• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#659923  autor: witan93
 05 wrz 2013, 22:16
Swoją drogą czy ktoś się orientuje czy do działania LTE w Play będzie potrzebna wymiana karty sim na coś takiego jak USIM w Plusie?
My w salonach też będziemy mieli wcześniej info o LTE bo trzeba będzie zrobić zamówienia na nowy sprzęt i jak na razie nic nie wskazuje na to, żeby poniedziałkowa konferencja była poświęcona LTE. No chyba, że wszystko ma zostać w tajemnicy do samego końca :mrgreen:

#659929  autor: mikkel
 05 wrz 2013, 22:40
kowcio pisze:Do póki sprzętu z LTE nie mają, to tego nie wprowadzą
To nie znasz pleja? Co to dla nich za problem? Wprowadzają ofertę "na życzenie" i sprawa załatwiona. Ważne żeby małkentingowo wystartowali a reszta to jakoś będzie. W zasadzie to po chińsku "jakotako".
divhashmorex pisze:lub 10 Mbps
Tak ale w wyższych taryfach :smt005 :smt005 :smt005

#659941  autor: Spacedust
 05 wrz 2013, 23:39
Pewnie w poniedziałek uraczą nas sprzętem LTE od Huawei :)

[ Dodano: 2013-09-05, 23:50 ]
witan93 pisze:Swoją drogą czy ktoś się orientuje czy do działania LTE w Play będzie potrzebna wymiana karty sim na coś takiego jak USIM w Plusie?
My w salonach też będziemy mieli wcześniej info o LTE bo trzeba będzie zrobić zamówienia na nowy sprzęt i jak na razie nic nie wskazuje na to, żeby poniedziałkowa konferencja była poświęcona LTE. No chyba, że wszystko ma zostać w tajemnicy do samego końca :mrgreen:
Zapewne tak, PLAY będzie chciał w ten sposób ograniczyć liczbę terminali, które się logują do LTE.

#659979  autor: bolek2004
 06 wrz 2013, 09:44
Obstawiam że konferencja nie będzie dotyczyła:
- LTE, wg mnie za wcześnie jeszcze na to, brak modemów lte, obiecali że ruszą do końca roku to jeszcze trochę czasu im zostało.
- Ofert na kartę, po mini maxie już raczej długo nic się nie pojawi chyba że konkurencja z W3 coś tańszego wprowadzi ale nie liczył bym na to w najbliższym czasie.
Konferencja może dotyczyć:
- oferty abonamentowe, firmowe i przede wszystkim oferty play online bo już się studenci szykują do nowego roku akademickiego.

#659994  autor: telemaniak93
 06 wrz 2013, 11:35
Dlaczego nie ma sensu zmieniać PLAY Online?
Moim zdaniem jest sens i to duży. Skoro Play stosuje ograniczenia prędkości to wystarczy, że już "uszykuje" oferty pod LTE. Play nie pochwali się w reklamie 100Mb/s bo to nie w jego stylu... I pewnie sprzeczne z ofertą...
Spójrzmy na ofertę Play Online bez urządzenia a spójrzmy na ofertę bez urządzenia np. Orange. Śmiech nawet porównywać ofertę Play do oferty Orange. Play musiało by się bardzo wstydzić. Oferta Play Online naprawdę wygląda bardzo słabo a nie wierzę w to, że gdy Play będzie miało LTE da prędkość "ile da fabryka".
Z drugiej zaś strony patrząc na obniżkę o 50% formuły 4.0 można spodziewać się nowej oferty Abonamentowej. Liczę na to że Play da lepszą ofertę na Abonament niż obecna MINI MAX na kartę.

#660199  autor: KrP
 07 wrz 2013, 10:45
telemaniak93 pisze:Dlaczego nie ma sensu zmieniać PLAY Online?
Moim zdaniem jest sens i to duży. Skoro Play stosuje ograniczenia prędkości to wystarczy, że już "uszykuje" oferty pod LTE. Play nie pochwali się w reklamie 100Mb/s bo to nie w jego stylu... I pewnie sprzeczne z ofertą...
Spójrzmy na ofertę Play Online bez urządzenia a spójrzmy na ofertę bez urządzenia np. Orange. Śmiech nawet porównywać ofertę Play do oferty Orange. Play musiało by się bardzo wstydzić. Oferta Play Online naprawdę wygląda bardzo słabo a nie wierzę w to, że gdy Play będzie miało LTE da prędkość "ile da fabryka".
Z drugiej zaś strony patrząc na obniżkę o 50% formuły 4.0 można spodziewać się nowej oferty Abonamentowej. Liczę na to że Play da lepszą ofertę na Abonament niż obecna MINI MAX na kartę.
PlayOnline jest zdecydowanie do poprawy, ta oferta jest już stara i (mimo, iż dobra) to jednak są lepsze.

Ostatnio sam szukam internetu, wziąłem sobie PO na czas nieokreślony, żeby potem aneks zrobić na lepszą ofertę, ale to i tak mi się nie opłaca.

15GB mogę mieć za 39zł z aktywką 29zł, ale przy umowie na 18 miesięcy. To mi daje 730zł w skali całej umowy (ok, będę miał nowy modem, ale po co mi on?)

Orange - 15GB w ofercie tylko sim jest za 29zł, aktywka 60zł, umowa 12 miesięcy. Suma rachunków - 408zł. To jest lepsza oferta niż specjalne replaye w Play.

