• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #657168  autor: aizo
 24 sie 2013, 17:30
Mam karte Sim
Red Bule Moblie zamówimy przez www
Pakiet na net już dawno wyczerpany ale karta ważna

Chce ją wykorzystać w serwisie w którym trzeba podać numer telefonu.
Są słynne płatne przychodzące sms-y
Potrzebuje tylko zgłoszenia.Co się potem będzie działo nie ważne.

Karte mogę potem wyrzucić

Tylko pytanie w związku z tym, że zamawiałem starter przez neta.
Podałem dane do wysyłki czy w tym momencie numer jest automatycznie zarejestrowany

Czy kiedyś może mi przyjść do zapłaty za te sms.
Wiadmo, jak coś stan konta będzie ujemny i to sporo

Połączenie nie może być zrealizowane.

#657177  autor: muchakk
 24 sie 2013, 18:00
Play nie powinien dopuścić do zejscia konta poniżej zera. Nawet jak zejdzie to nie masz się co przejmować... prepaid to usługa przedpłacona a rozliczana na podstawie rachunków/faktur

#657178  autor: bolek2004
 24 sie 2013, 18:01
Jeśli nie rejestrowałeś startera w salonie to nie są zarejestrowane na nikogo, dane do wysyłki nie są danymi do rejestracji karty sim.
Jeśli się obawiasz to utwórz konto na play24 i tam sobie sprawdź, pewnie będzie numer niezarejestrowany.

#657181  autor: aizo
 24 sie 2013, 18:09
Thx all

Połączenie nie może być zrealizowane.

#657269  autor: orson_dzi
 25 sie 2013, 12:33
A gdzie widzisz problem na prepaidzie? Nie masz nic na koncie, to nie dostaniesz SMS-a. Jak tylko doładujesz numer, to od razu poleci cała seria.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#657303  autor: Spioszek
 25 sie 2013, 15:39
Pozatym na play24 możesz sobie zablokować prenumeraty i inne tego typu usługi ;-)

#657304  autor: mikkel
 25 sie 2013, 16:04
Właśnie, ja też się podepnę do tematu. Jeśli mam poblokowane wszelakie numery premium, smsy i połączenia, to również przychodzące też są zablokowane?

#657337  autor: Spioszek
 25 sie 2013, 19:59
Tak właśnie działa Preumerata, że przychodzą Ci płatne SMSy.
Blokując usługe Prenumeraty nic Ci z takich SMSów nie przychodzi ;).