• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 42 z 187
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 187

#654254  autor: gator303
 12 sie 2013, 13:36
Witam chciałbym sie dowiedziec jak wymusic lepsza oferte w plus mixie.
 #655084  autor: kotziriomote
 15 sie 2013, 13:45
Witam,
chciałabym się dowiedzieć jaka jest obecnie najlepsza oferta przedłużeniowa plus na abonament?
Obecnie mam 200 minut do wszystkich + 5 wybranych numerów bezpłatnie za 59,90.
Interesuje mnie telefon nokia lumia 620 lub htc 8 (lub lepszy) w korzystnej cenie (najlepiej 1 zł:) ) i utrzymanie aktualnej kwoty abonamentu, minut i wybranych osób.
Czy może ktoś wie co mogę max dostać? Opłaca się składać wypowiedzenie?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ;-)

Tylko raz jeden, aż do końca świata!

#655114  autor: okti51
 15 sie 2013, 15:37
Siemka, myślicie, że dałoby radę wymusić od nich Nokie Lumie 620 w abonamencie do 40 zł (bez internetu w abo) tak do 100-150 zł. Jeśli chodzi o minuty to 100 by starczyło. Pytam, bo nie wiem czy nawet opłaca się "wypowiedzenie" składać. Jeszcze tak na koniec zapytam. Jeśli złożę wypowiedzenie, a potem będę chciał przenieść numer do innej sieci to bez problemowo składam wniosek o przeniesienie ?

[ Dodano: 2013-08-15, 16:39 ]
Dodam jeszcze, że mam teraz abonament na firmę, ale w celu uzyskania lepszej oferty mogę przejść na osobę prywatną ; )

[ Dodano: 2013-08-18, 15:48 ]
Jutro jadę do Plusa i będę składał rezygnacje i lepszą ofertę dostanę na firmę czy na klienta indywidualnego ?

#656122  autor: showtime12
 19 sie 2013, 16:05
Witam,

Proszę o pomoc, bo już załamuje ręce. mam 3 telefony od 2000 roku w plusie i kompletnie nic od nich ciekawego nie dostałem. Płace teraz za abonament który chce przedłużyć 123 brutto i chce zmienić na coś podobnego i dostać Samsunga Galaxy s 4 w normalnych pieniądzach. Rozmawiałem z działem lojalnościowym juz 2 razy to kobieta która tam jest ciągle daje mi oferty które są na stronie internetowej, teraz rozmawiałem z nią 20 min i słowo w słowo mowiła mi to samo co na stronie jest. Samsunga mi zapoponowała w abonamencie bez limitu OMG 123 brutto za 600 zł jakoś,czyli 200 zł taniej niż na stronie. Rozmawiałem z nią na temat umowy bez telefonu to zaproponowała mi bez limitu za 75zł netto plus 7 zł interneet 1 giga, czyli taka sama oferta jak na stronie. na 12 miesiecy,a tam taniej mają Ci co przenoszą nr do plusa bo mają za 65 zł. Widzę ze tutaj macie super oferty ,tylko pytanie czy są to oferty po złożonym wypowiedzeniu wszystkie , czy magicznie z nimi rozmawiacie jakoś ?

Co mam zrobić, lecieć do plusa i wypowiedzenie złożyć ?
Ps: dała mi 10 procent rabatu na abonament,ale telefeon kosztuje tyle co dla nowego klienta czyli 880 zł . KPina.

Proszę o odpowiedź

#656236  autor: drzewko82
 20 sie 2013, 00:06
złóż wypowiedzenie, powinno być lepiej ;)

A do osób które przedłużyły umowy przez telefon:

czy dostaliście od plusa umowy do podpisania i było wymienione tam co dostajecie?

Ja dostałem umowe do podpisania i nie ma żadnych gratisów w umowie które konsultantka obiecała... Na stronie plusa po zalogowaniu widnieje +450min i do plusa za darmo czyli było by ok ale obawiam się wyłączenia tego po kilku miesiącach. Na umowie nie ma o tym ani słowa, więc różnie może być... A ma to być na rok...

Czy też takie coś mieliście?

#656346  autor: okti51
 20 sie 2013, 16:18
Ponawiam pytanie. Czy jeśli złożę wypowiedzenie to mogę bez problemu (w razie kiepskiej oferty) przenieść numer do innej sieci czy trzeba rezygnować z wypowiedzenia?

#656382  autor: drzewko82
 20 sie 2013, 19:26
trzeba wycofać wypowiedzenie, by przejść z abonamentu do innej sieci, chyba że przejdziesz na simplusa i dopiero przeniesiesz numer, ale wtedy jesteś troche gorzej traktowany...

#656391  autor: okti51
 20 sie 2013, 20:03
A w jakim czasie przed zakończeniem umowy trzeba zrezygnować w wypowiedzenia ? I jak to się odbywa? Wystarczy iść do salonu i podpisać papier?

