• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#647470  autor: user_delete28
 15 lip 2013, 22:52
Handzol pisze:A jakie usługi "śmieciowe" miałeś włączone na start? Typu Granie na Czekanie, Niusownia? Cokolwiek co jest dopisywane do faktury?
na karcie nie było żadnych usług "śmieciowych", jedyne co wyłączyłem to sms premium, pierwsza faktura to tylko połączenia telefoniczne i opłata za włączenie do sieci 1 złoty

#649649  autor: kosmo5
 24 lip 2013, 15:45
ktoś widział gdzieś cennik roamingu w tej taryfie?

#650063  autor: ciekawy
 25 lip 2013, 22:41
heyahabononstop

skoro już to masz i korzystasz to może napiszesz

jak dzwonisz na 602900 żeby coś zmienić to jaka jest opłata za połączenie - za minutę płacisz dodatkowo czy z nielimitowanych połączeń czy płacisz za samo połączenie bez względu na długość rozmowy ?

roaming międzynarodowy - jest aktywny od początku aktywacji czy trzeba sobie poczekać parę miesięcy zanim sieć włączy roaming ?

od razu działają połączenia nielimitowane czy tak jak w nju trzeba odczekać parę dni do właściwego okresu rozliczeniowego i dopiero po paru dniach działają nielimitowane połączenia ?

ile orientacyjnie dzwonisz w ciągu miesiąca i czy sieć nie dzwoni do ciebie, że za dużo dzwonisz ?

#650446  autor: Handzol
 27 lip 2013, 12:56
Ja również zastanawiam się nad przejściem do Heyah non stop ale troszkę przerażają mnie opinie o PTC (plotki ze to złodzieje, że dopisują jakieś dziwne kwoty do rachunkow itd) i na profilu FB Heyah ludzie skarżą się na brak zasięgu itd. Dlatego chciałbym zapytać jak to wygląda w tej sieci i czy faktycznie jest tak strasznie jak mówią? Aczkolwiek z drugiej strony na profilu nju również panuje ogromne niezadowolenie...

#650529  autor: kosmo5
 27 lip 2013, 15:55
powiem tak jeżeli chodzi o zasięg to ciężko mi powiedzieć nie narzekam, ale na dzień dobry zostałem zrobiony w balona więc ostrzegam i was oto moja historia w skrócie

umowa abonamentowa z play kończyła mi się z końcem czerwca więc miesiąc wcześniej a dokładnie 29 maja złożyłem wniosek przez internet o przeniesienie numeru (tak aby nikt mi nie zarzucił, że nie wyrobiłem się miesięcznym okresem wypowiedzenia), kurier przywiózł dokument które podpisałem, dostałem też kartę sim, z której chciałem korzystać już na warunkach heyah non stop tylko do czasu przeniesienia numeru właściwego, byłby na niej numer tymczasowy.
Zadzwoniłem na infolinię heyah spytać czy właśnie tak to działa, czy mogę korzystać już tej karty sim, na co dostałem odpowiedź że bezpieczniej będzie nie korzystać z niej do czasu przeniesienia numeru, gdyż do tej chwili opłaty będą naliczane za każdą minutę połączenia, sms czy transfer danych, odłożyłem więc kartę i zacząłem jej używać od 1 lipca kiedy znalazł się już na niej właściwy numer
Kilka dni temu logując się na konto zauważyłem saldo 65zł do zapłaty, zdziwiony zadzwoniłem kolejny raz na infolinię gdzie zostałem poinformowany że opłaty abonamentowe zostały naliczone od dnia podpisania umowy bodajże 4 czerwca, a że mają okres rozliczeniowy od 11 to naliczyli mi cząstkową od 4 czerwca do 10 czerwca i kolejną od 11 czerwca i mam bezzwłocznie zapłacić te 65 zł....
Ani ja nie zbiednieję ani oni się nie wzbogacą, ale takie traktowanie klienta jest poniżej pasa, na razie napisałem skargę na boa z prośbą o odsłuchanie mojej pierwszej rozmowy z konsultantem który wprowadził mnie w błąd, bo te durne przepisy o tym naliczaniu jestem jakoś w stanie zrozumieć, bo nawet liczyłem że będę korzystał z tych warunków od razu po otrzymaniu sim, ale wspaniały konsultant mnie z tego wyleczył, no nic zobaczymy jak to rozpatrzą poinformuje was o dalszych losach w mojej sprawie, pozdro

