• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#642623  autor: galtom
 27 cze 2013, 09:13
Ja karty tez dostalem po 3 czy 4 dniach.
Bardziej mnie martwilo, ze po zlozeniu wniosku, NJU nie przyslal mailowo zadnego potiwerdzenie, ze wniosek zostal zlozony, przyjety, itd...
Cisza... nie wiadomo czy doszlo, czy prawidlowo wypelnione, czy jakis problem np. z wysylaniem ze strony sie nie pojawil...

Pozdrawiam,
Galtom

#642629  autor: user_delete27
 27 cze 2013, 09:25
Ja po zlozeniu wniosku dostalem na maila taka formulke :
Witaj, XXXXXXXX XXXXX!

Rozpoczęliśmy przygotowanie Twojego zamówienia XXXXXX na Umowę dotyczącą przeniesienia numeru do nju mobile z rachunkeim.
Razem z Umową otrzymasz do podpisania dokumenty niezbędne do realizacji procesu przeniesienia tj:
- wniosek o przeniesienie Twojego numeru z pełnomocnictwem dla PTK Centertel (w celu złożenia wypowiedzenia Umowy u obecnego operatora),
- wniosek o rozwiązanie Umowy z obecnym operatorem z potwierdzeniem technicznych możliwości aktywacji Twojego numeru w sieci PTK Centertel oraz
- oświadczenie - załącznik do Rozporządzenia regulującego m.in. proces przeniesienia numeru.

Niebawem otrzymasz szczegółowe informacje dotyczące samej przesyłki i sposobu jej doręczenia.

Chcesz zadać nam pytanie? Napisz do nas na adres [email protected] lub wejdź na naszą stronę www.njumobile.pl

edit:
Dzis tj,1.07.2013 otrzymalem informacje ze przeniesienie nastapi 23 lipca, czyli 6 dni roboczych na cala procedure. Milo :)

#644071  autor: nju mobile
 02 lip 2013, 13:41
Masz możliwość wybrać jeden z trzech trybów wypowiedzenia umowy podczas składania zamówienia:

- na koniec promocji - czyli ze skutkiem na koniec umowy promocyjnej u dotychczasowego operatora, lub

- na koniec okresu wypowiedzenia - standardowy okres wypowiedzenia zgodnie z regulaminem o świadczenie usług telekomunikacyjnych u operatora Dawcy lub

- na okres krótszy niż okres wypowiedzenia - tutaj należy podać konkretną datę, min. 8 dni roboczych, ponieważ liczone jest 5 dni na dostarczenie przesyłki przez kuriera i od momentu podpisania dokumentów przez mamy 3 dni robocze na weryfikacje wniosku, czyli przesłanie wniosku do Dawcy i ustalenie daty przeniesienia. Przeniesienie w takim trybie daje jednak dotychczasowemu operatorowi prawo do naliczenia abonamentu za cały okres wypowiedzenia.

Najlepiej wybrać opcję „na koniec promocji” lub jeśli umowa przeszła na czas nieokreślony to opcję na koniec okresu wypowiedzenia.

Do czasu przeniesienia numeru korzystasz z oferty nju zerowy, w której nie obowiązują limity, ale jeśli nie korzystasz z numeru tymczasowego to również nic nie zapłacisz. Jeśli chciałbyś korzystać z oferty z limitem jeszcze na numerze tymczasowym to w każdej chwili możesz zmienić plan taryfowy z oferty nju zerowy na nju buzz.

Pozdrawiam
Tomek
nju mobile

#644436  autor: Euronymous
 03 lip 2013, 21:54
Przeniosłem dziś nr z Orange na kartę. Umowę podpisałem kurierowi o 9 rano, o 15 korzystałem już z Nju buzz. Rewelacja.

#644448  autor: KA
 03 lip 2013, 22:39
Z Orange na kartę przenosiłem 2 numery i rzeczywiście rewelacja (szybko, bez wymiany karty sim), ale ludzie narzekają na przenoszenie z innych sieci. Mojemu znajomemu z Virgin przenosili ze dwa tygodnie i musiał ich potem prosić o uruchomienie nju buzz.

#644697  autor: Remy
 04 lip 2013, 21:16
Z sieci Plus do Nju na abonament.

26.06.2013. zamówienie.
Status - weryfikacja.