#656429  autor: drzewko82
 20 sie 2013, 22:03
najlepiej zapytaj o to w sieci do której chciałbyś przejść, ja myślałem nad play i dowiedziałem się tylko że abym był "lepiej" traktowany jako "przechodzący z abonamentu" to muszę wypowiedzenie cofnąć chyba minimum tydzień wcześniej, ale nie interesowało mnie to bo zgodziłem się na opcje z działu utrzymania klienta...

jak masz pytania to najlepiej podejść do pierwszej lepszej placówki sieci gdzie byś chciał przejść, oni udzielą ci na 100% pewnych informacji ;)

#656884  autor: iLuminary
 23 sie 2013, 10:31
Witam serdecznie! Wszyscy u mnie w rodzinie mają w T-mobile telefony i sprawa z przedłużaniem ich wygląda bardzo miło bo wystarczy poprosić o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta i wtedy zaczyna się rozmowa :mrgreen: Jednak tata ma plusa i płaci największe rachunki a dostaje najmniej minut i najgorsze telefonu, powiedzcie mi JAK przedłużać umowę z plusem żeby dostać lepsze warunki? Czy można prosić o przełączenie do działu utrzymania klienta i to zrobią? I druga moja prośba, jaki jest aktualny cennik? Z góry dzięki wszystkim! ;-)

#656887  autor: okti51
 23 sie 2013, 10:48
iLuminary, większość postów jest na ten sam temat . Wystarczy zajrzeć stronę do tyłu i dowiesz się jak się skontaktować z DUK/SUK i na co mniej więcej możesz liczyć.

#656943  autor: iLuminary
 23 sie 2013, 15:02
okti51 pisze:iLuminary, większość postów jest na ten sam temat . Wystarczy zajrzeć stronę do tyłu i dowiesz się jak się skontaktować z DUK/SUK i na co mniej więcej możesz liczyć.
Jeżeli nie checsz, to nie odpowiadaj. Stron jest 50pare i a o tym jak się kontaktować jest kilka, reszta to spam albo opinie o taryfach, które mnie nie obchodzą. Nie każdy ma czas żeby siedzieć i szukać niepoukładanych i niechlujnych postów. Jeżeli będzie miał ktoś 3 minuty czasu i mógł je poświęcić to będę bardzo wdzięczny.

Albo proponuję aby moderator zrobił jakiegoś przylepca i by było z głowy.

#657234  autor: ciekawy
 25 sie 2013, 00:37
iLuminary pisze:Witam serdecznie! Wszyscy u mnie w rodzinie mają w T-mobile telefony i sprawa z przedłużaniem ich wygląda bardzo miło bo wystarczy poprosić o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta i wtedy zaczyna się rozmowa :mrgreen: Jednak tata ma plusa i płaci największe rachunki a dostaje najmniej minut i najgorsze telefonu, powiedzcie mi JAK przedłużać umowę z plusem żeby dostać lepsze warunki? Czy można prosić o przełączenie do działu utrzymania klienta i to zrobią? I druga moja prośba, jaki jest aktualny cennik? Z góry dzięki wszystkim! ;-)
nie porównuj Plus-a z T-Mobile, to inne bajki, trudno powiedzieć która oferta będzie najkorzystniejsza, dlatego zanim się zdecydujesz to sprawdź ofertę najpierw na zwykłym BOK, jak ty czy tata się połączysz z konsultantem to zapytaj o warunki na przedłużenie umowy tak poprostu bez żadnego przełączania, jak się nie spodobają albo chcesz się zastanowić to zgłoś podczas połączenia z BOK zwykłym, że chcesz żeby oddzwonili z DUK, z tego co wiem to BOK nie przełączy do DUK tylko może wysłać zgłoszenie, że chcesz kontaktu z DUK i DUK może oddzwonić nawet w tym samym dniu, może nawet za parę dni, może to zależy od ilości chętnych i jest jeszcze opcja salonu, klient idzie do salonu, jak wie co dają na BOK i DUK to może jeszcze próbować w salonie jakąś inną korzystniejszą opcję na przedłużenie umowy, trochę z tym zabawy jest, no ale taka sieć, a wierz mi, że BOK potrafi przedstawić jedną ofertę, DUK drugą ofertę, a salon potrafi przedstawić trzecią ofertę, a jak oferty będą do kitu albo DUK nie będzie oddzwaniało powiedzmy do tygodnia to złóż wypowiedzenie w salonie i powinni się odezwać jeśli nie chcą stracić klienta, niby wypowiedzenie może dać lepszą ofertę ale wcale nie musi, wypowiedzenie możesz wycofać do końca czyli tak do 30 dni przez zwykłe wycofanie wypowiedzenia albo przez przedłużenie umowy, no chyba, że nie chcesz wycofywać bo oferty mogą być do niczego, więc jeśli chcesz wybrać najlepiej próbój tych trzech kanałów, jak oferty będą ok to nie składaj wypowiedzenia, a jak nie to złóż, a to która oferta jest najlepsza to już zależy od potrzeb konkretnego klienta i najlepiej rozważ każdą ofertę czyli z BOK, DUK i salonu

