Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Tak samo jak czajenie się na 2x doładowanie dzielenie 1GB neta na 3 miesiące, pakiet 700MB bez lejka to zaraz doliczy mi + 19zl bo dzieciaki tel się pobawią , kupie abo sprzedam tel i średnio wyjdzie m... już to widzę jak kasę ze sprzedaży ląduje na lokacie i co miesiąc wybieram xx złoty na dopłacenie do abo i cała reszta kosmicznych pomysłów jakie tu można przeczytaćgaltom pisze:No tak, ale oferty firmowe to inna bajka. Przeciez nie otworze fiemy, po to,zeby abonament za 24 wykupic. Porownujmy "cywilny" prepaid i abo, dostepny dla wszystkich.
A co do neta + no limit. Z pakietem 700 mb (ktory niestety musze raz na miesiac przez www uruchomic) wychodzi mi 26 zl....
tia... bo każdy z ulicy dostanie abonament firmowy #facepalmsolidburn pisze:a wystarczy mieć przykładowo dobry abonament firmowy
inni nie mają wrażenia tylko sobie policzyli po prostu, bobrze drogi =,=galtom pisze:Nawet jesli to wychodzi pare zlotych wiecej to jakos mam wrazenie
bo każdy ma naście lat i masę czasu żeby siedzieć 24h czaić na 2x doładowanie pakieciki, bonusy,sprzedawanie tel pilnowanie terminów, ważności, stanówwojciech pisze:
tia... bo każdy z ulicy dostanie abonament firmowy
Osoba dorosła żyjąca, pracująca mająca rodzinę na co dzień zwyczajowowojciech pisze: co do abonamentów jeszcze - niektórzy mają nieregularny zwyczaj używania telefonu - czasami intensywniejszy miesiąc, czasami w ogóle się nie używa przed miesiąc albo dwa - abonament i tak trzeba płacić - głupota straszna...
Ciekawe. A na latanie po mieście i tracenie czasu, by opłacić rachunek za abonament, to już "osoba dorosła" czasu nie musi znaleźć? Na aktywację np. pakietu internetowego w nju. też nie?solidburn pisze:bo każdy ma naście lat i masę czasu żeby siedzieć 24h czaić na 2x doładowanie pakieciki, bonusy,sprzedawanie tel pilnowanie terminów, ważności, stanów
i inne cuda na kiju #facepalm
Oo. Jakoś większość ludzi, wokół których się obracam - niezależnie od wieku - korzysta z pre-paida.DanielR pisze:Przestań bawić się w tak prostackie uproszczenia. Abo - osoba dorosła, karta - dzieciak.
Witaj w klubie - jestem tylko rok młodszyVentussi pisze:Mam 24lata, nie czuję się dzieckiem i wcale nie zamierzam przechodzić na abo, bo to najnormalniej w świecie jest zobowiązanie do płacenia co miesiąc, a ja nie chcę niczego płacić co miesiąc, tylko wtedy, gdy zużyję kasę na koncie, a nie wtedy, kiedy mi operator każe. I podobnie myśli cała moja rodzina. Wszyscy mamy telefony na karty i jest nam z tym bardzo dobrze
Jest 2013 rok jest jeszcze jakiś bank w PL bez dostępu online ? że trzeba po mieście biegać ? dodatkowo zlecenie stałe na 30zł chyba nie zrujnuje domowego budżetu ?DanielR pisze: Ciekawe. A na latanie po mieście i tracenie czasu, by opłacić rachunek za abonament, to już "osoba dorosła" czasu nie musi znaleźć? Na aktywację np. pakietu internetowego w nju. też nie?
Czytałem już niejedne płacze tzw. "osoby dorosłej" która to żaliła się, że zapomniała opłacić rachunek, a wstrętny operator zablokował jej usługi. I teraz jest w czarnej d*pie, bo nie może wykonywać połączeń i wysyłać SMS-ów, ale - w przeciwieństwie do pre-paid, nie może ich też odbierać!
Sorry Winnetou, powielasz tylko błędne oceny takich osób jak galtom.![]()
Przestań bawić się w tak prostackie uproszczenia. Abo - osoba dorosła, karta - dzieciak.
Obie opcje korzystania z usług operatora maja swoje wady i zalety, niezależnie od wieku abonenta, który z nich korzysta.
Tak się składa, chyba o tym zapomnisz, że są osoby dorosłe, które w danej chwili zwyczajnie nie mogą (choćby nawet chciały) podpisać umowy.
Wypowiadasz się nie czytając wcześniejszych postów innych - w tym i moich.solidburn pisze:Jest 2013 rok jest jeszcze jakiś bank w PL bez dostępu online ? że trzeba po mieście biegać ? dodatkowo zlecenie stałe na 30zł chyba nie zrujnuje domowego budżetu ?
w play jak nie zapłacę przez parę tyg nie zabijają za to wiec nie przesadzajmy
O ile pamiętam prepaid też trzeba doładowywać a co się stanie jak jesteś w "lesie" i nagle koniec kasy na koncie ?