04.07.2013r. info o przyjęciu zamówienia.

#644786  autor: Marjo
 05 lip 2013, 09:57
Remy pisze:Z sieci Plus do Nju na abonament.

26.06.2013. zamówienie.
Status - weryfikacja.

W moim wypadku złożony wniosek o przeniesienie 17.06 (z abo w play do abo w nju z konkretną datą)
Numer aktywny z nju zerowym 28-06 a z nju buzz 30-06

#645551  autor: Remy
 08 lip 2013, 13:21
Remy napisał/a:

26.06.2013. zamówienie.
Status - weryfikacja.

W moim wypadku złożony wniosek o przeniesienie 17.06 (z abo w play do abo w nju z konkretną datą)
08.07.2013r. kurier przyjechał z umową i kartą sim.

Jak wygląda kwestia odpłatności za tymczasowy numer z nju ?

-abonament,
-opłata za minutę

Od kiedy jest naliczany abonament njumobile, jeżeli dzisiaj podpisałem wypowiedzenie umowy dla Plus.
Umowa promocyjna mi się dawno skończyła i jest okres obowiązywanie bezterminowy.
Wypowiedzenie dla plus jest z terminem miesięcznym na koniec miesiąca?
Czyli na koniec lipca+ miesiąc, czyli od września?
Czy jak ?

#645658  autor: kamil4862
 08 lip 2013, 21:02
Remy pisze:Jak wygląda kwestia odpłatności za tymczasowy numer z nju ?
Jeśli nie korzystasz nic ni płacisz. Jeśli jednak zdecydujesz się używać tymczasowego numeru płacisz za każdą minutę, sms, internet normalnie bez no limit.
Remy pisze:Od kiedy jest naliczany abonament njumobile, jeżeli dzisiaj podpisałem wypowiedzenie umowy dla Plus.
Umowa promocyjna mi się dawno skończyła i jest okres obowiązywanie bezterminowy.
Czy jak ?
Właśnie tak :)

Obrazek

#646525  autor: nju mobile
 12 lip 2013, 12:54
Remy pisze:
Remy napisał/a:

26.06.2013. zamówienie.
Status - weryfikacja.

08.07.2013r. kurier przyjechał z umową i kartą sim.

Jak wygląda kwestia odpłatności za tymczasowy numer z nju ?

-abonament,
-opłata za minutę

Od kiedy jest naliczany abonament njumobile, jeżeli dzisiaj podpisałem wypowiedzenie umowy dla Plus.
Czy jak ?
Jeśli chcesz korzystać z oferty nju buzz jeszcze na numerze tymczasowym to w każdej chwili możesz zlecić zmianę planu taryfowego z nju zerowy na nju buzz.

Pozdrawiam
Tomek

#660709  autor: panlawomir
 09 wrz 2013, 17:35
Już jestem w nju. okres rozliczenioy mam od 14 od 13 kazdego miesiąca, ile zapłacę z tych minimalnych 9 zł jeżeli aktywacja nastapiła dziś czyli mam 5 dni? normalnie po 30 groszy za dzień = 1,5zł czy te minimalne 9 zł?

Zakładając oczywiscie, że nie bede dzwonił/pisał ani korzystał z internetu

#660721  autor: orson_dzi
 09 wrz 2013, 18:09
panlawomir pisze:ile zapłacę z tych minimalnych 9 zł jeżeli aktywacja nastapiła dziś czyli mam 5 dni?
Skoro minimalnie jest 9zł, to jak może być mniej niż 9zł?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#660722  autor: panlawomir
 09 wrz 2013, 18:11
orson_dzi pisze:
panlawomir pisze:ile zapłacę z tych minimalnych 9 zł jeżeli aktywacja nastapiła dziś czyli mam 5 dni?
Skoro minimalnie jest 9zł, to jak może być mniej niż 9zł?
Bo uczciwie byłoby żeby min. 9 było za cały miesiąc (30-31 dni) aktywnej karty, a za mniejszą ilość dni (w tym przypadku 5) adekwatnie taniej. A jak jest? Kto wie.

Raczej pytam się osób, które już były w takiej sytuacji i coś będą w stanie powiedzieć na ten temat.