#657288  autor: iLuminary
 25 sie 2013, 13:25
Szczerze mówiąc zdecydowaliśmy, że przeniesie tata numer do T-Mobile, dostanie 10% zniżki na abonament dzięki temu. Plus to jest jedno wielkie gówno, wierzcie mi i uciekajcie stamtąd.
Gdy rozmawiałem z konsultantką z Plusa zaroponowała mi standardową ofertę dla nowych klientów i telefon za 700 zł gdzie w T-Mobile jest za złotówkę, gdy powiedziałem, że oferta mnie nie interesuje, jest słaba i prawdopodobnie bedziemy chcieli rozwiązać umowę usłyszałem uwaga: "Dziękuje w takim razie, do widzenia" po czym się rozłączyła, taka baba powinna iść od razu do wywalenia. W T-mobile jest to niedopuszczalne aby tak ktoś powiedział, oni wtedy od razu kombinują albo przełączają do SUK'u. Wkurzyła mnie baba i już dziś jedziemy przenieść numer do T-Mobile. Arrivederci Plus!

#657355  autor: ciekawy
 25 sie 2013, 22:04
iLuminary pisze:Szczerze mówiąc zdecydowaliśmy, że przeniesie tata numer do T-Mobile, dostanie 10% zniżki na abonament dzięki temu. Plus to jest jedno wielkie gówno, wierzcie mi i uciekajcie stamtąd.
Gdy rozmawiałem z konsultantką z Plusa zaroponowała mi standardową ofertę dla nowych klientów i telefon za 700 zł gdzie w T-Mobile jest za złotówkę, gdy powiedziałem, że oferta mnie nie interesuje, jest słaba i prawdopodobnie bedziemy chcieli rozwiązać umowę usłyszałem uwaga: "Dziękuje w takim razie, do widzenia" po czym się rozłączyła, taka baba powinna iść od razu do wywalenia. W T-mobile jest to niedopuszczalne aby tak ktoś powiedział, oni wtedy od razu kombinują albo przełączają do SUK'u. Wkurzyła mnie baba i już dziś jedziemy przenieść numer do T-Mobile. Arrivederci Plus!
a jaki to telefon ? w jakim abonamencie ?
fakt, Plus jest trochę skostniałą siecią, trochę mało elastyczną, no ale każda sieć ma swoje wady i zalety, dobrze jest je poznać zanim się wybierze jakąś sieć, a z cenami telefonów to rzeczywiście Plus przesadza, jak rozmawiałeś z konsultantką Plusa zwykły BOK to trzeba było powiedzieć, że chcesz kontaktu z DUK i, żeby wysłała zgłoszenie, to może by oddzwonili i przynajmniej poznałbyś ofertę jaką mogą zaproponować, to nie zobowiązuje do zostania w sieci, może konsultantka zwyczajnie miała narzucony plan aktywacji czy przedłużenia umów i uznała że nie będzie tracić czasu na klienta, który chce odejść, fakt, że nie powinna tak się zachować no ale w praktyce to bwya rónie, podobnie jest w salonach nie tylko Plusa, że jak się zaczniesz dopytywać bardziej szczegółowo albo coś to powiedzą coś żeby cię zniechęcić i bardzo miło mogą obsługiwać klientów, którzy tak czy tak zostaną w sieci i którym odpowiadają każde warunki

#657438  autor: plusik67
 26 sie 2013, 15:32
Od 8-miu lat w Plusie. 3 numery.W czwartek byłem w salonie, panienka robiła wszystko (prawie) by mi przedłużyć jeden z kończących się, ale nic mnie nie zadowoliło. Złożyłem wypowiedzenie i dziś zdzwonił miły Pan z DUK i ...
Sam SIM-Umowa na 12 m-cy, 1000 min do wszystkich, Plus bez limitu . Taryfa OMG 59,90 z rabatem to 29.90 za miesiąc. Więc można i trzeba się targować. Pozdrawiam wszystkich.

#657545  autor: drzewko82
 27 sie 2013, 08:38
też tą ofertę za 30zł otrzymałem, oczywiście w salonie to zapomnij że cokolwiek dobrego dostaniesz
Minus duży to właśnie niepotrzebnie tracony czas na wypowiadanie umowy etc.
Ale cóż, kto nie walczy ten nie ma...

#657693  autor: SACZI
 27 sie 2013, 18:00
plusik67 pisze:...
Sam SIM-Umowa na 12 m-cy, 1000 min do wszystkich, Plus bez limitu . Taryfa OMG 59,90 z rabatem to 29.90 za miesiąc. Więc można i trzeba się targować. Pozdrawiam wszystkich.
O ile to prawda, oferta jest rewelacyjna...

#658896  autor: Marjo
 02 wrz 2013, 09:21
Co plus może zaproponować na 8 miesięcy przed końcem umowy??
Do 4 września są szalone dni w orange a chcę zdążyć!

#660115  autor: wwojcieszko
 06 wrz 2013, 21:38
Czy ktoś się orientuje, czy w najbliższych dniach można się spodziewać jakiejś nowej oferty firmowej? cenne każde sugestie :D
  • Strona 42 z 187
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 187
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42