• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #649670  autor: jasiekk
 24 lip 2013, 16:51
cześć
czy miał ktoś do czynienia z telefonami z wyprzedaży w t-mobile?
oferują iphone 4s 64gb w abo 99 za 599zł.
ale te telefony są podobno ze zwrotów. miał ktoś do czynienia z takimi telefonami? czy to są telefony używane, uszkodzone, naprawiane, bo nie wiem do końca na co mogę liczyć zamawiając takiego iphone'a?
i czy zamawiając taki telefon (przeniesienie numeru z play) mogę po zapoznaniu się z jego stanem odstąpić od umowy?
dzieki i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 lip 2013, 16:53 przez jasiekk, łącznie zmieniany 1 raz.

#649719  autor: user_delete34
 24 lip 2013, 18:46
jasiekk, może to być model odnawiany (dopisek: refurbished), np po naprawie i z nową obudową.

Dziś byłem w T-Mobile i do pewnego powystawowego tabletu dostałem propozycję umowy na lekko innych warunkach niż standardowa (coś tam korzystniej, ale nie pamiętam szczegółów; i tak nieciekawa opcja). Być może w takim razie są to sztuki używane do prezentacji modelu, tylko "zrzutka" z ogółu salonów? W tym odwiedzonym przeze mnie stały tak właśnie 2 tablety i SGS4.

#649841  autor: jasiekk
 25 lip 2013, 08:09
no wlasnie nie ma dopisku ze refurbished, dlatego zastanawiam sie jakiego telefonu moge sie spodziewac.

a co z mozliwoscia odstapienia od umowy?

#649946  autor: Horacy
 25 lip 2013, 13:25
Telefony możesz mieć różne, ale z tego co wiem Iphony nie są naprawiane, tylko wymieniane (jak się na regenersis wysyła Iphona to oni go nie naprawią tylko wymienią na nowy, przynajmniej tak ludzie piszą) Telefony z wyprzedaży są to takie urządzenia które pojechały do klienta, a ten mając 10 dni na zrezygnowanie z umowy z niej rezygnuje. Czyli może ci się trafić telefon całkiem nowy.

#650031  autor: jasiekk
 25 lip 2013, 19:41
no dobra a czy ja decydując się na takie coś mogę po otrzymaniu telefonu i obejrzeniu go odstąpić od umowy?

#650061  autor: ciekawy
 25 lip 2013, 22:32
jasiekk pisze:no dobra a czy ja decydując się na takie coś mogę po otrzymaniu telefonu i obejrzeniu go odstąpić od umowy?
w prawie jest,że umowę zawartą poza firmą czyli na odległość można wypowiedzieć w ciągu 10 dni i tu raczej nie ma znaczenia czy to będzie umowa z nowym telefonem czy z odświeżonym czy tylko sim

#650135  autor: Horacy
 26 lip 2013, 10:05
No też tak możesz zrobić, tylko nie wiem wtedy jak jest z kosztem kuriera, czy ty go pokrywasz czy operator.

#650280  autor: st.konsultant
 26 lip 2013, 19:13
Horacy pisze:No też tak możesz zrobić, tylko nie wiem wtedy jak jest z kosztem kuriera, czy ty go pokrywasz czy operator.
W przypadku odstąpienia od umowy koszty pokrywa Klient.

#650333  autor: ciekawy
 26 lip 2013, 22:23
st.konsultant pisze:
Horacy pisze:No też tak możesz zrobić, tylko nie wiem wtedy jak jest z kosztem kuriera, czy ty go pokrywasz czy operator.
a ile wynoszą te koszty ?

#650341  autor: chomik0
 26 lip 2013, 22:47
W Play bodajże od jutra są obniżki cen iPhonów. Możesz zobaczyć jak z cenami i porównać.

A zwroty pewnie najczęściej są wykonywane z powodu, ze inne warunki umowy niz przez telefon było uzgadniane. Przy kurierze nie ma czasu czytać. Telefonem klient się bawi, czyta umowę coś nie pasuje no i zwrot. Też podejrzewam, że zwroty są jak klient wadę znajdzie - zamiast bawić się w gwarancje to od razu w ten sposób rezygnuje z telefonu. Nie wiem jak wygląda naprawa iPhonów, ale jakby miał być wymieniany na nowy to T-mobile raczej go wystawiła jako nowy a nie zwrot.

