• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 45
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 45

#647620  autor: Edmund
 16 lip 2013, 15:28
auvi, da się to najprościej zrealizować poprzez ustawienie odpowiednich parametrów QoS dla połączenia HSPA. Tak np. jest to realizowane w Play Online - gdzie w zależności od wykupionej opcji masz różną max. prędkość neta.
W przypadku Orange nie zauważyłem różnic pomiędzy kartą Orange Free na Kartę a kartą Orange z pakietem 6GB. Ale jeszcze dokładnie sprawdzę wartości QoS dla obu kart.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#647639  autor: orson_dzi
 16 lip 2013, 16:02
Cage pisze:Za pomocą zmniejszenia mocy nadajnika.
Pisałem już:
awarie, zasięg itd
To, że grzebali przy nadajniku, to problem konkretnej lokalizacji. Chodzi mi globalnie, jak operator może dla konkretnych numerów pogorszyć internet, np. dla tych korzystających z pakietu.

Dla osoby wiedzącej trochę jak to wygląda od środka, takie coś jest abstrakcją.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#647816  autor: wook
 17 lip 2013, 03:26
nie wiem co wy macie z tym netem ale u mnie chodzi wystarczająco szybko, łączycie się przez modem usb czy telefon jako modem?
Wrzucałem co ja osiągam na tym pakiecie w temacie Jaką masz prędkość internetu, wrzuce też tu ale mniej:
Obrazek
Obrazek

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#647875  autor: auvi
 17 lip 2013, 11:21
Daj spokój ze speedtestem. Zacznij pobierać jakiś plik kilkaset MB albo większy. Ponadto już pisano, że efekt spowalniania może dotyczyć konkretnego nadajnika.

#647910  autor: Orange Ekspert
 17 lip 2013, 13:34
Prędkość jest zależna od bardzo wielu czynników m.in. lokalizacji, ukształtowania terenu, urządzenia czy wreszcie od ilości użytkowników zalogowanych do sieci. W przypadku internetu prędkość nie jest i nie będzie stała. W tym momencie trwają również prace konsolidacyjne http://blog.orange.pl/technologiczny/en ... zo-lepiej/ które mogą powodować chwilowe utrudnienia w niektórych rejonach naszego kraju. Postępy prac można śledzić tutaj http://www.orange.pl/lepszy_zasieg.phtml

Pozdrawiam
Tomek

#647924  autor: MaciejM
 17 lip 2013, 14:31
Cage, z tego co poniekąd słyszałem, prędkość internetu jest prawie identyczna na tym pakiecie jak z tymi innymi. Problemem jest zapewne jeszcze większa kompresja grafiki. Która zamiast przyśpieszyć to spowalnia wczytywanie stron.

#648314  autor: wook
 18 lip 2013, 18:32
auvi pisze:Daj spokój ze speedtestem. Zacznij pobierać jakiś plik kilkaset MB albo większy. Ponadto już pisano, że efekt spowalniania może dotyczyć konkretnego nadajnika.
gra załadowała mi się szybciej niż na stacjonarnym łączu, dziś osiągnąłem na modemie 7-8 Mb/s.

[ Dodano: 2013-07-18, 18:54 ]
plik 50 MB pobierał z prędkością około 450-498 KB/s, na większy szkoda mi transferu zużywać w domu, gdzie mam stałe łącze.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#649016  autor: romano_m
 22 lip 2013, 07:42
Ja muszę potwierdzić, nie mogę ściągnąć pliku wielkości ~1 GB. po 300 - 400 MB (zależy, raz nawet po 50 MB...) orange się wiesza. Nie mówiąc o tym że transfer to max 180 KB/s. Przy czym wcześniej na orange free miałem większe transfery. Wczoraj zużyłem ponad 2 GB transferu próbując ściągnąć a i tak się nie udało...

#649350  autor: banan1973
 23 lip 2013, 13:03
Będąc w Łebie kożystałem z telefonu jako router wi fi. Internet co chwilę się wieszał a o youtubie czy sklepie Play mogłem tylko pomarzyć, łącznie z mapami Google. Dropbox natomiast działał tylko że wolno tak jak ogulny internet. Myślałem że to wina telefonu który działał jako router. Wróciłem do dużego miasta, kartę sim Orange użyłem w innym telefonie i jest to samo. Ciągle muszę restartować połączenie bo nie działa. Różnica taka że jak ruszy to "idzie" normalnie aż znowu się zawiesi. Reasumując, nie da się z tego normalnie korzystać.

#649588  autor: romano_m
 24 lip 2013, 12:04
Potwierdzam to co pisze banan1973, youtube itp serwisy też haczy, net się "zawiesza", jak ściągam plik to muszę co chwila dać na stop i wznawiać (a większy plik i tak się nie uda tak ściągnąć bo nagle wyskoczy błąd). Kupiłem gre na xbox 360 a dociągnąć jej nie idzie... Transfer powolny, mimio iż na OFnK było dobrze.
I Panowie o co tu chodzi?

