie wykorzystuje ...,max w życiu wykorzystałem 120 minut :],dużo pisze sms,trochę mms i całkiem sporo korzystam z netu.

[ Dodano: 2013-09-10, 20:32 ]
Oby się opamiętali do czasu końca umów.

#660994  autor: maniek89
 10 wrz 2013, 20:41
czyli przeplacasz placac za cos czego nie wykorzystujesz albo wziales abo dla sprzetu. Bez sensu. Formula S z internetem wyszlaby dla ciebie polowe taniej

#660999  autor: Blank
 10 wrz 2013, 20:53
drcox pisze:idioci w Playu są tak ograniczeni, że myślą że każdy wydzwania miesięcznie 1430 minut.
Ależ nie. Oni dobrze liczą na... głupotę użytkowników. Doskonale sobie zdają sprawę, że NO LIMIT nie jest potrzebny większości, ale marketingowo to brzmi świetnie, więc i dojne krowy się znajdą :)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#661015  autor: pakierhakierxd
 10 wrz 2013, 21:47
Sprzęt sprzedałem i wyszło mi 42 zł średnio na miesiąc ;-), teraz by mi się to raczej nie opłacało, nie narzekam na warunki bo są ok,na nowych bym o wiele więcej wydał, jak liczyłem to 60zl w ofercie bez telefonu, z telefonem dopiero 70,80 abo, ta wychodzą te nowe taryfy, bardzo kiepsko, różnica tylko ze by był no limit za wiele większą kasę!!!

#661025  autor: kowcio
 10 wrz 2013, 22:09
a co będzie, jak nie przedłużę tego co mam? Przejdzie na czas nieokreślony i basta? Bo przyznam, że...
1. mam służbowy telefon, z którego mogę dzwonić poza sieć. I mieć go będę. Więc ze swojego poza Play dzwonię sporadycznie i to tylko na dosłownie minutę - dwie, więc dopłacam do abonamentu kilka zł, bo zrezygnowałem z pakietu złotówek. Jakbym zmienił na formułę najniższą, to bym płacił 29 zł, dodatkowo 10 zł za SMSy - bo nie wiem, czy dostanę też za darmo w ramach przedłużenia, tak jak mam teraz. To generalnie przedłużając na tych samych warunkach płaciłbym 39 zł zamiast 19, natomiast zyskałbym tylko pakiet 2 GB, na którym póki co mi nie zależy (w 90% w ciągu dnia, jestem w zasięgu sieci WiFi - póki co, bo moze stacjonarny net będę likwidował, z racji tego że w domu mnie nie ma całymi dniami, a do tego co ja robię wystarczy mi skromny pakiet na mobilnym).
To tak średniawo wychodzi, ale potwierdza się to, co ktoś kiedyś mówił. Że na tych nielimitowanych rozmowach zyskają ci co dużo gadają, ale ci, co rzadko dzwonią poza sieć, będą wspierać operatorów ;) No cóż, chyba nic nie zrobię. ;-) ale patrząc na abonamenty z pakietem net i telefonem, to już mega duże kwoty wychodzą, a teleofny nie są jakieś super tanie. Nie opłaca się chyba podpisywać umowy z telefonem jeszcze bardziej niż przed zmianami. Też umowa na 15 miesięcy -> państwo w CC będą mieli mniej pracy, szkoda.
Płacić 39 zł nie zamierzam, bo z telefonu korzystam bardzo mało - może wysyłam trochę wiadomości poza sieć, ale moje połączenia są w, praktyce, w całości do Pleja i to się nie zmieni ;) a pakiet net potrzebuję, przekonałem się do zalet pełnej synchronizacji róznych rzeczy w komórce, no to nie będę rezygnował tego, choć 20 zł za Internet? Ciutkę za dużo. Może nawet nie ciutkę ;) szkoda, że nie ma mneijszych pakietów do wyboru, ale nie marudzę, bo jak widzę oferty konkurencji, to chyba im się kalendarz pomylił ;) Ostatnio jak się nudziłem, wszedłem na stronę T-Mobile i mnie zatkało, tam jest po prostu mega drogo..

Sorry, że tak teraz liczę, ale płacę fakturę do Play na kwotę jakoś 165 zł i to trochę dużo się zrobiło, wiec już chciałbym zbić trochę te koszty, a nie płacić jeszcze dodatkowej 20 zł, czyli po 185 zł. Zaraz się zrobi 200 i już się robi 1/10 normalnej pensji -> za totalną głupotę i bzdury ;)

#661034  autor: pakierhakierxd
 10 wrz 2013, 22:28
Przejdzie na czas nie określony :P ,tylko dla mnie są nie jasne nie które rzeczy w takim przypadku,dostałem pakiet sms który jest za darmo na okres umowy,ciekawe jak potem,ale i tak nie zostanę na tych warunkach :],nie chcę płacić zawsze 64zł jeszcze już wtedy bez sprzętu ...,co innego jakbym wziął bez fona.

