• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #65130  autor: vt
 03 kwie 2006, 21:17
co myslicie o siemensie cf62 ? (do tych, ktorzy go maja) jak dlugo trzyma bateria ?

#65135  autor: l3p
 03 kwie 2006, 21:32
Ja choc Go nie mam to mialem z nim stycznosc.
Strasznie maly wyswietlacz do tego w swietle slonecznym nic nie widac.
Bateria nie wiem ale z tego co wiem jest malo pojemna takze z 3dni powinien wytrzymac.
A z wygladu to taki sobie troche nie pasuje ta dziwna polaczona antena no ale to kwestia gustu

#65158  autor: Vin
 04 kwie 2006, 10:47
Co o nim myśle :?:
Złom :!:

Obrazki ładują się nawet minute :|
6/10 razy przy włączaniu gry wiesza się :|
Jak nagranie dyktafonowe dojdzie do max(30sec.) to sie wiesza :|

Nie polecam telefonu...
Za tą cene lepiej już jest kupić mote T720 :)

#65167  autor: lukasmarcin
 04 kwie 2006, 11:47
miałem ten model w zeszłym roku
sprzedałem go po tygodniu:

1. wygląd - beznadziejny
2. menu - beznadziejne
3. wyświetlacz - beznadziejny
4. odwzorowanie kolorów - beznadziejne
5. nic ciekawego

a co do baterii to ok. 3 dni mi trzymała ale ja formowałem więc trzeba było ją ekspoloatować

#65174  autor: Uhoman
 04 kwie 2006, 12:48
Wszystko zalezy od tego, do czego ma sluzyc. Wyglad i menu - kwestia gustu, wiec pomijam. Wyswietlacz dosc maly gabarytowo, ale dobrej rozdzielczosci. Na sloncu wystarczy wlaczyc podswietlenie i doskonale wszystko widac. Funkcje typowe dla Siemensa. Dobry organizer, ks. adresowa, notatnik itp. Dobra jakosc wykonania i materialow (mam wersje czarna). Jedynie tylna klapka ma nieco tandetne rozwiazanie zamykania. Szwankuje Java, wiec mozna zapomniec o grach i innych programach. Obrazki faktycznie wczytuja sie nieco za dlugo, ale bez przesady - bedzie to przeszkadzalo tylko osoba nie majacym zupelnie cierpliwosci. Troche brakuje irdy. Mozna podpiac aparat zewn. VGA. Bateria przy 5min. rozmow dziennie i raczej bez dluzszej zabawy telefonem wytrzymuje do 6 dni. W tym przedziale cenowym bardzo dobry telefon.
Pozdrawiam

Uhoman

#65177  autor: orB
 04 kwie 2006, 12:57
Koleżanka miała go 2 dni i czym prędzej sprzedała, zdążyłem się w tym czasie nieco z nim zapoznać. Złom jakich mało! Wiesza się strasznie, do tego ten tandetny, słaby wyświetlacz no i ten wygląd :| Nadaje się co najwyżej do dzwonienia, ale do dzwonienia to już sobie lepiej kupić jakąś starą nokie i masz pewność przynajmniej że sie nie rozsypie...

#65191  autor: vt
 04 kwie 2006, 14:25
chce znalezc cos dla matki w promocji w erze (nowy tel za 1 zl), bo ona nie ma pojecia o tel. wiec musze szukac tylko w tym co obejmuje promocja :| kiedys miala T722i, ale jej ukradli. teraz caly czas mowi, ze to byl najlepszy tel, to ja szukam czegos podobnego...

#65192  autor: zol82
 04 kwie 2006, 14:29
Napisz w jakiej taryfie i jakie kryteria ma spełniać telefon?

#65193  autor: orB
 04 kwie 2006, 14:30
Każdy telefon ma inny układ menu, skoro już zaczęła od motoroli to radziłbym przy niej pozostać. Starsi ludzie nie przyzwyczajają się tak szybko do zmian ;)

#65194  autor: zol82
 04 kwie 2006, 14:33
orB pisze:Każdy telefon ma inny układ menu, skoro już zaczęła od motoroli to radziłbym przy niej pozostać. Starsi ludzie nie przyzwyczajają się tak szybko do zmian ;)
To było by dobre rozwiązanie.
Ale w Erze nie ma żadnej motki w cenie 1zł przy abonamencie za 25zł.
Mówie o puli telefonów ogólnodostępnych.

#65218  autor: vt
 04 kwie 2006, 15:56
w taryfie Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi, chyba tak to sie nazywa. niczego specjalnie nie ma. jak juz cos sie podoba mojej matce, to bateria shit - tak jak w przypadki cf62. teraz ma v300 ale narzeka ze caly czas wciskaja jej sie boczne przyciski i ma za mala klawiature bo nic nie widac. a bateria ma trzymac ok tygodnia... podoba jej sie SE z520i, ale go nie ma w promocji. "takie rzeczy to tylko w erze?" :lol: no nie wiem ?

#65281  autor: szczeka
 04 kwie 2006, 19:10
VINAMP pisze:
Za tą cene lepiej już jest kupić mote T720 :)[/b]
o nieeee..
tylko nie to :)
to dopiero zlom- mialem to..
beznadziejny telefon, cf62 jaki jest, taki jest- ale ta motke bije na glowe :)