• Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
  • Strona 15 z 26
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 26

#647927  autor: jasny
 17 lip 2013, 14:38
Ok, dzięki za wszystkie rady. Tylko, że ja potrzebuję jedynie niemiecki numer i jak raz doładuję to chciałbym by konto było ważne tak długo jak jest kasa, a dzwonić z niego nie zamierzam za często, może od święta. A gromadzenie pieniędzy czy doładowywania co miesiąc tylko po to, by nikt z niego nie korzystał, to marnotractwo pieniędzy jak dla mnie. Problem dalej nie został rozwiązany i jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę dać znać. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady :). Pozdrawiam! :)

[ Dodano: 2013-07-18, 15:22 ]
Lycamobile Polska
"Kochani! Postanowiłem zrobić „Kącik powtarzających się pytań i odpowiedzi” Temat na dziś:
*Ważność karty*
Konto od dnia aktywacji ważne jest 90 dni. Żeby je utrzymać, trzeba wykonać jakiś minimalny ruch na karcie – np. doładować konto, za najmniejszą kwotę 5 zł, albo wykonać płatnego smsa, albo jedno połączenie. Jeśli tego nie zrobicie, przez te 90 dni, dostajecie jeszcze dodatkowo 30 dni. Ale, jeśli po tym terminie nie zrobicie nic, Wasza kasa na przedpłacie przepada, a numer może przejść na kogoś innego.
A ja nie będę Was już znał. No, żal…

Miłego wieczoru bez insektów!
Wasz Globus"

Czyli lipa jednym słowem...

[ Dodano: 2013-07-18, 16:00 ]
A czy można mieć niemiecki numer na skype (jesli tak to jak?) i czy na skype można też otrzymywać smsy?

#648845  autor: Witold
 21 lip 2013, 12:34
SMS-ów na Skype nie można otrzymywać. Wiem bo akurat piszę bardzo dużo SMS-ów przez Skype, osobom do których piszę wyświetla się na komórce jako nadawca SMS-a mój nick Skype ale opcja "odpowiedz" nie działa. Tak więc ja im piszę SMS-y przez Skype a oni mi na mój numer komórkowy.

#654044  autor: reboot
 11 sie 2013, 14:02
Wybieram się na kilka dni do Sevilli i zależy mi na jak najtańszym dostępie do internetu.
Może to być nawet pakiet 1 megabajt a potem lejek, bo mam zamiar wysyłać tylko emaile i ewentualnie korzystać z gg.

Znalazłem ofertę Orange http://en.orange.es/mobile-service-plan ... -holidays/ - oferta 10MB/0.30€ dziennie, a potem lejek. Nie wiem tylko ile kosztuje starter.

Czy jest jakaś tańsza oferta (tzn. biorąc pod uwagę zarówno cenę startera jak i cenę internetu). Najlepiej jakby starter kosztował ~1€ i można było wykorzystać całość na usługi.

WKS

#654109  autor: Abcn
 11 sie 2013, 20:32
reboot pisze:Wybieram się na kilka dni do Sevilli i zależy mi na jak najtańszym dostępie do internetu.
Może to być nawet pakiet 1 megabajt a potem lejek, bo mam zamiar wysyłać tylko emaile i ewentualnie korzystać z gg.

Znalazłem ofertę Orange http://en.orange.es/mobile-service-plan ... -holidays/ - oferta 10MB/0.30€ dziennie, a potem lejek. Nie wiem tylko ile kosztuje starter.

Czy jest jakaś tańsza oferta (tzn. biorąc pod uwagę zarówno cenę startera jak i cenę internetu). Najlepiej jakby starter kosztował ~1€ i można było wykorzystać całość na usługi.
Nie znam starterów poniżej 5 czy 9 euro (wątpie czy istnieją, zazwyczaj op. wirtualni maja po 5, W4 po 9 lub więcej) , kiedyś były Vodafone Gatuitas po 1 eu /ale nie wiem jak teraz/
ale taryfa NETu http://www.vodafone.es/particulares/es/ ... o/?frame=1 to jest minimum 1,82 eu/dz

co do Orange, to chyba to http://tiendaonline.orange.es/prod34000 ... cquisition , tzn starter za 9 eu
ooo, na pocztach sprzedają za 6 eu, stan konta 5 eu + 4 promocyjne

Lyca ma startery za 5 euro, ale saldo po podatku to 4,30 eu a najtaśzy pakiet to 5 eu http://www.lycamobile.es/en/Data-Value-Pack
bez lejka bez pakietu 1Mb = 12 ce
Lebara daje 1Mb gratis , ale też bez lejka

Może wifi ?

pozdrawiam
A
 #655842  autor: tojo
 18 sie 2013, 11:35
jestem nowy i mam pytanie jaki abonament lub operatora wybrać w kanadzie może ktoś wie

#673576  autor: marciml
 09 lis 2013, 19:30
Szukam informacji o najtańszym dostawcy internetu w telefonie w Niemczech. Mam kartę w sieci Ortel, lecz posiadam telefon dualsim, więc inna sieć i karta nie będzie problemem. Potrzebuję internetu w cyklu miesięcznym około 750mb do 1gb w jak najniższej cenie.
Z góry dziękuję za informację.

Obrazek

#673896  autor: reboot
 11 lis 2013, 16:08
Interesuje mnie najtańszy internet i rozmowy do PL w Kanadzie.
Wiem, że w USA mogę korzystać z Lycamobile US. Czy jest coś taniego w Kanadzie?

