Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Dla mnie kampania z tym ziemniakiem / gąbka / czy czymkolwiek innym to jest - zwyczajnie urąga godności człowieka. Nie przeszedłbym do nich (choć i tak jestem w Pomarańczy) nawet jakby mieli rozmowy jeszcze tańsze.galtom pisze:dlaczego zdecydowali się (lub nadal decydują) pozastac przy ofercie na karte majac w alternatywie NjuMobile
W nju też są komplikacje jeśli chodzi o internet. Z jednej strony jest opcja do 1GB za 19zł, z drugiej pakiety 350MB za 5zł i 700MB za 7zł.galtom pisze:Brzmi to nad wyraz skomplikowaniezielony71 pisze:Wykorzystujac doladowania z bonusem +50%, ktore pojawiaja sie srednio raz w miesiacu, a jakbys kiedys przegapil to awaryjnie mozna wykorzystac "doladuj we dwoje", ktory tez daje ponad +50% przy doladowaniu za 10 zl.
Jakos wydaje mi sie, ze zaplacenie rachunku na 29 zl bez zadnych takich ewolucji, jest znacznie prostsze...
Otóż mylisz się. Tak myślałem, że znów ktoś o tym napisze. Ta usługa także nie jest "złotym środkiem" na wszystko. Nie każdy z niej korzysta - z różnych względów. Więc...galtom pisze:Direct Debit- prościej sie nie da
To po co Nam piszesz (w kontekście "gorszości" pre-paid nad post-paid), jak "przed wiekami" wyglądał rynek telekomunikacyjny w UK? A co Nas to obchodzi?! A jeżeli już, to prędzej obchodzi Nas właśnie to, jak wygląda obecnie. TERAZ w UK oferty pre-paid są równie atrakcyjne, co post-paid. Przełknij ta gorzką prawdę.galtom pisze:Pisze jeszcze raz , jak mieszkałem w UK to tej marki nie było. Obecnie rynek UK inreresuje mnie średnio bo tam nie mieszkam.
Jak będę mieszkal, w UK czy w Chinach to się wtedy lokalnym rynkiem zainteresuje...
Pisze o normalnych abonamentach kompleksowych gdzie net +min+smsm/msm dostaniemy za max 30zl a często dużo taniej abonamenty no-limit nie są kompleksowe jak zaczniemy wszystkiego używać w takim abo wyjdzie 60zl czyli nic specjalnegogaltom pisze:Jakos tez mi sie tak wydaje...
Abonamenty no limit za 29 mnie zachwycily.
Do tego faktycznie spory plus dla nju za kwote zobowiazania minimum (gdyby nie to pewniezostalbym w Play).
Nawet jesli to wychodzi pare zlotych wiecej to jakos mam wrazenie, ze daje niesmaowicie duzo swobody.
galtom pisze:Mialem taki w play - 150 minut wymienne na sms + 1GB danych.
Ale tak jak dane byly OK, tak zwykle nie starczalo mi minut + wkurzal mnie dziwny spsob liczenia minuty przez Play.
29 zl / 150 min = realnie daje cene minuty na poziomie 0.19 zl, tymczasem cennikowo to bylo 0,39 (wiec juz sporo) i play przyznawal wiec nie 150 min tylko pakiet "wirtualnych" zlotowek by moc liczyc ze minuta kosztuje wspomiane 0.39
Efekt byl taki, ze kolejnych 40 min (wiec nie jakas zabojcza ilosc) kosztowalo kolejne 15 zl... a czasem bywalo, ze nagle trzeba bylo dzwonic wiecej.
Tak wiec nawet z tym wliczonym 1GB danych to sie ni jak nie oplacalo wzgledem ofert za 29 zl no limit.