• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #65041  autor: Piotr
 03 kwie 2006, 11:52
Witam.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi powiedzieć czemu TELE2 odeszło od świadczenia swoim klientom stałego dostępu do sieci drogą radiową?

Przeglądając stronę TELE2 widzę tylko dostęp przez modem... :?
Czy decyzja o wycofaniu oferty stałego dostępu do internetu drogą radiową była podyktowana tym, że TELE2 nie wyrabiało z reklamacjami związanymi z jakością owej usługi czy z jakiś innych względów?

Pozdrawiam.

#65043  autor: PiotrG-dz
 03 kwie 2006, 12:33
Tele2 wycofało sie dlatego że ma zamiar świadczyć usługę podobną do Neostrady na liniach TPSA chodzi mi tu o WLR oraz Bitstream Acces.Może ruszy to juz w tym roku :)

#65112  autor: Piotr
 03 kwie 2006, 20:14
Czyli mam rozumieć, że jeżeli dobrze pójdzie jeszcze w tym roku dostaniemy w ofercie TELE2 dostęp do sieci a'la Neostrada, który nie będzie dostarczany drogą radiową ale miedzią?

#65136  autor: PiotrG-dz
 03 kwie 2006, 21:33
Tak dorze rozumujesz :) Jednak wszystko zależy od prezesa UKE który musi zatwierdzić umowy dzięki którym Tele 2 będzie świadczyło nowe usługi ,wtym łącza szerokopasmowe.Myślę że w tym roku wejdzie to napewno. :-)

#65303  autor: Jedi
 04 kwie 2006, 19:56
Nie byłbym taki pewny. Formalności ciągną się u nas latami...

#65308  autor: PiotrG-dz
 04 kwie 2006, 20:15
A ja wierze że nowy prezes UKE to umożliwi.Jeżeli nie to Pani Streżyńska będzie miała nad nim nadzór. :P

#65518  autor: Piotr
 05 kwie 2006, 20:01
Powstaje teraz pytanie jak to wszystko ma działać jeżeli pojawi się w ogóle na naszym telekomunikacyjnym rynku. Jeśli ma to chodzić tak jak radiówki TELE2 to chyba nie wiele osób skusi się na ADSLke od chyba jedynej, namacalnej na szerszą skalę konkurencji naszego monopolisty.

PS. Czy połączenie będzie odbywało się za pomocą modemiku czy w jakiś inny sposób? No bo tak na prawdę wszystkiego można się spodziewać po TELE2 8)

#65519  autor: PiotrG-dz
 05 kwie 2006, 20:04
Dostaniesz router od Tele 2 i będziesz mógł śmigać :P