#650470  autor: kolo100
 27 lip 2013, 13:44
Witam,
W listopadzie kończy mi się umowa w Play. Szukam ciekawej oferty z Iphone 4 i zauważyłem, że ciekawie prezentuje się T-Mobile.
64,90pln abonament, 619pln Iphone4+ tablet.
Moje pytania:
1. Czy ten Iphone4 w tej promocji jest nowy czy ze zwrotów?
2. Czy ma simlocka? Chciałbym z niego korzystać przez 4 najbliższe miesiące z kartą play a dopiero po zakończeniu umowy włożyć z T-Mobile.
3. Czy te 6 miesięcy abo free to jest do zakończenia umowy u aktualnego operatora czy jak przejdę do T-Mobile za 4 miesiące po wygaśnięciu umowy w play będę miał jeszcze dwa miesiące gratis?

Oferta jest o tyle kusząca, że w porównaniu do Orange abo 64,90 orange 89,90. Cena Iphone4 619/200 ale w T-Mobile z tabletem, za którego jakby co powinienem dostać 250-300pln.(prawdopodobnie zostawię żonie). Na abo oszczędzam 25pln x 24= 600pln czyli prawie to co płacę za Iphone+tablet. Reasumując jestem do przodu 200pln, które dałbym za telefon w orange + tablet.
Dzięki za pomoc i odpowiedzi wyjaśniające.
Pozdrawiam

#650505  autor: kowcio
 27 lip 2013, 15:14
Nowy. Simlock może być, ale w salonie od ręki chyba ściągają - na pewno z tym problemu nie ma. Abonament wg mnie powinien liczyć się od chwili wejścia w życie nowej umowy - czyli po skończeniu w T-Mobile, natomiast również zniżka powinna być liczona od pierwszego pełnego okresu rozliczeniowego w Play.

#650526  autor: barcafan88
 27 lip 2013, 15:52
Widzę że coraz więcej osob zainteresowanych jest tym zestawem;).

Z tego co widzę to na tle konkurencji, opcja abonament + telefon, w t-mobile wydaje się najatrakcyjniejsza.

Motorola D520=>Bosch 509=> Siemens C35i=>Nokia 3210=>Nokia 3310=>Nokia 8210=>Nokia 3650=>Nokia 5510=>Siemens C65=>Motorola V3=> Nokia N-gage=>Motorola V3=>Nokia N93=>SE K810i=>Nokia 6310i=>E51=>Iphone 3gs ==>Samsung Galaxy SII==>Iphone 4

#650546  autor: kolo100
 27 lip 2013, 18:05
kowcio jak będę składał zamówienie przez neta to rozumiem, że sima powini ściągnąć od razu?
Nie bardzo rozumiem tego co napisałeś odnośnie umowy...
Rozumiem, że te "do" 6 darmowych miesięcy zaczyna się od momentu podpsania umowy w T-Mobile i pierwszy płatny miesiąc będzie się zaczynał po zakończeniu umowy w Play???
A może pierwszy płatny abonament w T-Mobile będzie po 6 miesiącach bez względu kiedy kończę umowę w Play... Dlatego na stronie T-Mobile jest napisane "do 6 miesięcy za darmo"...
Dzięki za szybką odpowiedz.

Pozdrawiam

#650550  autor: darek638
 27 lip 2013, 18:26
st.konsultant pisze:
Miałem dwa razy taką sytuację w dwóch różnych sieciach i nie płaciłem nic. No chyba, że T znowu przoduje we wprowadzaniu jakiś opłat :lol:

Nigdy więcej Play.

#650589  autor: ciekawy
 27 lip 2013, 21:59
darek638 pisze:
st.konsultant pisze:
Miałem dwa razy taką sytuację w dwóch różnych sieciach i nie płaciłem nic. No chyba, że T znowu przoduje we wprowadzaniu jakiś opłat :lol:
a ja ponawiam pytanie - ile wynoszą te koszty w razie odesłania przesyłki ?

