• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #652452  autor: rodden31
 04 sie 2013, 21:57
Pomóżcie :) Mam Ace 2 od stycznia. Na początku też miałem problemy z baterią ale czytałem na forum wszystko co było w temacie i sobie zrobiłem w ustawieniach wszystko żeby mi trzymała bateria dłużej. I przez kilka miesięcy trzymała mi bateria 2-3 dni, często rozmawiam, smsuję i korzystam z internetu. Aż pewnego dnia usnąłem i zostawiłem ładowarkę podłączoną, i się ładowało aż do rana. Po tym mi zauważyłem że już mi bateria nie trzyma więcej jak 24h.
Tydzień temu mi się druga komórka zepsuła i mi zostało tylko Ace i musiałem przez 2 dni z 7-8 razy wymieniać karty bo są mi bardzo potrzebne. Po tym już kompletnie mi się bateria spieprzyła i trzyma 12-13h max.... Please Help

#652521  autor: 3echo
 05 sie 2013, 09:55
Po ładowaniu wyłącz telefon.Wyciągnij baterię i kartę pamięci na parę min.Zainstaluj Deep Sleep battery server i ustaw na senny.Może jest to śmieszne co piszę,ale przy takiej kombinacji bateria trzyma u mnie ponad 3 dni.

#652531  autor: Micho
 05 sie 2013, 10:39
Ja od niedawna używam S2 i już tęsknię za baterią w Ace2 :) W S2 po 2 dobach już woła o ładowarkę :)

[ Dodano: 2013-10-08, 13:30 ]
No i skończyło się długie trzymanie baterii. Odkąd mam S2 to Ace2 używa żona. I było tak jak wcześniej, ładowanie co 6-7 dni. A od niedzieli coś się spitoliło. Po naładowaniu wytrzymał 1 dzień a nie był prawie wogóle używany. Wczoraj ładowałem i po 16h od naładowania bateria ma 50% a tel nie był praktycznie używany. Nic nie było instalowane, zmieniane, nic nie działa w tle.