#660727  autor: user_delete27
 09 wrz 2013, 18:34
Zaplacisz 9 zl. No chyba ze bedziesz duzo dzwonil i wydzwonisz 29 zl to zaplacisz 29. Minimalnie jest 9 zl i ty tez tyle zaplacisz.

#660774  autor: Hrycko
 09 wrz 2013, 22:45
panlawomir pisze:Już jestem w nju. okres rozliczenioy mam od 14 od 13 kazdego miesiąca, ile zapłacę z tych minimalnych 9 zł jeżeli aktywacja nastapiła dziś czyli mam 5 dni? normalnie po 30 groszy za dzień = 1,5zł czy te minimalne 9 zł?

Zakładając oczywiscie, że nie bede dzwonił/pisał ani korzystał z internetu
Zapłacisz tyle ile wydzwonisz, nie więcej. Piszę to jako szczęśliwy posiadacz faktury na 6 zł i trochę groszy ;-) Przy niepełnym okresie rozliczeniowym nie ma dociążenia.

#661139  autor: nju mobile
 11 wrz 2013, 11:48
Numer został już przeniesiony czy jeszcze w nju masz numer tymczasowy i plan taryfowy nju zerowy?

#662348  autor: macc
 17 wrz 2013, 13:04
Wczoraj przerabiałem temat.Kurier wołał ode mnie ksero dowodu.
 #662519  autor: sharky33
 18 wrz 2013, 08:49
macc pisze:Wczoraj przerabiałem temat.Kurier wołał ode mnie ksero dowodu.

Kurier poprosił o dowód osobisty i wpisał ostatnie 2 cyfry PESEL w umowę ( odpowiednia rubryka dla kuriera ), nie prosił o ksero dowodu. Ostrożnie z udostępnianiem swoich danych osobom trzecim.

#682750  autor: dawedo
 14 gru 2013, 14:33
Katastrofa! :evil: Myślałem że szybko pójdzie przeniesienie z Orange na kartę do nju na abo. Maile i dokumenty szybko przyszły. Aktywuje nr na stronie i klops. 4 dni czekam na aktywacje numeru. Piszę na chacie, przez formularz na stornie i fb, maile i nic. Na czacie totalna olewka, mam czekać i tyle. Nic nie chcą sprawdzić ani pomóc. Podali maila - [email protected] no to przychodzi mail zwrotny MAILER-DAEMON. Piszę przez formularz zero odpowiedzi. Kolejny raz na czacie, wpis na fb i zero pomocy. Kolejny raz na czacie - przekazali sprawę do priorytetowego załatwienia, czekać! Następny dzień znów kontakt przez formularze zgłoszeniowe i nic. Wpis na fb i cud, po kilku godzinach mail z [email protected]. U nich aktywowana jest karta którą wysłali, jak dalej nie działa to nr karty i super pin. Odpisuję że karty nie było, w dokumentach też napisane, że dają regulaminy i cenniki, ani słowa o karcie. Brak odpowiedzi to kolejny raz na czacie i jakiś idiota radzi żeby zadzwonić na infolinie, pytam z czego jak nr nie aktywny. To podaje kolejny mail, już 3, tym razem na obsł[email protected]. Przesłałem poprzednie maile i pytanie czy simke miałem dostać czy nie to info że 4 dni temu aktywowali i mam zresetować tel. Napisałem znów że karta jest stara z Orange i nr nie działa. No i znów czekam, może jeszcze dziś ktoś odpisze.

Jeszcze taka ciekawostka. Rozmawiam na czacie, standardowa olewka, przełączają do kolejnych osób. Sprawdzić nic nie chcą, podają maile na które pisać itd. W pewnym momencie nie mogę nic napisać na czacie, wyłączam i już do końca dnia nie mogłem rozpocząć nowej rozmowy.

#683499  autor: romek
 17 gru 2013, 09:21
Ktoś mi powie jak się za to zabrać, bo na czacie nju nic się dowiedzieć nie można, poniżej zapis rozmowy, sami zobaczcie

Adriana Witam, w czym mogę pomóc?

Ojej Umowa z dotyczasowym opem kończy mi się 5.03 2014, proszę napisać jak wygląda proces przeniesienia numeru i co i kiedy powinienem zrobić, chcę do nju abo

Adriana Jakiej sieci jest karta ?

