• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 189 z 350
  • 1
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 350

#649927  autor: Witek1980
 25 lip 2013, 12:58
tomemek, wyrazy współczucia.
Kolejny przykład że TM przestało liczyć się z klientem. Zastanawiam się czy w SUK nie ma rzetelnych, kompetentnych ludzi którzy w przypadku jakichkolwiek nieprawidłowości powiadamialiby o tym klienta. Naprawdę, jeden telefon to nie tak wiele.
Ja również zrobiłem wielkie oczy gdy w punkcie TM dowiedziałem się że nie ma już LG L9 a w cenniku przecież widnieje ( ktoś wcześniej wspominał o tym że ma wrócić z nowym oprogramowaniem). Dziwny jest również fakt, że w PLAY HTC One jest wycofany ze sprzedaży ponieważ "z powodu wad konstrukcyjnych ma problemy z siecią" (słowa konsultantki) a w TM jest oferowany oczywiście za kawał kasy :evil:
...idę pooddychać... :smt011

#649931  autor: kosaczek
 25 lip 2013, 13:06
Co do obecności telefonów których już nie ma a nadal są w cennikach to nic nadzwyczajnego, w Erze też tak było tłumaczyli to tym że te telefony nadal mogą zalegać gdzieś w jakimś salonie na końcu świata więc muszą mieć na nie cenę.

#649932  autor: alef
 25 lip 2013, 13:07
alef pisze: mnie wczoraj rozłożyli na łopatki.
umowa skończyła się 04.06 i oprócz jednego telefonu gdzieś w maju, więcej BOK mnie nie atakował. napisałem maila, że chciałbym podpisać aneks na r40 (250min+500mb) za 39,90 + darmowe rozmowy w T + galaxy ace 2 za 1 zł. przed 16 zadzwoniła Pani z BOK z propozycją r40 za 39,90 i ace 2 za 59 (100 rabatu od cennika)...na obniżenie ceny słuchawki i darmowe rozmowy w T nie było wg niej szans. jedyny "bonus" jaki zaproponowała to...uwaga....darmowy kurier :lol: po 17 dostałem maila od Pana konsultanta z działu utrzymania...i tu mnie dobiła bezmyślność i działalność "kopiuj-wklej". pomimo tego że podpisałem się pod mailem z imienia i nazwiska, telefon jest od 12 lat zarejestrowany na mnie.......a Pan mnie sfeminizował i nazwał Szanowną Panią :? a merytorycznie zaproponował r40 za 39,90 i ace 2 za 1 zł...w umowie na 36 miesięcy. o darmowych rozmowach w T nawet nie wspomniał.
napisałem co o nich myślę i podziękowałem za taka ofertę.
niestety również muszę potwierdzić, że obsługa i podejście do klienta "zeszło na psy".
oto kontynuacja:
Pan następnego dnia próbował się do mnie raz dodzwonić, ale że akurat miałem młyn w pracy, to nie odebrałem. Napisał mi maila, że próbował się do mnie dodzwonić, ale nie odbierałem. Odpisałem mu, że byłem w pracy i proszę o telefon po godzinie 16. Kolejnego dnia próbował znowu się dodzwonić do południa, a że znowu nie miałem jak odebrać, to napisał mi maila, że znowu się mógł się dodzwonić i że jak tak bardzo chcę to mam sam dzwonić do BOA...a wszystko w tonie obrażonego dziecka.
I to koniec serialu pt. "Walka o klienta"
teraz skupiam się na znalezieniu alternatywnej oferty...może niu, a może poczekam na nową oferte oranż dla przenoszących numer

