• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #653352  autor: pinkibass
 08 sie 2013, 10:33
Witam,

Z powodu założenia działalności gospodarczej chciałbym przenieść posiadany numer na firmę, korzystając z tej oto możliwości: LINK - nie wygląda to chyba na standardową cesję?

Umowa kończy mi się 26.11

Pytanie brzmi: co zrobić najpierw, aby móc przedłużyć umowę na jak najlepszych warunkach - przepisanie umowy na DG czy przedłużenie?
Skłaniałbym się raczej ku taryfom firmowym.

Nie wiem niestety, czy po przepisaniu umowy na firmę dalej będę traktowany jako "stary klient" i czy będę miał taką samą pozycję negocjacyjną co do przedłużenia umowy jak mam teraz. Czy będę mógł za jakieś 2 miesiące przedłużyć umowę i wybrać taryfę firmową jako klient przedłużający?

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć coś w tym temacie?

#653356  autor: slawekt
 08 sie 2013, 10:58
pinkibass pisze:Pytanie brzmi: co zrobić najpierw, aby móc przedłużyć umowę na jak najlepszych warunkach - przepisanie umowy na DG czy przedłużenie?
Skłaniałbym się raczej ku taryfom firmowym.
Skoro skłaniasz się ku taryfom firmowym, to przede wszystkim musisz dokonać przepisania umowy na firmę. Z tym nie ma najmniejszego problemu, w każdym punkcie T-Mobile załatwisz to "od ręki". Będąc już REGON'owcem w T-Mobile będziesz mógł skorzystać przy przedłużaniu umowy ze wszystkich oferowanych taryf (zarówno dla klientów indywidualnych, jak i biznesowych).
pinkibass pisze:Nie wiem niestety, czy po przepisaniu umowy na firmę dalej będę traktowany jako "stary klient" i czy będę miał taką samą pozycję negocjacyjną co do przedłużenia umowy jak mam teraz. Czy będę mógł za jakieś 2 miesiące przedłużyć umowę i wybrać taryfę firmową jako klient przedłużający?
Jeżeli obowiązująca umowa jest podpisana na Ciebie, to zawsze będziesz traktowany jako "stary" klient. Bo ujmując najprościej, samo przepisanie umowy na firmę to tylko kosmetyczna zmiana w bazie danych T-Mobile. Nic się innego nie zmienia :-)

#654078  autor: pinkibass
 11 sie 2013, 18:07
Dzięki za info!

Tak też chyba zrobię.

Ciekawe czy po zmianie danych na firmowe w iBOA pojawią mi się do wyboru przy przedłużaniu taryfy firmowe.