#650540  autor: Kryniczanin
 27 lip 2013, 17:09
Złożyłem dzisiaj wniosek o umowę z tel na raty. Po dwóch godzinach jednak znalazłem lepszą ofertę w sensie ceny tela plus umowy w wersji no limit. Zadzwoniłem do nich chcąc odkręcić zamówienie żeby nie wysyłali kuriera bo szkoda kasy i tak nie odbiorę. Powiedziali że nie ma innego wyjścia jak odesłanie kuriera...

Człowiek chce odkręcić koszty które narobił a oni nie chcą oszczędzić...

#650595  autor: ciekawy
 27 lip 2013, 22:08
Kryniczanin pisze:Złożyłem dzisiaj wniosek o umowę z tel na raty. Po dwóch godzinach jednak znalazłem lepszą ofertę w sensie ceny tela plus umowy w wersji no limit. Zadzwoniłem do nich chcąc odkręcić zamówienie żeby nie wysyłali kuriera bo szkoda kasy i tak nie odbiorę. Powiedziali że nie ma innego wyjścia jak odesłanie kuriera...

Człowiek chce odkręcić koszty które narobił a oni nie chcą oszczędzić...
może być haczyk, że odesłanie kuriera i potem naliczą ci rachunek za kuriera i każą zapłacić, sprawdzałeś to czy tak czasem nie ma w Heyah ?

[ Dodano: 2013-07-27, 22:15 ]
Handzol pisze:Ja również zastanawiam się nad przejściem do Heyah non stop ale troszkę przerażają mnie opinie o PTC (plotki ze to złodzieje, że dopisują jakieś dziwne kwoty do rachunkow itd) i na profilu FB Heyah ludzie skarżą się na brak zasięgu itd. Dlatego chciałbym zapytać jak to wygląda w tej sieci i czy faktycznie jest tak strasznie jak mówią? Aczkolwiek z drugiej strony na profilu nju również panuje ogromne niezadowolenie...
zostaje ci tylko jedno, kupić starter T-Mobile albo Heyah, wszystko jedno bo to ten sam zasięg i sprawdzenie jak działa zasięg w twojej miejscowości i zwróć uwagę na to czy twoja miejscowość jest przed modernizacją czy po modernizacji NetWorks bo bywają takie opinie, że po modernizacji zasięg się pogarsza szczególnie jeśli ktoś jest na granicy zasięgu, no i pamiętaj, że przed modernizacją T-Mobile, Heyah przodowały w zasięgu 2G czyli na długich odcinkach szczególnie poza miastami, zasięg 3G już mógł być i bywał gorszy w T-Mobile niż w innych sieciach, to też weź pod uwagę jeśli się zdecydujesz na test zasięgu na starterze np Heyah.

#650605  autor: Handzol
 27 lip 2013, 22:36
zostaje ci tylko jedno, kupić starter T-Mobile albo Heyah, wszystko jedno bo to ten sam zasięg i sprawdzenie jak działa zasięg w twojej miejscowości i zwróć uwagę na to czy twoja miejscowość jest przed modernizacją czy po modernizacji NetWorks bo bywają takie opinie, że po modernizacji zasięg się pogarsza szczególnie jeśli ktoś jest na granicy zasięgu, no i pamiętaj, że przed modernizacją T-Mobile, Heyah przodowały w zasięgu 2G czyli na długich odcinkach szczególnie poza miastami, zasięg 3G już mógł być i bywał gorszy w T-Mobile niż w innych sieciach, to też weź pod uwagę jeśli się zdecydujesz na test zasięgu na starterze np Heyah.
Zasięg T-Mobile jest u mnie bardzo dobry (mam do BTSa max 200m), jednak modernizacja będzie dopiero w czerwcu 2014 i zastanawiam się czy nic nie spieprzą. Kolejna rzecz która mnie zastanawia czy po konsolidacji jakość rozmów w Orange i T będzie taka sama (bo w końcu te same BTSy i ten sam osprzęt), czy jednak będzie dalej się to różniło ze względu na jakieś "wewnętrzne" rozwiązania na centralach itd