#650757  autor: kolo100
 28 lip 2013, 17:20
Witam,
Byłem dzisiaj w salonie T-Mobile... Pomijam fakt, że kobieta z którą rozmawiałem była niemiła, bądź ze względu na upał nie chciało jej się rozmawiać a może za bardzo wiedziałem czego chcę i nie chciała pomóc...
Do sedna: sim ściągany od razu, jeśli zamówię w salonie, przypuszczam że przez neta również. Abonament gratis do 6 miesięcy czyli jak mi się skończy za 4 miesiące umowa w play to zaczynam płacić...
Coś tam mówiła o rozbiciu abonamentu na raty czyli część na abo a część za telefon... Nie wiem czy rozmawialiśmy o tej samej promocji dla przenoszących numer bo w regulaminie nie ma wzmianki o ratach tak jak w przypadku innej promocji T-Mobile...
Generalnie jednak nie zobaczyłem Iphona 4 (i chyba już nie zobaczę na żywo), Sony też nie było i HYC też nie było...
Jednym słowem "wkur... jestem" a "przyjemna" rozmowa ze sprzedawcą T-Mobile mnie dobiła. Później się dziwią, że ludzie wolą przez internet zamawiać...
Pozdrawiam

#650838  autor: st.konsultant
 28 lip 2013, 22:10
darek638 pisze:
st.konsultant pisze:
Ale przecież to nie TM się płaci :lol:
Jak odsyłałeś telefon to kto płacił za kuriera albo za pocztę?
Operator? Chyba nie bardzo....
Patrząc na regulaminy innych:
Orange :
https://www.orange.pl/binaries-http/321 ... 660945.pdf
Punkt 7, podpunkt 9
"Klient sam ponosi koszt odesłania"

Plus:
http://www.plus.pl/indywidualna/regulam ... towego.pdf

Anulowanie zamówienia i Odstąpienie od umowy:
punkt 17:
1. Klient otrzyma zwrot kwoty zapłaconej za zamówiony produkt w formie ustalonej z Klientem przez Operatora.
2. Klientowi nie przysługuje prawo zwrotu zapłaconych kosztów przesyłki.
3. Ponadto zwracany przez Klienta towar, powinien zostać opakowany w sposób, zapewniający brak uszkodzeń przesyłki w trakcie transportu co w szczególności zapewnia zwrot przesyłki w oryginalnym opakowaniu.

Play
http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... eglosc.pdf
15. Odstąpienie od umowy i zwrot Towaru

podpunkt
10. Koszt opakowania i odesłania Towaru ponosi Kupujący.

Także jak widać u każdego Operatora działa to dokładnie tak samo.

[ Dodano: 2013-07-28, 22:13 ]
kolo100 pisze:Witam,
Byłem dzisiaj w salonie T-Mobile... Pomijam fakt, że kobieta z którą rozmawiałem była niemiła, bądź ze względu na upał nie chciało jej się rozmawiać a może za bardzo wiedziałem czego chcę i nie chciała pomóc...
Do sedna: sim ściągany od razu, jeśli zamówię w salonie, przypuszczam że przez neta również. Abonament gratis do 6 miesięcy czyli jak mi się skończy za 4 miesiące umowa w play to zaczynam płacić...
Coś tam mówiła o rozbiciu abonamentu na raty czyli część na abo a część za telefon... Nie wiem czy rozmawialiśmy o tej samej promocji dla przenoszących numer bo w regulaminie nie ma wzmianki o ratach tak jak w przypadku innej promocji T-Mobile...
Generalnie jednak nie zobaczyłem Iphona 4 (i chyba już nie zobaczę na żywo), Sony też nie było i HYC też nie było...
Jednym słowem "wkur... jestem" a "przyjemna" rozmowa ze sprzedawcą T-Mobile mnie dobiła. Później się dziwią, że ludzie wolą przez internet zamawiać...
Pozdrawiam
Z tego co pamiętam to wyprzedaż dostępna jest tylko przez www.