Ojej orange

Adriana Numer z Orange można przenieśc w ostatnim okresie rozliczeniowym

Na tą chwile proponuje nowy numer

Aby skorzystać z naszej oferty wystarczy wypełnić formularz, który już wysyłam

http://www.njumobile.pl/zakup?propozycja=njubuzz

Ojej ale ja nie chce nowego numeru

chce tylko sie dowiedziec kiedy mam zacząć proces przeniesienia

i jak on wygląda krok po kroku

Adriana W ostatnim okresie rozliczeniowym proszę się z nami skontaktować, a my pomożemy przenieść numer

Ojej ale kiedy konkretnie? u opa usłuszałem że mam pisać wypowiedzenie przed 4.02.2014

AdrianaNie, my zajmiemy się wszytskimi formalnościami

Ojej a jak wejdę w ostatni okres to Orange mi z automatu przedłuży umowę

ja rozumiem że się zajmiecie ale chodzi mi o konkretną datę żeby ni było problemu

halo

Adriana Przy przeniesieniu z Orange przeniesienie odbywa sie w ostatnim okresie rozliczeniowym i numer zostanie przeniesiony od kolejnego okresu rozliczeniowego

Ojej czyli mam się zgłosić po 5.02.2014?

Adriana W ostatnim okresie rozliczeniowym

Okres rozliczeniowy to nie to samo co miesiąc przed końcem umowy

Okres rozliczeniowy ma pan na fakturze

Ojej ok, sprawdziłem sobie, okres rozliczeniowy zaczyna mi się 4 dnia miesiąca a kończy 3 następnego

tylko jak to się ma do umowy

Adriana Więc jak umowa kończy się 05.03.2014 to ostatni okres rozliczeniony zaczyna się 04.03.2013

*04.03.2014

Ojej super i co wtedy?

jeden dzień na przeniesienie numeru?

Adriana Nie, wtedy numer zostanie przeniesiony najprawdopodobniej od 04.04.2014

Ojej uhm, a orange przedłuży mi umowę

super

jak mam to załatwić żeby było dobrze

zgłosić się wcześniej?

Adriana Wcześniej zostanie naliczona kara umowna

Ojej no to jak mam to załatwić

Adriana W ostatnim okresie rozliczeniowym

Ojej ale nie zdążycie przenieść numeru w jeden dzień i orange PRZEDŁUŻY mi umowę

Adriana A jeżeli wczesniej złoży Pan wniosek zostanie naliczona kara

Ojej niech się pani spyta jakiejś bardziej kompetentnej osoby co zrobić

bo to jest absurd jakiś

Adriana Uważa Pan, że nie jestem kompetentna?

Ojej owszem, nie potrafi pani znaleźć rozwiązania tego problemu

więc chyba pora spytać jakiegoś specjalisty

chyba macie tam kogoś?

Adriana Chyba Pan nie rozumie

Przedstawilam możliwe opcje przeniesienia numeru

Jeżeli Pan nie rozumie to nie jest sprawą moich kompetencji

Ojej stwierdziła pani, że mam zacząć proces przeniesienia na 1(!!!!!) dzień przed zakończeniem umowy z dotychczasowym operatorem, jasnym jest ,że proces ten w 1 dzień się nie odbędzie a przekroczenie tego dnia spowoduje automatyczne przedłużenie umowy z Orange

więc co mi pani przedstawiła

nic

dlatego proszę o rozwiązanie problemu przez kogoś bardziej kompetentnego, bo jak widać pani nie potrafi mi udzielić sensownej odpowiedzi

z całym szacunkiem rzecz jasna

9:12 am Adriana Jeszcze raz zaznaczam, że przeniesienie numeru bez ponoszenia kary w Orange może sie odbyć dopiero jak rozpocznie Pan ostatni okres rozliczeniowy

Nie moja wina, że akurat w Pana przypadku się złożylo tak,że wypada to na dzień przed końcem umowy

9:13 am Pretensji nie należy kierować w moim kierunku

Nie jest to niczyja wina

W innym przypadku zaplaci Pan karę

Inna osoba nie udzieli innej odpowiedzi

Z ta wiedzą, którą Panu przekazałam zrobi Pan co zechce

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc?

Ojej nie, już się pani napracowała, żegnam

Ocenił Pan/Oceniła Pani naszą obsługę klienta jako złą.