a co będzie, jak nie przedłużę tego co mam? Przejdzie na czas nieokreślony i basta? Bo przyznam, że...
1. mam służbowy telefon, z którego mogę dzwonić poza sieć. I mieć go będę. Więc ze swojego poza Play dzwonię sporadycznie i to tylko na dosłownie minutę - dwie, więc dopłacam do abonamentu kilka zł, bo zrezygnowałem z pakietu złotówek. Jakbym zmienił na formułę najniższą, to bym płacił 29 zł, dodatkowo 10 zł za SMSy - bo nie wiem, czy dostanę też za darmo w ramach przedłużenia, tak jak mam teraz. To generalnie przedłużając na tych samych warunkach płaciłbym 39 zł zamiast 19, natomiast zyskałbym tylko pakiet 2 GB, na którym póki co mi nie zależy (w 90% w ciągu dnia, jestem w zasięgu sieci WiFi - póki co, bo moze stacjonarny net będę likwidował, z racji tego że w domu mnie nie ma całymi dniami, a do tego co ja robię wystarczy mi skromny pakiet na mobilnym).
To tak średniawo wychodzi, ale potwierdza się to, co ktoś kiedyś mówił. Że na tych nielimitowanych rozmowach zyskają ci co dużo gadają, ale ci, co rzadko dzwonią poza sieć, będą wspierać operatorów

No cóż, chyba nic nie zrobię.

ale patrząc na abonamenty z pakietem net i telefonem, to już mega duże kwoty wychodzą, a teleofny nie są jakieś super tanie. Nie opłaca się chyba podpisywać umowy z telefonem jeszcze bardziej niż przed zmianami. Też umowa na 15 miesięcy -> państwo w CC będą mieli mniej pracy, szkoda.
Płacić 39 zł nie zamierzam, bo z telefonu korzystam bardzo mało - może wysyłam trochę wiadomości poza sieć, ale moje połączenia są w, praktyce, w całości do Pleja i to się nie zmieni

a pakiet net potrzebuję, przekonałem się do zalet pełnej synchronizacji róznych rzeczy w komórce, no to nie będę rezygnował tego, choć 20 zł za Internet? Ciutkę za dużo. Może nawet nie ciutkę

szkoda, że nie ma mneijszych pakietów do wyboru, ale nie marudzę, bo jak widzę oferty konkurencji, to chyba im się kalendarz pomylił

Ostatnio jak się nudziłem, wszedłem na stronę T-Mobile i mnie zatkało, tam jest po prostu mega drogo..
Sorry, że tak teraz liczę, ale płacę fakturę do Play na kwotę jakoś 165 zł i to trochę dużo się zrobiło, wiec już chciałbym zbić trochę te koszty, a nie płacić jeszcze dodatkowej 20 zł, czyli po 185 zł. Zaraz się zrobi 200 i już się robi 1/10 normalnej pensji -> za totalną głupotę i bzdury