WKS

#687051  autor: german
 02 sty 2014, 02:30
Włochy - co poradzicie dla rozmów wewnętrznych (Włochy-Włochy)? Gdzie kupić kartę sim? Czy obowiązkowa rejestracja numeru?
 #689927  autor: MorningCoffee
 13 sty 2014, 14:04
witam
proszę o informacje, czy ktoś wie, jaki operator w Holandii ma ofertę na kartę, że po doładowaniu przez np mieś. są rozmowy do wszystkich za darmo.

W Polsce ma tak już Pay za 29.00 zł

#692047  autor: Dziedzic Pruski
 21 sty 2014, 00:36
Jak aktywować Aldi Talk nie włączając żadnego pakietu?
Już OK. Musiałem zamknąć stronę i zacząć od nowa. Czasem trzeba klikać kilka razy, żeby przyjęło te same dane. Numer zarejestrowany i 10 euro na koncie.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular
 #692280  autor: buba1234
 21 sty 2014, 19:02
MorningCoffee pisze:witam
proszę o informacje, czy ktoś wie, jaki operator w Holandii ma ofertę na kartę, że po doładowaniu przez np mieś. są rozmowy do wszystkich za darmo.

W Polsce ma tak już Pay za 29.00 zł

Z tych holenderskich operatorow co znam angielskie/polskie wersje stron maja niestety tylko lycamobile i Mobile vikings.

W mobile vikings masz po doladowaniu 25euro 250min, 1,5GB internetu, 500smsów
W lycamobile jest pakiet Holland Bundel i tam mozna kupic przez internet za 19,90 euro Nielimitowane rozmowy i SMSy+Internet Mobilny 150MB tyle ze w regulaminie napisali ze nolimit jest limitowany :D do Obowiązują zasady sprawiedliwego u użytkowania (1000 minut i 1000 SMSów) hehe etyka biznesu made in holland ale to tez duzo te 1000 minut.
Kod: Zaznacz cały
http://www.lycamobile.nl/po/bundle
zi ch strony:
Pamietaj, ze Lycamobile zawsze podwaja twój kredyt, doladuj za €10, a otrzymasz €20 do wykorzystania na polaczenia, doladuj za €20, a otrzymasz €40 do wykorzystania na polaczenia.
Czyli ten nolimit wychodzi za 10 euro.
Wadą lycamobile jest to ze trzeba raz na miesiac wchodzic na ich strone i sprawdzac czy promocje sie nie zmienily.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, 19:14 przez buba1234, łącznie zmieniany 3 razy.

#692282  autor: Dziedzic Pruski
 21 sty 2014, 19:07
Ktoś wie czy Aldi Talk można załadować z Polski przez Internet albo z karty kredytowej online? Nie do końca rozumiem zasady, bo trzeba jakiegoś SMS wysłać, ale jestem teraz w Polsce - roaming.
Drugie pytanie. Czy aktywacja pakietu internetowego 1GB/24h w Aldi Talk odbywa się tylko z poziomu aplikacji lub SMS? Nie da się tego zrobić inaczej, np. przez www? Po jakim czasie od aktywacji pakiet będzie aktywny?
Czy będzie działać tylko jedną dobę i się wyłączy, czy zacznie od nowa i powinienem go wyłączyć?

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#695302  autor: reboot
 01 lut 2014, 20:41
german pisze:Włochy - co poradzicie dla rozmów wewnętrznych (Włochy-Włochy)? Gdzie kupić kartę sim? Czy obowiązkowa rejestracja numeru?
Obecnie jest promocja w Lycamobile - http://www.lycamobile.it/en/Enjoy-Lycam ... ls-and-SMS

A co do obowiązkowej rejestracji - ciekawe pytanie, bo niby na stronie http://www.prepaidgsm.net/en/italy.php opisują, że jest potrzebne jakieś Codice Fiscale.

Mam pytanie - jaka obecnie oferta we Włoszech jest najtańsza jeśli chodzi o mobilny internet? Nie zależy mi na pakiecie 100 MB czy 1 GB, może być oferta z lejkiem 32kbps (coś jak w Play Lubię To lub Red Bull Mobile), że doładuję np. za 1 euro, będę miał konto ważne tydzień i lejek 32kbps bez ograniczeń. Potrzebuję być online i móc odbierać/wysyłać emaile, nic więcej.

WKS
 #699452  autor: mol
 19 lut 2014, 09:58
Pod koniec lutego wybieram się do Szwajcarii na 4 miesiące. Chciałbym tam kupić jakąś kartę, która pozwoliłaby mi na w miarę tani dostęp do internetu. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat? Może ktoś potrafi coś polecić?

#699720  autor: Klucz_Kluczski
 19 lut 2014, 23:33
Yallo, Lyca, Lebara (which is soon be Yallo, as Lebara sold it to Sunrise)

#699864  autor: reboot
 20 lut 2014, 13:49

WKS

#702778  autor: mol
 06 mar 2014, 20:00
Oj tutaj jest drożej :D Myślę, że zdecyduje się na Yallo :) Dziękuje za odpowiedzi !
 #708203  autor: bora1410
 04 kwie 2014, 20:33
Był ktoś w ostatnim czasie w USA i używał telefonu na kartę. Szukam czegoś by było powiedzmy co najmniej 1 GB transferu i ze 200 minut miesięcznie. Bardziej zależy mi na transferze, bo tak korzystał bym z Vibera, Skype czy bramki Voip na telefonie. Potrzeba mi takiej opcji na 2 miesiące. Jest ktoś obeznany w temacie i coś może doradzić?

#708236  autor: buba1234
 04 kwie 2014, 22:51
LOL 2 razy drożej niż w europie.

• 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 26
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15