• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #652135  autor: sylwek223
 03 sie 2013, 13:49
Witam,
proszę o pomoc w wyborze oferty/taryfy takiej abym mògł pisac z jedną osobą (korzystającą z 36i6) bez limitòw. Od kilku dni jestem w Plusie na Karte - taryfa wiecej smsow i internetu, jednak 1000 smsow to za malo a pakietow typu 500 sms za 5 zl chyba nie ma.
Kiedys byly takie oferty w Simplusie i prosze Was o informacje jak to teraz wygląda. No i takze czy jest mozliwosc migracji z PnK do takiej taryfy, ktora by mi odpowiadała.
Z gory dzieki za pomoc.

#652147  autor: user_delete34
 03 sie 2013, 14:24
Zacznę od tego:
sylwek223 pisze:mozliwosc migracji
Nie.
Musisz kupić stary starter, przełączyć się na jeszcze starszą taryfę Twój Profil i tam w Bliskim Numerze za 5 zł/miesiąc jest opcja rozmów lub za 10 zł w Swobodnym Numerze - opcja rozmów i SMSów bez limitu z daną osobą w Plusie. Stara taryfa = wysokie stawki.

#652183  autor: buba1234
 03 sie 2013, 15:43
Jak chcecie koniecznie być na nadajnikach Plusa, to najlepszą opcją jest przeniesienie waszych numerów do Klucz Mobile [działa na nadajnikach Plusa].

Macie rok ważne konto po kazdym doładowaniu, smsy nielimitowane wewnatrz sieci macie za darmo w standardzie. W praktyce wystarczy doładowac 5zł i macie te 5zł na koncie, rok wazne konto i darmo smsy w sieci nielimitowane, bez żadnych kodów i za darmo na rok.

Po doładowaniu 50zł dostajecie jako bonus pół roku rozmów wewntrz sieci za darmo. Jest tam dokladnie 12000 minut na pol roku czyli 66 minut dziennie mozna gadac [lepsze niz smsy]. Kasa 50zł dalej jest na koncie na inne wydatki, Klucz ma 19 gr/min do innych sieci, sms za 9 groszy. Pakiety netowe to 500MB za 9zł, 1 GB za 15zł, 2GB za 25zł.

Klucz ma tez tanie rozmowy miedzynarodowe.
Sprawdź:
Kod: Zaznacz cały
http://www.klucz.net
Nie ma sensu siedziec w starych i nowych taryfach w Plusie, przepłacacie w ten sposób i to dużo.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2013, 16:58 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#652192  autor: user_delete34
 03 sie 2013, 16:58
buba1234 pisze:najlepszą opcją jest przeniesienie waszych numerów
Często tak, ale ja zaproponowałem starą taryfę, bo wątpię, żeby łatwo namówił tą osobę do zmiany opa.
buba1234 pisze:mozna gadac [lepsze niz smsy]
A Ty skąd wiesz, że dla nich lepsze?
sylwek223, jest jeszcze opcja kupienia startera z poprzednią ofertą Plus na kartę i profil Nielimitowane SMSy w Plusie - za niecałe 12 zł/miesiąc. Nie jest tanio, ale zawsze to jakaś opcja.

#652228  autor: sylwek223
 03 sie 2013, 20:24
A jest jakaś szansa na odblokowanie starej karty z Simplusa, która woła o PUK?
Kod niestety zaginął a tamta taryfa była OK. Zrobią mi coś takiego w punkcie Plusa?

#652232  autor: user_delete34
 03 sie 2013, 20:48
sylwek223, jeśli karta była zarejestrowana - w salonie powinni podać Ci PUK. Jeśli nie była, a karta jest stara (i kody były na oddzielnym papierze) - weź obwódkę SIMki i dowód osobisty, przejdź się do salonu w celu zarejestrowania karty i odzyskasz kod.