Kolejna porcja wrażeń używania Idola.
Ekran podświetlony na maxa jest na ostrym słońcu bardzo czytelny, czytelność jest dobra od jasności 30% w górę. Gorzej jest z baterią. Początkowo sprawiała pozytywne wrażenie, jednak wystarczy telefon katować grami i to niewymagającymi typu Angry Birds(w ciągu dnia tak z 2-3 godziny+jakieś rozmowy), by zmęczyć baterię od rana do wieczora. Średnio bateria starczy mi na 1,5 dnia. Co do wykonania to do tej pory nic mi nie skrzypi, z tyłu telefonu złapałem jedną głęboką rysę(byłem w lesie i zaczepiłem chyba o jeżyny) i ze dwie drobne widoczne tylko pod odpowiednim światłem. Ekran oczywiście bez rys. Aha, żeby wyjąć kartę microSIM lub microSD warto mieć jakiś drucik lub długie paznokcie. Ponarzekam jeszcze na głośność głośnika, bo donośny to on nie jest(poziom głośności hmmm... nieco wyższy niż w starszych Samsungach typu J700 czy U900). Rozmowy też nie są nadzwyczajnie głośne, ale źle pod tym względem nie jest. Jakościowo zastrzeżeń nie mam, bo są wyraźne. W telefonie po włączeniu pozostaje nieco ponad 600 MB wolnej pamięci RAM. Ogólnie telefon jest na plus.
Miałem: Sagem myX5m, Siemens C75; J700; N73; ME45; K310i; X700; S7220; S8300 x2; KP500; U8500; N8; KE970; E2600.
Teraz mam:Alcatel One Touch Idol+8GB, Samsung G810, Samsung U900.