#650616  autor: ciekawy
 27 lip 2013, 22:56
Handzol pisze:
Zasięg T-Mobile jest u mnie bardzo dobry (mam do BTSa max 200m), jednak modernizacja będzie dopiero w czerwcu 2014 i zastanawiam się czy nic nie spieprzą. Kolejna rzecz która mnie zastanawia czy po konsolidacji jakość rozmów w Orange i T będzie taka sama (bo w końcu te same BTSy i ten sam osprzęt), czy jednak będzie dalej się to różniło ze względu na jakieś "wewnętrzne" rozwiązania na centralach itd
raczej będzie to zbliżony zasięg, a nie taki sam, jak twoja miejscowość jest przed modernizacją to z zasięgiem jeszcze może być różnie, więc wybór Heyah czy nju to ryzyko, jasne, że robią tą modernizacje, żeby poprawić zasięg i najważniejsze zmniejszyć koszty utrzymania nadajników, te z gorszym zasięgiem mogą być likwidowane, tylko które sieci uznają za gorsze to inna bajka, napewno znajdą się ludzie niezadowoleni z modernizacji kiedy pogorszy się im zasięg, a jaki tam u ciebie zasięg ma Play ? Play ma MiniMax na kartę czyli no limit do wszystkich też za 29 zł i Red Bull Mobile też ma abonament za 29 zł no limit do wszystkich sieci, więc jeśli Play u ciebie działa dobrze to może to jest rozwiązanie, że miałbyś dostęp do zasięgu 3G Play i do zasięgów Plus-a, który nie ma niestety no limit do wszystkich, Orange i w przyszłości ma być zasięg T-Mobile

#650621  autor: Handzol
 27 lip 2013, 23:17
W Play jestem teraz i chcę od nich uciec ponieważ mój telefon ma poważne opory z działaniem w tej sieci..

#650623  autor: ciekawy
 27 lip 2013, 23:25
Handzol pisze:W Play jestem teraz i chcę od nich uciec ponieważ mój telefon ma poważne opory z działaniem w tej sieci..
może na roamingu Plus-a, Orange działałby lepiej, a jeśli nie to rzeczywiście z przymusu zostanie do wyboru Heyah, tylko jeśli tak to czy jest sens testować w ogóle zasięg bo skoro nju Orange i Heyah T-Mobile mają mieć ten sam zasięg, a przynajmniej bardzo zbliżony to zostaje od razu zawarcie umowy bo nie ma innej alternatywy

#650686  autor: Handzol
 28 lip 2013, 12:55
Na roamingu również nie jest kolorowo. Zasięg u mnie jest OK, tylko chciałem się dowiedzieć czy po konsolidacji jakość rozmów T = jakość rozmów Orange...

#650689  autor: Flash999
 28 lip 2013, 13:10
Nie, Orange na razie nie ma HD Voice. Na razie jakość rozmów zależy od operatora, nie od tego czy maszt był modernizowany.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#650717  autor: Kryniczanin
 28 lip 2013, 14:10
może być haczyk, że odesłanie kuriera i potem naliczą ci rachunek za kuriera i każą zapłacić, sprawdzałeś to czy tak czasem nie ma w Heyah ?
Nie ma $$$$$$$$$$$$$$ za brak odbioru.

#650885  autor: Handzol
 29 lip 2013, 09:08
Zdecydowałem się jednak na Heyah :) Ile musieliście czekać na kuriera i czy przed przybyciem skontaktował się z Wami?

I jeszcze jedno pytanie, czy karta sim jest wyłamywana tak że można otrzymać microsim?

#651553  autor: ciekawy
 01 sie 2013, 01:41
a połączenia do BOK Heyah lecą z nielimitowanych minut czy trzeba dodatkowo płacić np 1 zł za 1 minutę ?

#651581  autor: Handzol
 01 sie 2013, 10:42
Dlatego do kontaktu z BOK warto kupić drugą kartę sim np. z VM (19 gr/min) bo 1zł za minute to grube przegięcie. P.S Heyah Abo non stop jest też obsługiwane przez konsultantów T-mobile

#651636  autor: Horacy
 01 sie 2013, 14:11
No a czemu miało by być nie obsługiwane? Przecież Heyah i TM to praktycznie jedno i to samo.