Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Witam serdecznie mniej wiecej od godziny 11 mam mega problemy z smsami w sieci Play otoz smsy nie zostaja wysylane i trzeba bez przerwy ponawiac probe i wtedy moze po 7-10 razie zostaja wyslane ma mtoa podobny problem???
14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-
Nokia 33310--> Mitsubishi Trium --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6
Potwierdzam problem w Łaziskach Górnych oraz w Tychach :/
Ciągle błędy wysyłania smsów a jak już wyśle to zdublowane wiadomości oraz opóźnienia.
To samo występuje na roamingu Plusa.
Zadzwonilem dp Play podobno to problem OGOLNOPOLSKI o zgrozo podobno zmiana rexzna na Plusa nic nie daje takze musimy sie meczyc jedyny + jest taki ze cos tam.niby "dzialaja"
14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-
Nokia 33310--> Mitsubishi Trium --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6
W Poznaniu dziś przez większą część dnia smsy działały bez problemu tylko trochę dłużej niż zwykle trzeba było czekać aż dojdą i czasem długo się wysyłały.
Nie zaobserwowałem zdublowanych wiadomości.
Natomiast mmsy miały problem z doleceniem za pierwszym razem i trzeba było ponawiać pobieranie.
EDIT:
Przed chwilą wysłałem 5 różnych smsów.
Adresat otrzymał:
1 sms raz,
2 sms 6 razy,
3 sms 2 razy,
4 sms raz,
5 sms jeszcze idzie.
Oba telefony w roamingu Orange. Chyba jednak coś jest nie tak.
Dziś spore problemy wysyłania smsów ok godz. 14-15 na Dolnym Ślasku (w różnych miejscowościach).
A te które niby się nie wysyłały, to potem niektórzy odbiorcy otrzymywali tą samą wiadomość wiele razy.
Dzwonili do mnie z Play, niby awaria centrum sms w Katowicach i zalecają przełączenie się na Warszawe.
Nic nie zmieniałem bo wszystko wróciło do normy.