iLuminary pisze:Witam serdecznie! Wszyscy u mnie w rodzinie mają w T-mobile telefony i sprawa z przedłużaniem ich wygląda bardzo miło bo wystarczy poprosić o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta i wtedy zaczyna się rozmowa

Jednak tata ma plusa i płaci największe rachunki a dostaje najmniej minut i najgorsze telefonu, powiedzcie mi JAK przedłużać umowę z plusem żeby dostać lepsze warunki? Czy można prosić o przełączenie do działu utrzymania klienta i to zrobią? I druga moja prośba, jaki jest aktualny cennik? Z góry dzięki wszystkim!

nie porównuj Plus-a z T-Mobile, to inne bajki, trudno powiedzieć która oferta będzie najkorzystniejsza, dlatego zanim się zdecydujesz to sprawdź ofertę najpierw na zwykłym BOK, jak ty czy tata się połączysz z konsultantem to zapytaj o warunki na przedłużenie umowy tak poprostu bez żadnego przełączania, jak się nie spodobają albo chcesz się zastanowić to zgłoś podczas połączenia z BOK zwykłym, że chcesz żeby oddzwonili z DUK, z tego co wiem to BOK nie przełączy do DUK tylko może wysłać zgłoszenie, że chcesz kontaktu z DUK i DUK może oddzwonić nawet w tym samym dniu, może nawet za parę dni, może to zależy od ilości chętnych i jest jeszcze opcja salonu, klient idzie do salonu, jak wie co dają na BOK i DUK to może jeszcze próbować w salonie jakąś inną korzystniejszą opcję na przedłużenie umowy, trochę z tym zabawy jest, no ale taka sieć, a wierz mi, że BOK potrafi przedstawić jedną ofertę, DUK drugą ofertę, a salon potrafi przedstawić trzecią ofertę, a jak oferty będą do kitu albo DUK nie będzie oddzwaniało powiedzmy do tygodnia to złóż wypowiedzenie w salonie i powinni się odezwać jeśli nie chcą stracić klienta, niby wypowiedzenie może dać lepszą ofertę ale wcale nie musi, wypowiedzenie możesz wycofać do końca czyli tak do 30 dni przez zwykłe wycofanie wypowiedzenia albo przez przedłużenie umowy, no chyba, że nie chcesz wycofywać bo oferty mogą być do niczego, więc jeśli chcesz wybrać najlepiej próbój tych trzech kanałów, jak oferty będą ok to nie składaj wypowiedzenia, a jak nie to złóż, a to która oferta jest najlepsza to już zależy od potrzeb konkretnego klienta i najlepiej rozważ każdą ofertę czyli z BOK, DUK i salonu