#649933  autor: misiek_sz
 25 lip 2013, 13:07
Witajcie,
mi kończy się umowa w końcówce listopada.
W iBoa jakiś czas temu widziałem info, że mogę już podpisywać aneks, ale wysokości abonamentów dla mnie za wysokie (do tej pory miałem R60).
Wczoraj zauważyłem, że pojawiły się opcje niższych abonamentów.
Nie bardzo mogłem dojść do tego jak to się ma z tym, co można znaleźć w ofercie bez logowania dla przedłużających (drobne różnice w abo i cenach aparatów). Nieważne. Dzwonię do konsultanta z ciekawości na rekonesans. Mówię co chcę, ten odpowiada R80 (24m-ce, 64,90 zł brutto abo, 2 GB, Samsung Gal. 3 mini za 259 zł). Spoko jak dla mnie ale drogi telefon. Konsultant klika i sprawdza - zejdzie do 109 zł. Dziękuję, ale nie. Ten przełącza dalej do koleżanki. Ta właściwie oferuje to samo. Odpowiadam, że za telefon mogę dać do 50 zł. Kobieta każe czekać i wraca z ceną 4 gr. To się zgadzam i zamawiam aneks.
To pokrótce moja historia.

#649957  autor: tomemek
 25 lip 2013, 13:59
Witek1980 - dzięki, ale w sumie to nie życzę nikomu bycia tak traktowanym.

Kosaczek - też w taki sam sposób to sobie tłumaczyłem, aż do momentu wizyty w sklepie firmowym. Tam TYM BARDZIEJ nie zależy im na klientach.

Widzę, że istnieje pewna grupa osób niezadowolonych z obsługi, ale zamiast maleć, to ta grupa cały czas się powiększa...

Dla mnie jest to wielce niezrozumiałe, aby międzynarodowy koncern nie umiał zadbać o podstawową gałąź swojej działalności jaką jest przedłużenie umowy z klientem. Przecież nasz abonament za usługi w większości idzie na PENSJĘ tych NIEKOMPETENTNYCH konsultantów. Dlaczego mam płacić komuś za to, że mnie traktuje delikatnie to ujmując niepoważnie?

#649961  autor: Witek1980
 25 lip 2013, 14:07
misiek_sz, w R80 300 zł rabatu na słuchawkę to standard. Jedna osoba dostała rzekomo nawet 1000 minut w tej taryfie.

#649967  autor: wlacha
 25 lip 2013, 14:22
Znajomy właśnie wynegocjował:

Rodzina 110 za 75 zł, 1000 min, 2 gb, nielimitowane rozmowy do T-mobile, Iphona 4 8GB za 4 gr który w cenniku jest za 289 zł.

#649971  autor: misiek_sz
 25 lip 2013, 14:25
Witek1980 pisze:misiek_sz, w R80 300 zł rabatu na słuchawkę to standard. Jedna osoba dostała rzekomo nawet 1000 minut w tej taryfie.
Pewnie tak.
Osobiście nie stawiałem sprawy na ostrzy noża, nie straszyłem konkurencją ani innymi rzeczami. Po prostu warto wiedzieć, że "moje" warunki są bez problemów osiągalne od ręki (wiadomo - trzeba pomarudzić o cenie aparatu).
Mnie otrzymane warunki satysfakcjonują. Więcej minut mi nie trzeba było :)

#649988  autor: Danio02
 25 lip 2013, 15:19
Czy warto składać wypowiedzenie? Taka opcja będzie korzystniejsza niż połączenie z DUK?

#650001  autor: Witek1980
 25 lip 2013, 16:35
Danio02 pisze:Czy warto składać wypowiedzenie? Taka opcja będzie korzystniejsza niż połączenie z DUK?
Na Twoim miejscu nie składałbym już teraz wypowiedzenia, bo może się okazać że nie zadzwonią do Ciebie aby Cię "zatrzymać" .
Skontaktuj się najpierw z SUK i zobacz co Ci proponują, może "będzie Pan zadowolony" :wink:

Tu masz wybrane "wyniki" negocjacji z SUK:
R20: 29,90zł,
200minut,
0zł nielimitowane rozmowy T-mobile,
250mb internet,
Nokia 206 za 29zł
+ dodatkowo Pani na zakończenie dała od siebie usługę bezpieczny telefon za 0zł.

