• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 62 z 99
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 99

#639729  autor: piotrek88
 15 cze 2013, 10:53
Włączyłem kanał 050, i w telefonie T-Mobile mam albo nazwę KUCZBORK-OSADA, która jest emitowana przez Orange z nadajnika w Kuczborku, albo nazwę Wzniesienia Mławskie, która sam nie wiem z jakiego nadajnika jest emitowana, ponieważ przed pracami modernizacyjnymi to miałem najczęściej nazwę gm. Kuczbork-Osada, i czasem Wzniesienia Mławskie, ale ta pierwsza była częściej, i wiem że była emitowana z nadajnika w Zielonej teraz jak na razie nazwy gm. Kuczbork-Osada jeszcze nie widziałem. A w telefonie Orange, to dostaje komunikat albo KUCZBORK-OSADA albo nie ma żadnego, jak kiedyś pisałem na forum Orange to odpowiedzieli mi że komunikaty są z reguły wspólne. A teraz po konsolidacji, jest przecież więcej nadajników.

#640406  autor: aquick
 18 cze 2013, 15:43
"Puste" Cell Info występuje także w Wielkopolsce:

Obrazek
Obrazek

Już niedługo Cell Info z Zachodniopomorskiego.

Obrazek

#640464  autor: user_delete31
 18 cze 2013, 18:44
Zawsze możecie z prośbą do T-Mobile BOA i podaniem:

-Numer Telefonu
-Czy na starym telefonie jest taki sam problem.
-Czy na nowym telefonie jest włączony obecnie 2G włączone i czy występuje problem z kanału 50.
-Miejsce występowania problemu.
-I co najważniejsze nie uciekajcie za daleko ;)
-Oraz można podać o której , kiedy mogą sprawdzić i do tego można również poprosić o przyjście wiadomości. U mnie przyszła wiadomość w takim stylu: Sieć T-Mobile. Przepraszamy, ale zgłoszony problem techniczny jest nadal rozwiązywany. Skontaktujemy się niezwłocznie po rozwiązaniu problemu.

#640640  autor: Gadulski
 19 cze 2013, 11:46
Drogi MATEUSZPL, w miejscach, w których trwa modernizacja nie ma Cell Info i to jest zupełnie normalne. W czasie modernizacji i jakiś czas po modernizacji Cell Info nie będzie ze względu na optymalizację sieci, poprawki itd... Jednak zwróć proszę uwagę, że Cell Info wcześniej czy później w regionach już zmodernizowanych wraca... Nie widzę sensu pisania jakichkolwiek zapytań do BOKu wiedząc jak sprawa sie przedstawia... Szkoda mojego czasu i czasu konsultantów...

Obrazek

#640934  autor: aquick
 20 cze 2013, 17:34
Kolejny screen Cell Info T z sąsiedniego powiatu PSL:

Obrazek
Obrazek

Obrazek

#641012  autor: kwistas
 20 cze 2013, 23:17
Od dawna brak w Lublinie i okolicach CI, według mnie dali sobie spokój w sumie się nie dziwię usługa jest mega niszowa. Okolica jest od dawna zmodernizowana przez N! w Orange od początku modernizacji brak CI, w T było, ale od 3 miesięcy nie ma.
Taka ciekawostka od Orange w miejscowości Niemce, jeśli telefon załapie zasięg GSM1800 to wyświetla się stare CI NIEMCE, chyba tylko modernizowali GSM900.
Na T mobile uruchomiono wiadomości z sieci, czyli matrymonialne bzdury, kanały od 20-46.

#641205  autor: piotrek88
 21 cze 2013, 19:09
Ja też mam ten sam problem co ty, bo u mnie też nie działa prawidłowo CI, i też jak pisałem do BOU to kazali mi podać dane i przesłali numer zgłoszenia, trwa to już ponad tydzień czasu. Wysłałem nawet przed wczoraj maila z zapytaniem o status zgłoszenia. Na razie bez odpowiedzi.
MateuszPL pisze:Zawsze możecie z prośbą do T-Mobile BOA i podaniem:

-Numer Telefonu
-Czy na starym telefonie jest taki sam problem.
-Czy na nowym telefonie jest włączony obecnie 2G włączone i czy występuje problem z kanału 50.
-Miejsce występowania problemu.
-I co najważniejsze nie uciekajcie za daleko ;)
-Oraz można podać o której , kiedy mogą sprawdzić i do tego można również poprosić o przyjście wiadomości. U mnie przyszła wiadomość w takim stylu: Sieć T-Mobile. Przepraszamy, ale zgłoszony problem techniczny jest nadal rozwiązywany. Skontaktujemy się niezwłocznie po rozwiązaniu problemu.

#641369  autor: remigiusz78
 22 cze 2013, 16:06
W Szczecinie nie bylo CI od sierpnia 2012 do listopada 2012 tez pisalem do boa u na profil fb t mobile jak grochem o sciane pisali ze mam ustawiony 3g mimo ze tel nie mial 3g dostawalem gotowce ze trwa modernizacja sieci i usuwaja blad sustemu czy jakos tak pytali jaki mam model tel i nr tel gdzie wystepuje problem i takie tam , w lispoadzie CI wrcilo i jestem bardzo zadowolony wiec cierpliwosci

#643601  autor: slawnokia
 30 cze 2013, 19:09
NetWorkS zawitał w rejony Oświęcimia i Kęt w Małopolsce.
Praktycznie od razu pojawiło się CI.
Sposób wpisywania nazw jest bardzo chaotyczny, są pisane z dużej czcionki i z normalnej, te z normalnej chyba z pasma GSM1800.
Nazwy występują w formie łączonej mikro z makro, jak i oddzielnie.

