• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 45
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 45

#658532  autor: parasite
 31 sie 2013, 10:36
Już nie można aktywować tego pakietu? W Orange OnLine nie widzę nigdzie tej opcji.

#658549  autor: Qesty
 31 sie 2013, 11:29
Calm7 pisze:Questy.
Ale SPOKO w jakim sensie? Że sprawdziłeś konto tym kodem co podałem? Czy nie sprawdziłeś?
To nie był żart!
:- D
No to klops...
myślałam , że żart - ale chyba jest OKi bo teraz na stronce Orange pokazuje co trzeba- czy uważasz , że mimo to TRZEBA sprawdzić konto kodem ??

#658560  autor: Ventussi
 31 sie 2013, 12:01
Wczoraj kupiłem starter do testów, założyłem konto na Orange On-Line i stamtąd aktywowałem ten pakiet 6GB. Natychmiast dostałem jednego SMSa o przyjęciu zlecenia (24h na realizację), a ok. minutę później dostałem potwierdzenie, że pakiet został uruchomiony. Także u mnie gładko i bezproblemowo :) Tyle, że ten internet to najwyższych lotów nie jest. Czasami mi w ogóle nie chce działać. Mam dual-sima, dziś z rana chciałem pogodę sprawdzić, pokazała się ikonka E (moja komórka tylko EDGE obsługuje) i nic. Próbowałem kilka razy i nadal nic. Przełączyłem się na Heyah, tam poszło od razu. Po ok. 15 minutach sprawdziłem i tym razem zadziałało. Ale nie tak to sobie wyobrażałem. W Heyah internet mi działa zawsze i wszędzie, a nie wtedy, kiedy mu się łaskawie zachce. No chyba, że jak zimą przechodzi akurat jakaś porządna zadyma, to wtedy bywa różnie, ale w normalne, pogodne dni jeszcze nigdy nie miałem tak, żebym nie mógł się połączyć z netem.

#658603  autor: Orange Ekspert
 31 sie 2013, 14:02
Pakiet nie jest dostępny na Orange on-line ale jeszcze dziś można go aktywować SMS-em o treści START na numer 260 (opłata jak za SMS do Orange zgodnie z planem taryfowym).

Pozdrawiam
Tomek

#658626  autor: WeBeR
 31 sie 2013, 17:06
1000smsów przedłużyli do 31 października

#658648  autor: Ventussi
 31 sie 2013, 19:28
Orange Ekspert pisze:Pakiet nie jest dostępny na Orange on-line ale jeszcze dziś można go aktywować SMS-em o treści START na numer 260 (opłata jak za SMS do Orange zgodnie z planem taryfowym).

Pozdrawiam
Tomek
Sorry, skleroza. Aktywowałem kilka usług na OO i musiało mi się pomylić. Faktycznie wysłałem tego SMSa, bo jest w mojej skrzynce nadawczej. No w każdym razie aktywacja nastąpiła błyskawicznie.

#658649  autor: ganc2
 31 sie 2013, 19:36
Kupiłem dla tej promocji jakoś w lipcu starter, doładowałem za 5 , kupiłem pakiet, wyssałem 2gb, zostały 4 i 4zł na koncie.
Dzisiaj doładowałem za 10 i liczyłem na to że będę miał na koncie 14zł za które kupię 12gb danych (2x6gb), a tu zonk, doładowanie za 5 powinno dać mi łącznie 9zł, a tu dostaję info, że nie mam nawet 6zł na jeden pakiet.

No tak, cholerne przepadnie kasy na koncie.
Jak ostatni raz bawiłem się w orange jakoś w 2005, to do dzisiaj przepadanie kasy jest praktykowane? Podobno środki wracają do 24h, ale jutro to już będzie "po ptokach".

Nie mogę jej jakoś odzyskać, żeby aktywować 2x6gb, tak jak ja chciałem?

#658656  autor: Niezgodna7
 31 sie 2013, 20:45
Ganc.
Napisałeś, że doładowałeś dziś 10zł, a stan konta jest zero. Nie rozumiem!?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#658663  autor: ganc2
 31 sie 2013, 21:54
Calm7 pisze:Ganc.
Napisałeś, że doładowałeś dziś 10zł, a stan konta jest zero. Nie rozumiem!?
Nie, nie.
Doładowałem dzisiaj 10zł, a miesiąc temu miałem 4zł na koncie. Powinno wyjść 14zł.
14zł dzielone na 6zł daje 2. Powinno mnie stać na dwa pakiety, a stać mnie tylko na jeden, gdyż nie mam w orange kasy na koncie, którą miałem jeszcze miesiąc temu, chociaż nic z nią nie robiłem.

