kowcio pisze:Z systemu nie, ale brakuje mi pewnych ustawień, większej persolanlizacji i przede wszystkim aplikacji. Brakuje mi pulpitu, widgetu, a nawet tapety. Lubię prostotę, ale Windows mi nie odpowiada, bo jest za prosty. To fajny system, ale na tani, dotykowy telefon. Ale to jest moje zdanie.
Jakich aplikacji?
Przeciez pulpit jest i przypinasz do niego wszystko co chcesz mieć pod reka... tyle ze przeciągasz go nie w dok a w dol... to ronica???
Widgety sa, bo przecież Live Tile to nie statyczne ikony z iOS. Tak jak w Androidzie możesz je mieć w dużym rozmiarze i wtedy na kafelku (jak na widgecie) masz wikszosc potrzebnych informacji i nie musisz uruchamiać aplikacji (podogda, kalendarz, ostatni mail, itd...)
Przy tak stworzonym interfejsie nie ma tapety bo jak... i tak nie byłoby jej widać (jest tylko na ekranie startowym - lock screen). Jeśli kwestia tapety jest czyms co dla ciebie dyskwalifikuje system... to ja się poddaje

. Powiem tylko,m ze co mi po tapecie w S3, kiedy po nacisnieciu przycisku Home, zamiast widzieć od razu pulpit z widgetami, widziałem pusty ekran z tapeta, który S3 powoli zapelnial tym co tam miało być. To ja wole nie widzieć tapety, ale widzieć od razu swoje klafelki a nie musiec czekac az się wrysuja w ekran....
Ale każdy lubi co innego. MKnie tylko irytuje, ze ludziom, którzy na telepolis pytaja co maja kupic " Nie nam się, pierwszy smartfon, chce dzwonic, pisać sms, korzystać z nety - generalnie z telefonu." czyli nie grzebać w telefonie bo nie maja wiedzy/czasu/ochoty - proponuje się zacinające średnio polkowce z Androidem jako najlepsze co ich moglo w zyciu spotkać, bo w WP nie ma tapety i nie da się zmienić animacji ikonek.... No sorry - ale to chyba nie jest OK?