Widzę, iż jestem wzywany

Jeśli masz w poblizu salon RTV mix Electronics (sprawdź na
www.mixelectronics.pl) to to będzie najlepsze rozwiązanie
Aparat 1.3 MPix- zdjęcia na dworze miażdżą

(przynajmniej mnie

) w domu lepszy jest K700i.
Ma
wygodną, dużą klawiaturę, fizycznie duży wyświetlacz, jest nieco klocowaty ale mi to pasuje- wiadomo, że jest (tak czy tak waga jest niska) a przy okazji
jest bardzo poręczny.
Denerwować moga klawisze po prawej stronie na górze- ich jakość wskazuje na szybkie odpadnięcie- ale telefon nie służy do rozdłubywania i rzucania, na razie jednak nic na to nie wskazuje. Heh co jeszcze

W pewnym stopniu unikalność, bo nie a ich zbyt wiele na ryneczku.
Bluettoth i IrDa (bezprzewodowa łącznośc z innym telefonem/komputerem) to fajna sprawa

Ze starszymi modelami wyposażonymi w port podczerwieni bez problemu się łączy (pomijając Nokie) a z nowymi przez BT- trochę niedopracowany ale moze nowsze softy trochę go usprawniają. Jeszcze co do oprogramowania v12, który jets w telefonie po zakupie (tzn. ja miałem

) jest parę denerwujących kruczków ale da się z tym żyć.
No i jeszcze gwoździe
MP3 (jakość średnia... ale wystarczą dobre słuchawki) i
karty pamięci RS-MMC (bez nich ani rusz)

Daje to nam mini kombajn w super cenie
Tak więc jeśli CX75 jest brany pod uwagę to tak to widzę:
1. CX75
2. K700i
3. E820 / S65
Czemu tak ?
CX75- najnowsza konstrukcja i całkiem zaawansowana technicznie- zajepisty stosunke jakości do ceny.
K700i- bo robi niezłe foty, ma fleszo-latarkę.. niestety mnie się nie podoba i ostatnio wszyscy mają K700...
E820- nieznam tej konstrukcji. Opieram się na suchych danych. Z nich z kolei wynika, że poza wyglądem (mi niezbyt odpowiadającym) nie oferuje nic specjalnego. Co wcale nie oznacza, że jest zły- przeciwinie ale mnie by nie zadowolił.
S65 to telefon zdecydowanie najładniejszy. Ma aparat 1.3 MPix choć słaby (tu Siemens nigdy nie miał się czym pochwalić) jak na takie parametry (prawie jak w CX75- Prawie robi [...]) Również ma Bluetooth i podczerwień. Menu zdecydowanie in plus...
PS. Suche dane tech. znajdziesz w linku, którym zapodał kamil1221