• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #65235  autor: pyniol
 04 kwie 2006, 17:02
Witam! Chciałem sie dowiedziec kilku kwesti dotyczacych w/w telefonu. Mianowicie: jakiej dlugosci mozna nagrywac wideo w tym telefonie i ogolnie jak oceniacie ten telefon. W tej chwili mam sag x7 i mam ochote go zmienic, a mam sentyment do skladanych telefonow i ten jest pierwszy w kolejce. Prosze o szczere opinie uzytkownikow. Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2006, 20:32 przez pyniol, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdro :D

#65250  autor: yagi
 04 kwie 2006, 17:57
Nie sprawdzlaem tego ale jak znam SE to mozna nagrywac filmy w rozmiarze takim zeby wszedl do MMSa lub w trybie w ktorym ogranicza Cie tylko pamiec telefonu...

Jak dla mnie ten telefon jest bardzo dobry i zastanawiam sie czy nie kupic go mojej dziewczynie zeby zamienic stara Nokie ;)

#65277  autor: Frasio
 04 kwie 2006, 19:05
Zdecydowanie polecam.
Może nie mam tego modelu, lecz w moim jest prawie wszystko identyczne: ten sam aparat, wyświetlacz, ale za to ma BT i 4MB pamięci więcej.
Ale nie o tym mowa.
Co do wyświetlacza, jak na tą dość małą rozdz. to jest wspaniały, a na pewno lepszy od tego z sagema, bo miałem porównanie. ;)

Co do filmów zgadzam się z przedmówcą.
Albo takie by się zmieściły do MMS'a(bardzo krótkie) lub do końca pamięci.

Co do aparatu, to cudów nie oczekuj.
Nie wiem czy przypadkiem sagemy nie mają lepszej jakości zdjęć. ;)

Ale telefon polecam. ;)

#65428  autor: pyniol
 05 kwie 2006, 09:30
Na jakosci zdjec to mi akurat najlmniej zalezy, gdyz zdjecia zrzucam na komputer tylko czasami, w sytuacj gdy sa mi potrzebne itp. bardziej mi zalezy na efektywnosci telefonu, tzn aby wyswietlacz byl bardziej niz kolorowy (czyt. ładny :D) aby miał wideo, bo tym mozna przyszpanowac :) A składane telefony wygladaja na drozsze i dlatego je lubie. Mam nadzieje ze wideo bedzie do konca pamieci, gdyz w sagemie jest tylko 15-20 sekund poniewaz pamieci ma 4,3mb. Ale jesli w SE Z520i jest tak jak w serii K to powinno byc do konca pamieci. Pozdro

#65505  autor: Frasio
 05 kwie 2006, 19:06
No to mówię: wyświetlacz jak na ten segment telefonów jest zarąbisty.

Super odwzorowuje kolory, bajecznie dobrze widoczny nawet przy mocnym słońcu. ;)

Wideo może SE nie ma tak wspaniałej jakości, bo spokojnie można zobaczyć piksele(niestety), ale cóż - chcesz nagrywać filmy kup sobie kamerę. ;)

#65520  autor: pyniol
 05 kwie 2006, 20:06
Bo w ofercie utrzymaniowej (jak na razie) mam do wyboru jeszcze: SE K700i, Nokia 6020, LG 3310, Samsung SGH x640, Sagem My x6-2, moto L6, Siemens CXV70 i C75 to są takie poważniejsze oferty :) CO wy na to

#65545  autor: Frasio
 05 kwie 2006, 22:11
Z tych co wybrałeś, to:

wygląd - Z520i

funkcje - k700i, sagem 6-2, ew. jak byś mógł to moto, ale L7 ;)

k700i: super wyświetlacz, lecz brak kart pamięci

sagem: karty pamięci, za to wadą jest Orange menu

Ale jeśli masz dylemat, to utwórz nowy temat w dziale "Jaki telefon wybrać?" ;)

#65814  autor: pyniol
 07 kwie 2006, 11:27
Hehe, a nikt nie wspomniał o Nokii :D Ja to chciałbym aby w tej oferce były Nokie N-Series. Ale najdroższy jest ten Sagem MyX6-2. Zobaczymy, do końca mam jeszcze troche czasu, może się coś jeszcze pojawi :) Pozdro