• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

#653887  autor: code
 10 sie 2013, 19:03
kolo100 pisze:dziadek186 dzięki za szybki odzew. Z simlockiem nie będzie problemu, ściągnie mi go za pomocą kodu. Skąd pewność, że oryginał i że wszystko ok. Faktura jest z 08.08.2013 jednak będzie na kogoś innego. Z gwarancją nie będzie problemu?
Simlocka z iPhone nie ściąga się za pomocą kodu - tylko rejestruje się w bazie Apple jako Unlocked (czynność po stronie Operatora), a następnie po podłączeniu do iTunes, iPhone traci simlocka.

#653908  autor: kolo100
 10 sie 2013, 20:12
Witam,
Jestem po zakupie Iphone 4S... Wszystko wydaje się być w porządku. Pudełko ok, telefon oryginalny, simlock ściągnął się jak podłączyłem do ITunes...
Jest to mój pierwszy w życiu Iphone... i jest cudny...
Co do transakcji to sprzedający tak jak pisałem w imieniu klientki Play (swojej koleżanki) wszystko mi wytłumaczył, dał nową kartę micro sim z Play. Faktura z 08.08 na nazwisko osoby, koleżanki, klientki, która telefon sprzedawała.
Pytanie czy ja podłączając się do Itunes i wszystko konfigurując, tym samym aktywowałem aparat?
Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam

#653913  autor: user_delete27
 10 sie 2013, 21:03
Pytanie czy ja podłączając się do Itunes i wszystko konfigurując, tym samym aktywowałem aparat?
Zdecydowanie tak.

#654433  autor: code
 13 sie 2013, 06:07
pozostaje pogratulować wyboru i życzyć dużej radości z użytkowania, co niniejszym czynię :)

#654610  autor: kolo100
 13 sie 2013, 19:44
Witam,
Dziękuję wszystkim. Iphone jest super... Do tej pory mając tylko styczność z androidem nie zdawałem sobie sprawy co produkuje Apple.
Po kilku dniach stwierdzam, że już do androida nie wrócę. Sam Telefon wygląda cudownie, ciężki, poważnie wyglądający a nie jak te zabawki Samsunga i Sony. Nie chodzi mi tutaj o same logo jabłuszka ale wygląd, jakość wykonania, pracę systemu. Nic nie skrzypi, nic nie lata, po prostu mistrzostwo świata przynajmniej jak dla mnie. System szybki jak błyskawica, zero zacięć, zawiech... Ekran to bajka... Kolory, jakość zdjęć itd...
Jedynie bateria miałem nadzieję, że będzie trzymała z dwa dni a niestety muszę codziennie ładować tak jak smartfony z androidem.
Wprawdzie wyłączyłem dzisiaj 3g bo do ściągania poczty nie jest mi to niezbędne, wyłączyłem lokalizację, więc zobaczymy jak będzie ale cudów się nie spodziewam...
Pozdrawiam wszystkich maniaków Iphonów.