mars28 pisze:Gdyby w Kielcach był salon firmowy, to też pewnie już miałbym to dawno z głowy. No ale, że podobno takiego nie ma, szukam innego sposobu. Niestety wygląda na to, że łatwo nie będzie. Dzwoniłem nawet do jakiegoś salonu firmowego, bodajże w Radomiu, i potwierdzono, że zdjęcie tej blokady zależy od karty SIM, nieważne czy abonament czy prepaid, a BOK usilnie wysyła mi informację, że z prepaidu nie da rady.
Ha, ha, a ja właśnie z BOK-u dostaję informację, że z prepaidu owszem, można, ale tylko z karty STK. Ale też się z tym użeram (w przyszłym tygodniu mija miesiąc). Na pytanie gdzie można wymienić SIM na tę konkretnie kartę, BOK skierował mnie do "dowolnego punktu sprzedaży" w moim mieście. Niestety, w dwóch miejscach odesłano mnie z kwitkiem, przy czym w tym drugim najpierw odsyłano mnie kilka razy z informacją, że karty jeszcze nie przyszły, a w końcu dowiedziałam się, że w ogóle nie miewają kart STK, a osoba, która za każdym razem mnie obsługiwała, stwierdziła, że "nie zrozumiała jaką kartę potrzebuję". Litości... czego można było nie zrozumieć w prośbie wymiany karty SIM na kartę STK?! Nie mówiąc już o tym, że tłumaczyłam, w jakim celu chcę ją wymienić.
Zapytałam więc ponownie BOK, gdzie konkretnie mogę tę kartę otrzymać (z prośbą o adres e-mail, żeby się na wszelki wypadek upewnić wcześniej, czy jest sens tam jechać), ale ponieważ zależy mi na czasie, a odpowiedź z BOK-u może przyjść i po miesiącu, zaryzykowałam i udałam się do salonu firmowego. Tu owszem, wymieniono mi kartę. Problem w tym, że nie mam pewności, czy jest to STK... Upewniałam się chyba 10 razy, czy faktycznie jest to ta konkretna karta i osoba, która mnie obsługiwała, potwierdzała to, ale nigdzie nie jest to napisane, a pamiętając panią, która "nie zrozumiała, o jaką kartę chodzi" i odsyłała mnie z kwitkiem przez 2 tygodnie - w takie zapewnienia uwierzę dopiero gdy skutecznie wyłączę PIN.
Nawiasem mówiąc, od BOK-u otrzymałam właśnie - zamiast adresu e-mail konkretnego punktu - listę adresów pocztowych i numerów telefonów do 20 salonów z poleceniem skontaktowania się z nimi i znalezienia miejsca, w którym mają jeszcze w magazynie karty STK, ponieważ "Nie ma już możliwości złożenia zamówienia na taką kartę, gdyż nie są one w ogóle sprowadzane". Gdyby chociaż podano adresy e-mail, pewnie wysłałabym zapytania i może faktycznie znalazłabym gdzieś taką kartę, ale nie zamierzam płacić, ani za połączenia telefoniczne, ani za dojazdy. Wystarczy, że płacę za wymianę karty SIM.
Czekam teraz na odpowiedź BOK-u na moje zlecenie wyłączenia żądania PIN, które złożyłam po wymianie karty i wtedy się okaże, czy nie wyrzuciłam w błoto 25 zł.
[OT]EDIT: A tak nawiasem mówiąc, mimo znaczka na dole, nie używam Internet Explorera.[/OT]