[ Dodano: 2013-07-28, 22:14 ]
ciekawy pisze:
darek638 pisze:
st.konsultant pisze: W przypadku odstąpienia od umowy koszty pokrywa Klient.
a ja ponawiam pytanie - ile wynoszą te koszty w razie odesłania przesyłki ?
http://www.poczta-polska.pl/
www.dhl.com.pl
www.dpd.pl

Poszukaj ile kosztuje nadanie paczki.

#651274  autor: kolo100
 30 lip 2013, 22:22
Witam,
Oferta przeniesienia numeru do T-Mobile Multimedialna z tabletem jest dostępna tylko przez internet ale po wejściu do T-Mobile spytałem grzecznie Panią czy odpowie mi na kilka pytań odnośnie tej oferty bo zdaję sobie sprawę, że dotyczy tylko sklepu internetowego...
Swoją drogą czy uważacie, że w cenie abonamentu 65pln w tym 6 miesięcy za darmo, Iphone 4 z tabletem za 619pln to dobra oferta. Tak jak pisałem nie liczę tabletu, który mogę sprzedać za 300pln... Czyli tak naprawdę 319pln za Iphona 4 w abonamencie 65pln...
Kurde śledzę orange i oni mają za 199pln tego Iphona ale w abonamencie 89,90pln.
Wiem, że mogę wziąść 30% taniej abonamentw orange z facebooka i wtedy wyjdzie na to samo jednak nie będę miał 4 miesięcy za darmo, które zostały mi do końca umowy w Play...
Wiem, wiem, że można składać reklamacje itd. Jednak bez kombinowania zyskuję 100pln na telefonie ale płacę 2 abonamenty przez 4 miesiące...
Zapytam inaczej... Czy 319pln za Iphona 4 w abonamencie 65pln to dobra oferta???
Przede wszystkim przejście do T-Mobile, który ma dużo lepszy zasięg w miejscach gdzie przebywam niż Orange...
Dzięki za sugestie i pomoc bo nie śledzę na bieżąco ofert operatorów i nie wiem czy oferta jest dobra.
Pozdrawiam
Adam

#651286  autor: miki4g
 30 lip 2013, 23:05
kolo100 pisze:Witam,
Oferta przeniesienia numeru do T-Mobile Multimedialna z tabletem jest dostępna tylko przez internet ale po wejściu do T-Mobile spytałem grzecznie Panią czy odpowie mi na kilka pytań odnośnie tej oferty bo zdaję sobie sprawę, że dotyczy tylko sklepu internetowego...
Swoją drogą czy uważacie, że w cenie abonamentu 65pln w tym 6 miesięcy za darmo, Iphone 4 z tabletem za 619pln to dobra oferta. Tak jak pisałem nie liczę tabletu, który mogę sprzedać za 300pln... Czyli tak naprawdę 319pln za Iphona 4 w abonamencie 65pln...
Kurde śledzę orange i oni mają za 199pln tego Iphona ale w abonamencie 89,90pln.
Wiem, że mogę wziąść 30% taniej abonamentw orange z facebooka i wtedy wyjdzie na to samo jednak nie będę miał 4 miesięcy za darmo, które zostały mi do końca umowy w Play...
Wiem, wiem, że można składać reklamacje itd. Jednak bez kombinowania zyskuję 100pln na telefonie ale płacę 2 abonamenty przez 4 miesiące...
Zapytam inaczej... Czy 319pln za Iphona 4 w abonamencie 65pln to dobra oferta???
Przede wszystkim przejście do T-Mobile, który ma dużo lepszy zasięg w miejscach gdzie przebywam niż Orange...
Dzięki za sugestie i pomoc bo nie śledzę na bieżąco ofert operatorów i nie wiem czy oferta jest dobra.
Pozdrawiam
Adam
Najlepsza opcja jaka mi przychodzi na myśl to przeniesienie numeru do Orange z kodem -30% który możesz sobie za darmo wygenerować i jest ważny do 15.08, SMART plan MULTI 89,9, czyli 62 zł i dodatkowo 3 pierwsze miesiące gratis, a być może do 15.08 jeszcze jakieś szalone ceny sie pojawią to będzie jeszcze lepiej.