• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
  • Strona 11 z 16
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

#652173  autor: korkodyl
 03 sie 2013, 15:16
Mam już 301 dual sim.
Pierwsze wrażenie mam bardzo pozytywne.
W stosunku do X2-02 głośność rozmowy to niebo a ziemia, jest super. Poza tym można ustawić inny dzwonek dla każdej karty, czego nie było w X.
Ustawiłem tryb tylko gsm bo rzadko korzystam z netu i zobaczymy ile wytrzyma bateria na dwóch kartach. Po włożeniu do telefonu miała 3 na 4 kreski.

#652263  autor: marcin1980
 03 sie 2013, 23:52
pierwsze naładowanie fabryczne tak ma 3 z 4 kresek

#652456  autor: sopranoteam
 04 sie 2013, 22:03
N301 dual sim
Pierwsze ładowanie wtorek 30 lipca. O 16:00 odłączyłem od ładowarki.
Teraz patrze na tel, są jeszcze dwie kreski.
Zobaczymy na ile starczą, ale myślę, że nie jest źle.
Używam 2G.
20-30 minut rozmów dziennie
ok 10-15 sms dziennie
co 1-2 godz sprawdzam email

#653410  autor: rogelio
 08 sie 2013, 13:29
Zastanawiam się nad kupnem Nokii 301 lub 206 w wersji dual sim. Mam pytanko, czy w 301 istnieje możliwość oglądania filmików z you tube? Chcę dla dziecka włączać bajki lub muzykę, niestety w smartfonie dzieciak zawsze wyłącza palcem filmy, może w klasycznym telefonie po zablokowaniu klawiatury you tube będzie działał?

#653413  autor: Xavi
 08 sie 2013, 13:34
Piszesz poważnie? Naprawdę chcesz dziecku włączać bajki na takim ekraniku. Oszczędz mu tego za kilka lat Ci podziękuje że nie zmarnował sobie oczu!

#653445  autor: rogelio
 08 sie 2013, 15:27
Dzieciak ma 1,5 roku. Włączę filmik (np. gumimisia), dziecko poogląda (bardziej posłucha) przez kilkanaście sekund, a potem pobiegnie z telefonem i gdzieś go potem rzuci. Wolę aby biegał z Nokią niż z dotykowym - jednego już utopił w kubku z kawą.

Działa you tube czy nie?

#653446  autor: loveplay
 08 sie 2013, 15:31
rogelio pisze:Działa you tube czy nie?
Działa, ale nie każdy obejrzysz ze względu na format.

#653449  autor: sa
 08 sie 2013, 15:33
W obu działa,jest nawet dedykowana aplikacja do you tube... tj.206 i 301 z tym że 301ma umts więc i transmisja z you tube powinna być płynniejsza choć na 206 ta apka działą bez zarzutu...

#653516  autor: sopranoteam
 08 sie 2013, 21:19
8 dni mi wytrzymała przy takim użytkowaniu jak opisywałem
nie wiem, chyba jest ok , bo z tego ci piszą, że po 3 dni trzyma

#655459  autor: wartek
 16 sie 2013, 17:22
Proszę o doradzenie mi czy lepszy jest Samsung S5610 czy Nokia 301 jesli chodzi o zasięg, jakość rozmów oraz stabilność.

#655584  autor: trueman
 17 sie 2013, 08:39
Mam pytanie czy program do aktualizacji offline Noki 301 NokiaCareSuiteForStore-2013_20_5_3
można uruchomić na win xp +sp.3
ponieważ nie mam stałego łącza i ściaganie ponad 200mb bez pewnosci że zadziała...,rozumiecie
a chciałbym zaktualizować telefon osobie która go kupiła i bateria trzyma tylko 1,5 dnia
Jeśli to przyniesie skutek to jej to wystarczy te 7 dni na jednym ładowaniu