R40 za 39,90
250 min
500 Mb,
no limit do t-mobile,
zniżka 200 zł na tel.

R60 54,90
600 min.
1 GB
TM no limit za 0,00 zł
Nokia Lumia 820 za 9 zł, (200zł znizki)

R80 64,9 zł
1000 min do wszystkich
No Limits w TM
300 zł rabatu na słuchawkę

R110 za 79.90
2GB internetu
1000min
450zł upustu na słuchawkę

#650006  autor: Danio02
 25 lip 2013, 16:57
We wrześniu będę chciał przedłużyć umowę z T-Mobile - czekam na nowego iPhone, na którego nie ma żadnych zniżek. Po moich przebojach z serwisem Regenersis Warsaw prawdopodobnie wybiorę opcję bez telefonu, a słuchawkę zakupię w Apple Store. Wyjdą podobne pieniążki, ale za to nie będzie żadnych kłopotów z odnowionymi urządzeniami.

Aktualnie posiadam pakiet Rodzina 140.

#650009  autor: adam_b
 25 lip 2013, 17:14
Sam czekam na jakieś dobre oferty bo abonament mi się skończył jakiś czas temu. Teraz jadę na umowie na czas nieokreślony i warunkach sprzed 2 lat.

Gdyby ta zniżka do orange była też dla przenoszących numer, to brałbym ją bez wahania.

PS.
Jaki telefon w cenie do 500zł w opcji Rodzina 80 za 64,9 najlepiej byłoby brać? (Z uwzględnieniem rabatu na słuchawkę)
Ostatnio zmieniony 25 lip 2013, 17:19 przez adam_b, łącznie zmieniany 1 raz.

#650010  autor: keczup80
 25 lip 2013, 17:18
Witek1980 pisze: R110 za 79.90
2GB internetu
1000min
Gdyby taki upust na słuchawkę dawali to byłoby dobrze. W r140 nie chcą dać więcej niż 400.

[ Dodano: 2013-07-25, 17:24 ]
adam_b pisze:Teraz jadę na umowie na czas nieokreślony..
Tylko lipnie ,że jak się przejdzie na czas nieokreślony to okres wypowiedzenia wynosi 3miesiące (tak przynajmniej gdzieś czytałem)
adam_b pisze:Gdyby ta zniżka do orange była też dla przenoszących numer, to brałbym ją bez wahania.
Ma się niedługo pojawić dla przenoszących, więc gdyby okres wynosił 3 miesiące to złożyć wypowiedzenie już teraz i niech czas leci, a jak coś to zawsze można wycofać się z rezygnacji

[ Dodano: 2013-07-25, 17:27 ]
adam_b pisze:w cenie do 500zł w opcji Rodzina 80 za 64,9 najlepiej byłoby brać?
Zależy co potrzebujesz by miał, na czym najbardziej Ci zależy, jaki system itp.

#650013  autor: Witek1980
 25 lip 2013, 17:46
keczup80 pisze:
Witek1980 pisze: R110 za 79.90
2GB internetu
1000min
Gdyby taki upust na słuchawkę dawali to byłoby dobrze. W r140 nie chcą dać więcej niż 400.
keczup80, rzeczywiście był to pojedynczy i chyba nawet nie potwierdzony przypadek.
Z drugiej strony, jeśli wejdziesz na główną T-M w zakładkę wyprzedaże, to niektóre modele mają jeszcze większą zniżkę, np. w R140 Lumia 900 w cenniku stoi za 689 zł a sprzedają za 219 = 470 zł upustu, Z-tka 410 zł upustu :roll: (oczywiście dla kupujących nową bądź przedłużających ofertę) więc dlaczego nie raczą nas, długoletnich klientów takimi rabatami.

#650019  autor: Euronymous
 25 lip 2013, 18:07
keczup80 pisze:
adam_b pisze:Teraz jadę na umowie na czas nieokreślony..
Tylko lipnie ,że jak się przejdzie na czas nieokreślony to okres wypowiedzenia wynosi 3miesiące (tak przynajmniej gdzieś czytałem)
Niemożliwe, umowa na tel. stacjonarny i neta przeszła mi na czas nieokreślony, wypowiedzenie mam 1 mieś. Nie sądzę, żeby z tel. komórkowymi było inaczej.