#649599  autor: zielony71
 24 lip 2013, 12:45
Jabczynski staje na kablu zeby ukrocic fraudy;-)
Przeciez wiadomo, ze promocje w Orznac sa nie po to zeby normalnie z nich korzystac a po to zeby ladnie wygladaly w reklamach.

#649699  autor: Niezgodna7
 24 lip 2013, 17:44
No właśnie, niektórzy mają z Was problem ze słowem NORMALNIE
:- p

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#650576  autor: KR2615
 27 lip 2013, 21:06
Kompresja danych zdrzaźniła mnie na tyle, że postanowiłem zadzwonić do BOKu i poprosić o APN vpn. Odczekałem sqoje, po tłumaczeniu trzem konsultantom o co mi chodzi w końcu trafiłem na kompetentną panią, która włączyła mi ten APN. Dostałem smsa na modem: "Witamy w Orange Free na karte. Od tej chwili mozesz korzystac z mobilnego dostepu do Internetu juz za 1 grosz za 100 kB" Po czym zalogowałem się na orange.pl i na koncie zostało 0,00zł i 44,53 MB. Jednym słowem skopali coś i oprócz pakietu zniknęła tez cała kasa. Ktoś z was też tak miał?

#650580  autor: Niezgodna7
 27 lip 2013, 21:18
Jaką miałeś wcześniej taryfę?
Popa?
Zmienili Ci na Free, pakiet przepadł, tylko jakim cudem kasa...?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#650582  autor: bolek2004
 27 lip 2013, 21:22
Nie korzystam akurat z tego pakietu, ale z innego na dzień dzisiejszy i rzeczywiście mogę śmiało stwierdzić że coś w Orange jest nie tak z odtwarzaniem plików video, pewnie problem znany od dawna, ale to jest śmieszne żeby tak to wyglądało, być może to wina kompresji, często żeby normalnie coś odtworzyć trzeba się rozłączyć i ponownie połączyć. I to nie tylko dotyczy youtube, także niby tanio 6zł za 6gb ale co z tego jak nie działa to poprawnie.

#650587  autor: KR2615
 27 lip 2013, 21:37
Calm7 pisze:Jaką miałeś wcześniej taryfę?
Popa?
Zmienili Ci na Free, pakiet przepadł, tylko jakim cudem kasa...?
Pewnie takim, że jak konsultantka zmieniała miałem aktywne połączenie z Interentem i po zmianie kazali mi zapłacić za te MB. Po krótszej rozmowie (niecałe 20 minut) zmienili mi z powrotem na POPa, dostałem zwrot kasy i uaktywniłem pakiet. Niestety APN vpn wciąż nie działa i kompresji grafiki nie mozna wyłączyć. Kiepski ten internet z obrazami jak z XIX wieku ale w końcu co chcieć za 6 zł?

Edit: Wcześniej musiałem mieć inna taryfę bo Mobile Partner pokazywał Orange WCDMA a teraz pokazuje WCDMA Orange POP. To zwykły starter za 5zł z kiosku.

#651381  autor: alkonauta
 31 lip 2013, 13:10
Dzis aktywowalem 2 pakiety wakacyjne 6GB i opcja aktywacji dalszych zniknela w orange online. Czy to typowe? W regulaminie jest wyraznie napisane ze mozna aktywowac nieograniczona liczbe pakietow.

#651402  autor: marcinek243
 31 lip 2013, 14:49
Pisz reklamacje. U mnie w ogóle nie było stanu MB i dostałem 2zł :mrgreen:

#652144  autor: Cage
 03 sie 2013, 14:18
romano_m pisze:Potwierdzam to co pisze banan1973, youtube itp serwisy też haczy, net się "zawiesza", jak ściągam plik to muszę co chwila dać na stop i wznawiać (a większy plik i tak się nie uda tak ściągnąć bo nagle wyskoczy błąd). Kupiłem gre na xbox 360 a dociągnąć jej nie idzie... Transfer powolny, mimio iż na OFnK było dobrze.
I Panowie o co tu chodzi?
Do pobierania jest potrzebny program np. Internet Download Manager, który ma opcje wznawiania pobierania, ale trzeba wtedy pobierać serwerów hostingowych premium lub sprawdzić na chomiku, to będzie takie wznawianie.

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#652270  autor: manyaky
 04 sie 2013, 00:50
Mi też raz przerwało film na YT, ale to wina połączenia, które dzisiaj się zrywa, tydzień temu tak nie było (a akurat w okolicy jest modernizacja, może stąd).

Wie ktoś, czy można na raz zlecić aktywację 3 pakietów, czy trzeba czekać po każdym te 5-6h na aktywację każdorazowo (w sensie pakiet jest już dodany, ale chyba w systemie przez parę kolejnych godzin jest 'w trakcie zmian' czy jakoś tak). Chcę jak najpóźniej dodać sobie w sierpniu te pakiety i nie wiem czy zaczynać wcześniej czy na raz można zlecić wszystko.
  • Strona 6 z 45
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 45
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6