#661049  autor: kowcio
 10 wrz 2013, 23:22
No jak mi ten pakiet smsow przepadnie, to lipa. Troche tego wysylam miesiecznie i raczej nie chce z tego rezygnowac, a ta umowa ktora mam teraz mi bardzo odpowiada. Gdybym nie mial mozliwosci dzwonienia poza siec z innego telefonu, to bym rozwazal te nowe taryfy. Ale mam dwa telefony sluzbowe, w tym jeden do lipca 2015 to nie bede kombinowal na razie z tymi formulami, az tak dzwonic nie musze

#661054  autor: maniek89
 11 wrz 2013, 00:07
Minimax wychodzi lepiej bo np w takim PnK waznosci konta sa te same. A tu mamy Nolimit opcjonalnie a jak nie potrzebujemy dzwonic duzo w danym miesiacu to kasa na koncie zostaje. Mozna tez dowolniee konfigurowac sobie oferte. Np nie dzwonimy a za to piszemy smsy - minimax jest dosc wszechstronny i pakiety internetu ma tanie. Mam nadzieje ze nie zepsuja tego. Zaden abonament nie da mi swobody rozmow i smsow ( z wliczonymi stacjonarkami) za 38 zl

#661056  autor: pakierhakierxd
 11 wrz 2013, 00:18
Minimax jest the best ;)
Jak dzwonisz mało to płacisz mało jak dzwonisz dużo to też dużo nie płacisz,jak zrobisz skarbonkę możesz przejść do taryfy z rokiem ważności konta :D

#661068  autor: macc
 11 wrz 2013, 07:17
Najnowsza oferta play formuł unlimited również i mnie nie przekonała, gdzieś to wszystko bardzo zaskręcone. Uważam, że najlepszym wyborem w tej chwili jest minimax.

#661124  autor: Kryniczanin
 11 wrz 2013, 11:11
No ja przejdę na minimaxa z abonamentu. Nie ma zgody na takie ceny. Mam LPII 29 x 3 aktywacje.

#661144  autor: gawron5
 11 wrz 2013, 12:24
Panowie i Panie o ile takie tu są :) możecie mi coś poradzić. Otóż miałem brać iphona 5 w ofercie dla małych firm, ale biorąc pod uwagę, że właśnie ukazała się nowy iphon nie wiem czy nie lepiej trochę poczekać, aż play wprowadzi je do sprzedaży? Wiecie może kiedy to nastąpi?

#661196  autor: Blank
 11 wrz 2013, 14:45
Rozważałem w październiku umowę 300 minut + 1 GB + nielimitowane rozmowy w Play i stacjonarne za 30,75 zł (starczy,gdyż większość połaczeń wykonuje do sieci stacjonarnych), albo MiniMaxa. MiniMax wypadłby taniej, ale do oferty firmowej mógłbym wziąć nielimitowanego Wimpa (którego wkrótce będę testować na telefonie).
Obecne oferty są po prostu tragiczne. Za 36,89 zł dostałbym 200 minut do innych sieci, nielimitowane rozmowy (bez SMSów i MMSów) do Play i na stacjonarne i 1GB internetu. Czyli przepłaciłbym 184,35 zł, nie tylko nie dostając NIC w zamian, ale jeszcze dodatkowo mając w cenniku opłaty za usługi, które wcześniej były bezpłatne, lub tańsze, oraz 1500 minut mniej...
Mało tego, podrożała opłata aktywacyjna, która wynosiła wcześniej albo 25 albo 30 zł...

Stare oferty już nie są dostępne, więc rozważam teraz korzystanie z Minimaxa, aż do momentu, gdy go pogorszą (a muszą to zrobić, gdyż jest wielokrotnie bardziej atrakcyjny), albo inną sieć i Voipa do połączeń na stacjonarne...

Dla przykładu, jeśli interesują mnie tylko rozmowy do wszystkich i wiadomości w P4, oraz pakiet netu, to w nowych formułach, to koszt 79,99 zł, a w minimaxie od 34 do 49 zł...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#661318  autor: marcinek243
 11 wrz 2013, 21:55
Nikt was nie zmusza do przejścia z obecnych taryf bo potem zmieniają się w bezterminowe.

Moja mama od dwóch lat siedzi w bodajże longplay 180min/sms za 20zł i jak zobaczyła brak sms-ów do innych w formule S to odpuściła sobie przedłużenie :P A inni w tej cenie dają co najwyżej 120/150 min.

#661341  autor: Blank
 11 wrz 2013, 23:00
marcinek243,
No tych, którzy oferty już mają, nikt nie zmusza.
Ale w moim wypadku, to raczej nikt nie zmusza jedynie do wzięcia nowej, beznadziejnej oferty. Pozostaje mi kilka rozwiązań, z których najbardziej prawdopodobnym wydaje się duet Operator (do rozmów na komórki i internetu) + Skype (do rozmów na stacjonarne).
A zatem możliwości są dwie - Virgin Mobile (500 MB za 8 zł, 1 GB za 12,67 zł), lub Geyah (1 GB za 10 zł, lub 3 GB za 20 zł). Ten drugi ma tańszy internet i niemal bezpłatne rozmowy w T-Mobile (które są obecnie zbędne, ale kto wie), a ten pierwszy nieco droższy internet, ale za to znacznie tańsze połączenia i rok ważności konta