Prawie wszystkie nazwy pisane normalnie nie występowały wcześniej w T-Mobile.

Obrazek Obrazek
Obrazek

W Oświęcimiu można zobaczyć :

Obrazek Obrazek

A także poniższą nazwę, która wcześniej występowała jako Makro:

Obrazek

I jedna nazwa z Chorzowa (nie z NetWorkS), ciekawa, ale bardzo długa przez co nie mieści się na wyświetlaczu Nokii:

Obrazek

Pozdrawiam :smt006

Obrazek

#645380  autor: aquick
 07 lip 2013, 12:47
Poznań
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gorzów Wielkopolski
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Szczecin
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2013-07-07, 20:01 ]
Wielkopolska:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2013-07-07, 20:09 ]
Lubuskie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2013-07-07, 20:22 ]
Zachodniopomorskie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

#647809  autor: slawnokia
 17 lip 2013, 01:06
aquick
Sporo fajnych nazw złapałeś.

Ode mnie dwie ciekawe nazwy z woj.opolskiego:

Obrazek Obrazek

I przykładowe CI z Andrychowa po konsolidacji sieci:

Obrazek Obrazek

Miejmy nadzieję, że CI pisane z DUŻEJ czcionki będzie zmieniane z czasem na nazwy bardziej szczegółowe i pisane normalnie.

Obrazek

#651028  autor: user_delete31
 29 lip 2013, 18:23
Na nadajnik Siedlce Poniatowska 26 wróciło CI: Nowe Siedlce , natomiast w gm.Mokobody jeszcze brak a jak u was ? Szczególnie na wschodnich rejonach Mazowsza.

#651173  autor: Taczian
 30 lip 2013, 12:38
W Wisełce można zobaczyć takie CI:

Obrazek

#652145  autor: slawnokia
 03 sie 2013, 14:20
Tymczasem nowy sposób wpisywania nazw po konsolidacji sieci można zobaczyć w Beskidach, pojawiają się błędne nazwy pisane z małej litery:

Obrazek Obrazek

Tym samym jest spora różnorodność w sposobie wpisywania nazw:

Obrazek

Błędna nazwa z Mysłowic, NetWorkS!:

Obrazek

Dwie ciekawe nazwy z okolic Wilamowic, NetWorkS!

Obrazek Obrazek

Obrazek

#653079  autor: Gadulski
 07 sie 2013, 09:39
slawnokia, a to niespodzianka! Komunikatu pisanego z małej litery jeszcze nie widziałem :) Za to widziałem komunikat z nazwą "gmina" ;)
Obrazek

W Kielcach podobnie jak w Legnicy duża część komunikatów jest dokładna, ale zdarzają się przypadki tylko nazwy makro:
Obrazek

Taka ciekawostka z Kielc:
Obrazek

W Radomiu było jakoś tak jednolicie :):
Obrazek

Z kolei w Jędrzejowie w ramach N! zaskoczenie:
Obrazek

Tego Parku Krajobrazowego nieznałem:
Obrazek

Inna ciekawostka:
Obrazek

Puste pola w CI też się pojawiały:
Obrazek

Chyba wszyscy czekają na wieści z Wrocławia :) Śpieszę zakomunikować, że w mieście tym komunikaty pojawiają się w trzech wersjach i tylko w formie makro:
Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2013, 23:49 przez Gadulski, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

#653104  autor: janekt
 07 sie 2013, 10:52
Pobierowo (gmina Rewal)- nadajnik koło drogi 102:

Pobierowo, Pomorze Zachodnie
Rewal, Pomorze Zachodnie
gm. Rewal, Pomorze Zachodnie

Poza tym:
Niechorze-Rewal, Pomorze Zachodnie
gm. Dziwnow, Pomorze Zachodnie

Pisownia oryginalna z SE Zylo.

JanekT

#655189  autor: aquick
 15 sie 2013, 20:05
NetWorkS! w Wielkopolsce:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W okolicach Dolska, Śremu, Jarocina jeszcze "wszystko po staremu" :)

Obrazek

#655418  autor: mp107
 16 sie 2013, 15:35
MateuszPL pisze:Na nadajnik Siedlce Poniatowska 26 wróciło CI: Nowe Siedlce , natomiast w gm.Mokobody jeszcze brak a jak u was ? Szczególnie na wschodnich rejonach Mazowsza.
Łosice i okolice w promieniu do kilkunastu kilometrów - brak jakichkolwiek CI.
Przy wymuszaniu kanału FieldTestem na Nokii E51 w przypadku docierających sygnałów z Siemiatycz również brak jakichkolwiek CI. Będąc "na miejscu" widziałem CI na (chyba) jednym BTS-ie, ale więcej go nie "złapałem". Treści niestety nie pamiętam dokładnie. To była chyba tylko nazwa "Siemiatycze", ale mogę się mylić.

#656652  autor: Gadulski
 21 sie 2013, 23:40
Kilka ciekawych komunikatów z podróży po Polsce. Gliwice:
Obrazek Obrazek

Nazwa Rowu:
Obrazek

NetWorkS! w Kielcach:
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam.

Obrazek

#656836  autor: aquick
 23 sie 2013, 01:03