#658665  autor: Niezgodna7
 31 sie 2013, 22:02
No, nic nie robiłeś, boś smsa START na 8002 nie wysłał. Wszystko w planie, zostało Ci odebrane
;- )
PS. To ile masz teraz ważne środki na koncie??

#658678  autor: ganc2
 31 sie 2013, 23:54
5 dni

#658680  autor: Niezgodna7
 01 wrz 2013, 00:02
Ganc.
No to na co czekasz? Ślij smsa!
Koszt 3zł
:- )

#658832  autor: Cage
 01 wrz 2013, 20:50
Dziś wieczorem to Orange przeszło samo siebie.
Internet rozłącza się co chwilę, nawet już nie jestem w stanie policzyć, ile razy trzeba było wznawiać połączenie.
Nie spodziewałem się że aż takie dziadostwo się porobi z tym pakietem wakacyjnym.
Na szczęście, to jest dodatkowa karta SIM ze względu na tą promocje.
Ciekawe ile kart SIM z tym pakietem tak wielokrotnie się rozłącza :?:

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#658833  autor: mth90
 01 wrz 2013, 20:56
U mnie podobnie, co kilkanaście minut muszę resetować połączenie, chociaż MF60 wskazuje połączenie aktywne. Nie pierwszy raz zachowuje się w ten sposób. Tanio, owszem, ale jakość usługi tłumaczy cenę.

#658837  autor: Taczian
 01 wrz 2013, 21:26
Potestowałem dzisiaj trochę Orange podczas gdy na Stadionie w Poznaniu odbywał się mecz. Testy wypadły następująco:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na długo po meczu i gdy ludzie się rozeszli wynik wygląda tak:

Obrazek

#658842  autor: amigo007
 01 wrz 2013, 21:57
Przed chwilą zrobiłem test, i przy mega ulewie za oknem wyszło mi 2,50 download i 2,00 upload. U mnie generalnie internet orange hula bez zastrzeżeń. Przy dobrej pogodzie mam prawie 7mb download i około 3mb upload. U mnie zawsze działa bez zastrzeżeń, czyli to też kwestia lokalizacji.

#658867  autor: bolek2004
 01 wrz 2013, 23:57
No nie wiem co prawda korzystam z innego pakietu ale właściwie większego pliku nie idzie ściągnąć, często przy zwykłym przeglądaniu internetu strony przestają się wczytywać i po prostu trzeba rozłączyć połączenie i ponownie się połączyć. Dawno to już jest raportowane i z różnych części kraju, no nie wiem może internet z Orange tak ma po prostu. A co do tych speed testów to sobie można je wsadzić między bajki, sprawdzanie prędkości robi się przez ściąganie jakiegoś pliku wtedy widać ile idzie, wiadomo są różne serwery ale to jest bardziej miarodajne niż wskazówka na speed teście, ale tak jak ktoś już wyżej pisał największą bolączką internetu w Orange jest to właśnie samoczynne rozłączanie czy zawieszanie się internetu, być może to wina tej kompresji i w ofertach abonamentowych się to nie zdarza, ale coś jest na rzeczy.
W takim przypadku nie zawsze taki pakiet jest dobry bo mimo że jest tanio, to jak ten sam plik trzeba ściągać kilka razy żeby się ściągnął to jest to mało opłacalne.
Kilka razy zdarzyło się tak że plik się niby ściągał a za każdym razem było że błąd pliku i nie można go było otworzyć, dopiero za 5 razem ściągnął się poprawnie.

#658872  autor: amigo007
 02 wrz 2013, 00:32
Bolek2004 nie neguję tego. Ja właściwie nic nie ściągam, internetu używam właściwie tylko do surfowania po www, czasem youtube. W tych zastosowaniach nie mam żadnego problemu z internetem orange. W tej samej lokalizacji internet z play działa u mnie sporo słabiej. Dużych plików nie ściągam. Tak więc nie wiem jakby to było jakbym ściągał. Ale w sumie zawsze są torrenty, i klienty do ściągania plików. Tak więc z tym też chyba nie było by problemu. No chyba, że ktoś ryzykuję ściągać kilka GB na jeden raz, bez żadnego "klienta" do ściągania. Wtedy zawsze coś może się wykrzaczyć, w końcu to sieć radiowa nie ma cudów :-)
  • Strona 10 z 45
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 45
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10