Jest różnica? Jest. Dodam do tego znacznie lepszy zasięg Orange w mojej lokalizacji to już w ogóle wychodzi na plus.

Nic dodać nic ująć.

A jeśli chodzi o nową ofertę - szału się nie spodziewajcie. ;p

edit: a nie, sory, ten abo w Orange jest na 24 miesiące, koleżanka mnie wprowadziła w błąd w takim razie. ><"

#660207  autor: krecik6667
 07 wrz 2013, 10:54
KrP, alr to co piszesz to jest 15 giga plus 3 dodatkowe. czyli razem 18 za 39. zl. i umowa bez modemu moze byc na 12mscy.

#660214  autor: KrP
 07 wrz 2013, 11:01
krecik6667 pisze:KrP, alr to co piszesz to jest 15 giga plus 3 dodatkowe. czyli razem 18 za 39. zl. i umowa bez modemu moze byc na 12mscy.
To co piszę to akurat oferta pracownicza, bez dodatkowych GB.

Oferty za 39zł na 18GB nie znam, nie mamy takiej. Może tylko przez CC jest dostępna.

#660216  autor: krecik6667
 07 wrz 2013, 11:05
wg mnie pracownicza tez ma, zalezy gdzie o nia pytasz, nawet na stronie do zwyklej dorzucaja wiec az dziwne jakby do pracowniczej nie

#660365  autor: kowcio
 07 wrz 2013, 22:12
Czemu oni tak wyprzedają Formułę 4.0? Generalnie ostatnio przestałem zwracać uwagę na oferty, ale cena jakaś taka niskawa się wydaje. Chyba tego nigdzie nie reklamują, a już dwie osoby pytały się mnie, gdzie jest haczyk.
Jak się doliczy Internet to wcale tak tanio nie jest ;) Oczywiście zakładając, że nie wygaduję po 800 minut, wolałbym tę limitowaną formułę, tym bardziej że w Play mam więkość osób (zakładam że już spora ilość ludzi ma tak jak ja). W sumie nie wiem co można tam zmienić, jakbym teraz przedłużał umowę to wiem co bym wybrał dla siebie z obecnych taryf, ale do przedłużenia jeszcze daleko. Daleko, ale szybko zleci. Może będzie jakiś abonament dla mnie za 10 zł ;) Póki co to tylko bym chciał obniżenia cen za pakiety Internetowe, zaś patrząc na to, co oferuje konkurencja, to odszczekuję to. Póki co mam w domu i w robocie WiFi, więc dane via 3G lecą tylko poza domem, więc 500 MB mi styka. Tak więc -> bardziej czekam na jakąś skromną "rewolucję" (wiem, Play lubi te słowo ;) ) w Play Onlajn. Może zrobią jeszcze lepsze limity (na tle konkurencji już tak super nie jest, a trzeba brać pod uwagę, że Play ma słaby zasięg), taki przedsmak wyczekiwanego LTE. To tak skromnie, bo jak wejdzie LTE to będzie wielkie święto dla większości playowców.

#660629  autor: Blank
 09 wrz 2013, 11:28
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/p4-s ... 28887.html

Czyli 4G LTE, tak jak myślałem.
Nowa oferta prawdopodobnie (wg szczątkowych danych Telepolis) będzie gorsza, a w niskich opcjach ZDECYDOWANIE gorsza od poprzednich formuł. Podwyżki widać w każdym elemencie:

- podstawa drożeje z 9 zł na 9,90 zł
- dostępny tylko pakiet 2 GB za 20 zł
- 100 minut za 10 zł (w najmniejszej opcji) zamiast 200
- LTE do 15 Mbps
- umowa na 18 miesięcy (tylko SIM) [SIC!]
- rozmowy drożeją z 19gr na 29gr

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#660635  autor: david4nal
 09 wrz 2013, 11:46
Czyli generalnie będzie drożej bo nie mamy kasy na rozbudowę sieci ;).
Ciekawe jak z PLAY Online.

#660639  autor: pakierhakierxd
 09 wrz 2013, 12:06
Póki co o Play online nic nie mówili :P ,za jakiś czas przedstawią nową ofertę i z tym tak mówili na konf.

Pozdrawiam :)

#660640  autor: bolek2004
 09 wrz 2013, 12:12
To co trzeba im przyznać to że są mistrzami marketingu, mówią o LTE którego nie ma, a nawet jeśli się do końca roku pojawi to będzie to tylko kilka małych wysepek na mapie Polski, ale oczywiście w reklamie nie będzie ani słowa o tym. A ta nazwa 4G LTE w tym przypadku i z limitowaniem do 15Mb/s to porażka, ale widocznie przy wcześniejszym chwaleniu się 4G klienci to łyknęli. Wiadomo marketing rządzi się swoimi prawami.
Co do samej oferty, generalnie gorsza/droższa od poprzednich.

#660642  autor: maniek89
 09 wrz 2013, 12:21
Mam nadzieje ze stare formuly minutowe zostana. Bo to co oferuja teraz to lekka zenada jest.

#660643  autor: bora1410
 09 wrz 2013, 12:23
Stare taryfy na bank nie zostaną. Przez jakieś 2 tygodnie jeszcze będą przechodziły przez system, a potem tylko nowa oferta będzie dostępna.

#660647  autor: maniek89
 09 wrz 2013, 12:33
pozostaje siedziec w formule L na czas nieokreslony z 800 minutami albo leciec do minimaxa. Ale nie chce mi sie wierzyc ze stare formuly usuna. Przeciez te nowe praktycznie nie maja minut ....