• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #652380  autor: jean
 04 sie 2013, 16:54
wg. wykazu UKE w Wawie w t-mobile office park jest LTE
ktoś może to potwierdzić?
w okolicach Okęcia sygnału LTE brak

www.gsm.lowicz.com - ciekawostki GSM z Łowicza i okolic

#652450  autor: mn9
 04 sie 2013, 21:49
Zobaczymy co 10 sierpnia bedzie w wykazach ale mam wrażenie że T-Mobile nie za bardzo śpieszy się z wprowadzeniem lte

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#652461  autor: jean
 04 sie 2013, 22:18
grzegorz0plonka pisze:Na stronie http://mapa.btsearch.pl/ jest wykaz pozwolenie w Warszawie, Marynarska 12 LTE tmobile.
to wiadomo, ale czy ktoś sprawdzał czy widać LTE z T?

#652493  autor: Edmund
 05 sie 2013, 01:43
mn9 pisze:Zobaczymy co 10 sierpnia bedzie w wykazach ale mam wrażenie że T-Mobile nie za bardzo śpieszy się z wprowadzeniem lte
Sens jest wprowadzać LTE jedynie w obszarach gdzie sieć jest już po modernizacji w ramach NetWorks! - tak więc pewnie będą jeszcze z tym trochę zwlekać..

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#652543  autor: Spacedust
 05 sie 2013, 11:10
Edmund pisze:Sens jest wprowadzać LTE jedynie w obszarach gdzie sieć jest już po modernizacji w ramach NetWorks! - tak więc pewnie będą jeszcze z tym trochę zwlekać..
LTE na radioliniach 4x2 Mbps to byłaby farsa roku :lol:

#652546  autor: Edmund
 05 sie 2013, 11:23
Spacedust, a to swoją drogą że modernizacja ma objąć także radiolinie albo dołożenie światła.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#652576  autor: radar77
 05 sie 2013, 12:55
Spacedust pisze:
Edmund pisze:Sens jest wprowadzać LTE jedynie w obszarach gdzie sieć jest już po modernizacji w ramach NetWorks! - tak więc pewnie będą jeszcze z tym trochę zwlekać..
LTE na radioliniach 4x2 Mbps to byłaby farsa roku :lol:

Nie farsa, tylko chłyt maketingowy. Ludzie dają się nabrać na internet mobilny np. 7 czy 21 Mbitów.. Tylko nikt nie mówi, że to jest przepustowość sektora na którym siedzi np. 50 osób.

--
pozdrawiam
radar77

#652604  autor: Spacedust
 05 sie 2013, 14:30
radar77 pisze:Nie farsa, tylko chłyt maketingowy. Ludzie dają się nabrać na internet mobilny np. 7 czy 21 Mbitów.. Tylko nikt nie mówi, że to jest przepustowość sektora na którym siedzi np. 50 osób.
Tutaj dali się nabrać na 42 Mbps ;)

#652683  autor: jean
 05 sie 2013, 19:29
LTE jest w siedzibie T, więc na radiolki bym nie patrzył

#653915  autor: panasz
 10 sie 2013, 21:19
mn9 pisze:Zobaczymy co 10 sierpnia bedzie w wykazach ale mam wrażenie że T-Mobile nie za bardzo śpieszy się z wprowadzeniem lte
Coś czuje, że mogą szybko odpalić LTE, przynajmniej w Warszawie. Byłem tam w tym tygodniu i jak na moje oko kilka stacji, które widziałem po modernizacji Networks (z nowymi błyszczącymi antenkami) ma podłaczone do anten chyba 4 systemy GSM/DCS/UMTS i pewnie LTE?. Tak mi to przynajmniej wyglądało. Zajęte 4 pary portów antenowych. Zapewne już się szykują. Ciekawe czy będą jakieś nowe pozwolenia w wykazie UKE.

#653916  autor: Spacedust
 10 sie 2013, 21:22
panasz pisze:
Coś czuje, że mogą szybko odpalić LTE, przynajmniej w Warszawie. Byłem tam w tym tygodniu i jak na moje oko kilka stacji, które widziałem po modernizacji Networks (z nowymi błyszczącymi antenkami) ma podłaczone do anten chyba 4 systemy GSM/DCS/UMTS i pewnie LTE?. Tak mi to przynajmniej wyglądało. Zajęte 4 pary portów antenowych. Zapewne już się szykują. Ciekawe czy będą jakieś nowe pozwolenia w wykazie UKE.
U siebie przed modernizacją mam 3 pary na wspólnej stacji. 4-ta jest zapewne dla UMTS 900.