Coraz więcej ludzi płaci online i co mi tam tel prąd, gaz kredyty, raty, kablówka, internet zus , podatek ubezpieczanie itd itd bym się żywcem zarypał jak bym latał co dwa dni bo coś się ciągle kończy albo zaczyna i kolejna karteczkę w okienku wypełniał potem składował to a za parę miesięcy bym nie połapał się czy już zapłaciłem czy zgubiłem potwierdzenie dla mnie osobiście kosmosDanielR pisze: To, że Ty w ten sposób opłacasz rachunki, nie oznacza, że robi tak każdy posiadający abonament. Tak samo pre-paid można doładować praktycznie w każdym momencie przez stronę internetową, bez wychodzenia z domu. Może i stałe zlecenie nie zrujnuje budżetu domowego, Tobie. Inni nie widzą potrzeby wydawania na tę usługę chociażby 30 zł.
Ja nie wiem kiedy Tobie mogą lub nie mogą zablokować numer. Ja po prostu piszę o faktach. Wystarczy przejrzeć chociażby forum Telepolis lub Play, gdzie "dorosłe dzieci" nie potrafiące korzystać z abonamentu, żalą się, że im zablokowano im numer. Ale w podobny sposób żalą się też abonenci pozostałych sieci.
Ależ ja przecież nigdzie nie przeczę, że pre-paid trzeba doładowywać! Wręcz przeciwnie. Ten przykład z "lasem", czy "byciem gdzieś w polu" lub ew. "dziurze zabitej dechami" jest mi znany. To oklepana argumentacja osób z "obozu przeciwnego".
Nie chce mi się znów rozpisywać. Ale zastanów się. Masz samochód? Jesteś kierowcą? Jak Ty, lub inni kierowcy radzą sobie z takim "pre-paidem na kółkach" - już przecież od dziesiątek lat?
To nie znaczy wszyscy. Co raz więcej osób doładowuje też swoje numery pre-pad przez internet, przy okazji np. przeglądając biling.solidburn pisze:Coraz więcej ludzi płaci online
Czyli zgadzasz się ze mną, że i rachunki za abonament trzeba płacić w terminie, bo operator ma prawo odciąć od świata? Fajnie.To że ktos nie płaci rachunków i mu prąd odetną albo internet to czyja wina ?
tak jak nie płacenie abonamentu
Nie to miałem na myśli...samochód to prepaid nie płacisz obowiązkowych opłat rocznych ?
DanielR pisze: Co raz więcej osób doładowuje też swoje numery pre-pad przez internet, przy okazji np. przeglądając biling.
Dlatego też niech każdy opłaca swój telefon jak mu wygodniej - naprawdę.
jak do tego doszedłeś że nie ma nic za darmo ?Czyli zgadzasz się ze mną, że i rachunki za abonament trzeba płacić w terminie, bo operator ma prawo odciąć od świata? Fajnie.
Porównanie szacuneczek... i zaczyna się rezerwa , zdrapeczka i kolejna duperela do głowy ja się pytam po co?Teraz przełóż to na pre-paid.......
solidburn pisze:biedni ci abonamentowcy
A musiałem do czegoś dochodzić? To nie mój problem, ani zdaje się nie temat tego wątku. To raczej sprawa oczywista.jak do tego doszedłeś że nie ma nic za darmo ?
Masz rację. Zaczyna się... Rezerwa, dolewanie paliwa z kanistra, stanie w kolejce na stacji benzynowej. Jak Ty sobie z tym radzisz na co dzień?! Zrezygnuj z samochodu! Po co Ci ten kłopot? A jednak jakoś miliony osób na świecie nimi jeżdżą. Powiem Ci więcej. Czerpią z tego nierzadko sporo frajdy!Porównanie szacuneczek... i zaczyna się rezerwa , zdrapeczka i kolejna duperela do głowy ja się pytam po co?
A więc twojego postulatu nie spełni żaden telefon, a w szczególności mobilny - nawet ten na abonament. Przykro mi.to jest TYLKO telefon to narzędzie jak młotek biorę i ma działać zawsze
Dzięki za przedstawienie prawdy objawionej. I na tym moglibyśmy zakończyć naszą dyskusję.Temat jest abo czy prepaid dla mnie ABO dlaczego a dlatego ze jest wygodniejsze i tańsze !
Kilka razy już to słyszałem i to przy różnych kwestiach, np:solidburn pisze: to jest TYLKO telefon to narzędzie jak młotek biorę i ma działać zawsze
Drodzy użytkownicy - nawet sobie nie zdajecie sprawy jak często wasze telefony nie działają.solidburn pisze: (...) ma działać zawsze