#655685  autor: sa
 17 sie 2013, 17:02
wartek pisze:Proszę o doradzenie mi czy lepszy jest Samsung S5610 czy Nokia 301 jesli chodzi o zasięg, jakość rozmów oraz stabilność.
Przeczytaj ten temat od poczatku to bedziesz wiedział czy warto brać 301...co do 5610 ma na pewno lepszy aparat foto ale jakość romów nie jest juz taka idealna zależy na jaki trafisz model co bywa lekko loteryjne..Co do softu nie bierz dual sima bo mają nieco niedorobiny soft(błędy)lepiej brać z jedną kartą.Zresztą soft w 5610 też jest nie idealny i są posiadacze co właśnie na ten soft i restarty narzekają..Niestety ale musiasz sam wybrać faktem jest że od kiedy wydano nowy soft liczba osób zadowolonych z użytkowania noki 301 wzrosła a sam telefon dla zwykłego człowieka jest znakomity ,wg.mojego czysto subiektywnego uczucia lepszy jest niz s5610..
trueman napisał/a:
Mam pytanie czy program do aktualizacji offline Noki 301 NokiaCareSuiteForStore-2013_20_5_3
można uruchomić na win xp +sp.3
ponieważ nie mam stałego łącza i ściaganie ponad 200mb bez pewnosci że zadziała...,rozumiecie
a chciałbym zaktualizować telefon osobie która go kupiła i bateria trzyma tylko 1,5 dnia
Jeśli to przyniesie skutek to jej to wystarczy te 7 dni na jednym ładowaniu
A nie byłoby prościej uruchomić tej osobie pakiet neta jeżeli nie ma go włączonego(myślę że 25mb spokojnie wystarczy do tego procesu choć to zależy czy ta sieć ma taki pakiet w ofercie wtedy niestety trzeba wiekszy)w telefonie poczekać aż sie aktywuje i zrobić aktualizację przez fota czyli za pomocą telefonu?dużo mniej mb a sama aktualizacja tak z 15-30minut potrwać powinna..wystarczy wejść w ustawienia-telefon-aktualizację urządzenia-pobierz oprogramowanie telefonu i telefon sam pobiera a potem klikasz -zainstaluj aktualizacje- zatwierdzasz i obserwujesz telefon,uwaga przed tym procesem doładowujesz telefon na pełną baterię żeby nie było problemów jakby padł w trakcie aktualizacji....no chyba że to fon od opa ale wtedy powinien jednak dłużej trzymać bo tam jest zupełnie inny soft..trzeba byłoby go najperw zmienić na niebrandowany i dopiero potem ściągać aktualizację ale wtedy bez kompa sie niestety nie obejdzie...

#655696  autor: wook
 17 sie 2013, 17:50
a po co ma aktywować tam pakiet? Wystarczy, że użyje tej karty od swojego neta i pobierze aktualizacje w telefonie.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#655783  autor: sa
 18 sie 2013, 03:51
A to zależy od jakiego opa ma tą kartę i czy to abo czy na kartę,bo jeśli dobrze pamiętam chyba nie wszystkie simy działają w telefonach tak by transfer danych był możliwy bezpośrednio z telefonu..Np starsze abo(i stary play on line na kartę) w play nie działają chyba że się podłączysz do kompa..teraz może zmienili...Ale miałam już tak że nie mogłam w telefonie łączyć się z netam,i musiałam podłączyć się do kompa mimo otrzymanych ustawień..a na kompie wszystko działało bez zarzutu..

#655852  autor: wartek
 18 sie 2013, 12:00
Przeczytaj ten temat od poczatku to bedziesz wiedział czy warto brać 301...co do 5610 ma na pewno lepszy aparat foto ale jakość romów nie jest juz taka idealna zależy na jaki trafisz model co bywa lekko loteryjne..Co do softu nie bierz dual sima bo mają nieco niedorobiny soft(błędy)lepiej brać z jedną kartą.Zresztą soft w 5610 też jest nie idealny i są posiadacze co właśnie na ten soft i restarty narzekają..Niestety ale musiasz sam wybrać faktem jest że od kiedy wydano nowy soft liczba osób zadowolonych z użytkowania noki 301 wzrosła a sam telefon dla zwykłego człowieka jest znakomity ,wg.mojego czysto subiektywnego uczucia lepszy jest niz s5610..
Dzięki za informacje

#656098  autor: trueman
 19 sie 2013, 13:23
Dzieki za odpowiedzi, też o tym myśle żeby ściągnąć aktualizacje na telefon,sprawdziłem
jest niby dostępna, firma to orange ale telefon N301 po włożeniu mojej karty (net -orenge free na karte ,ta sama firma) nie pobiera danych z pakietu darmowego tylko kasuje jak za połączenie
(chyba połączenie wap)
Jak to ustawić żeby przesył danych na telefon odbywał sie w ramach dostępnego pakietu
który normalnie wykorzystuje na komputerze przez modem?

#656367  autor: DanielR
 20 sie 2013, 18:40

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#656776  autor: kowcio
 22 sie 2013, 19:52
trueman, musisz wysłać ustawienia INTERNET GPRS dla tego modelu ze strony orange (wpisz w google konfiguracja orange)

Czy ktoś z Was wie co oznacza ikonka z gwiazdką obok baterii? Generalnie telefon obecnie leży, od dwóch dni cały czas leżał z aktywną sesją internetową (restart nie pomagał), na czuwaniu w 3G bateria wystarczyła na 24h bez żadnego ruszania. Może nawet i nie na 24h. Wyskoczyła aktualizacja do 02.51, zainstalowałem, połączenie z netem się zakończyło więc jest ok, ale wyskoczyła ikonka z gwiazdką. Co to oznacza? Wygląda to mniej więcej tak i nie jest to BT:

Obrazek

#656838  autor: wook
 23 sie 2013, 01:18
czy wam też post kowcio wyświetla się podwójnie?
Obrazek identyczny post podwójnie.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#656846  autor: mikkel
 23 sie 2013, 08:04
Tak, mi też jak czasem piszę posta to okazuje się że nie jestem zalogowany więc się loguję ale wiadomość w okienku jest skasowana więc cofam strzałką do poprzedniego okienka i wtedy pojawia się mój post i wysyłam go a potem okazuje się że dwa razy jest ten sam. To forum jest trochę skopane ale ponoć pracują nad nowym więc nie ma co podnosić larum.
  • Strona 11 z 16
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11