Adam_b, płacisz teraz dokładnie tyle, kiedy umowa na czas określony Cię jeszcze obowiązywała? Czy może dopłacasz za dodatkowe usługi jak np. sieć rodzinna i internet?

#650023  autor: adam_b
 25 lip 2013, 18:30
płacę tyle co wcześniej, żadnych usług dodatkowych nie aktywowałem

#650163  autor: chrupka
 26 lip 2013, 11:43
Jestem świerzutko po podpisaniu aneksu. Powiem tak, miło mnie zaskoczyli. W punkcie obsługi trafiłam na laseczkę, którą z miejsca bym zwolniła. Chciałam galaxy s4 jedyne co mogła mi zaproponować to abonament 139 i smyrfon za 890 zł :roll: Jak szybko weszłam, tak szybko wyszłam.
Wysłałam swoje zapytanie mailowo i oddzwoniła konsultantka, z którą dało się pogadać. Stanęło na tym że mam Galaxy S4 za 1 zł, 5 GB internetu, nielimitowany czas rozmów i wsio za 139 zł (umowa na 36 m-cy).
Wczoraj rozmawiałyśmy jakoś przed 10:00 a dzisiaj o 8:00 obudził mnie kurier z przesyłką :)
Dla mnie nieprawdopodobne, ale prawdziwe. Czekam aż się maszyna naładuje i odpalam :D

#650185  autor: RobertH
 26 lip 2013, 12:23
a mi się wkońcu udało uzyskać w R40:
300 min + 100 min extra
500mb
no limit t-mobile 0zł(chociaż ani w aneksie ani na iboa informacji o tym nie ma, ale w przeslanych dokumentach - regulaminie promocji hr_hcr_raty jest ze nalezy mi sie za 0zł - w pon zadzwonie i się upewnię)
zniżka na telefon 200zł, więc mam telefon dla matki za 0,04zł :)

Wymagało to ode mnie trochę bieganiny, bo po telefonaych z SUK gdzie oferowali mi tylko 250min a na hasło hr_hcr_raty i 400 min mówili że nie mogą tego mi przyznać, jeden z konsultantów wygadał się i powiedział że w salonie kierownik jeśli ma dobry dzień to mi to przyzna. więc poszedłem do salonu, tam się zgodzili ale pod warunkiem że SUK wystawi mi znacznik. Telefon do SUK, konsultant mówi że nie ma uprawnień do zmiany znacznika, ale wystawi komentarz na moim koncie że rozmowa się odbyła i poinformował że jeśli kierownik wyraża zgodę może także zmienić znacznik. kolejna wizyta w salonie, kierownik znacznik zmieni, ale muszę napisać pismo (!!!) że SUK mnie odesłał do salonu. napisałem. już wszystko wbijane do komputera w salonie, ale konsultant mówi że jakaś blokada w systemie, że nie może mi przyznać rabatu na tel, więc muszą wezwać informatyka i zadzwonią z salonu. najpóźniej 22.07 w pon. ale do wczoraj zero odzewu. więc dzownię do SUK (może u nich teraz też się da) i okazuję się, że da. zgodziłem się wczoraj na w/w warunki, dziś już był kurier, aneks podpisany, tydzień użerania się i mam co chciałem, ale chyba w sumie warto było. ;)

#650187  autor: keczup80
 26 lip 2013, 12:35
chrupka pisze:JStanęło na tym że mam Galaxy S4 za 1 zł, 5 GB internetu, nielimitowany czas rozmów i wsio za 139 zł (umowa na 36 m-cy).
I na takich klientów T-Mobile czeka... czyli mniej świadomych tego co można uzyskać,a i tak są szczęśliwy jak to im się udało (bez urazy).
Dostałaś 10zł zniżki na abonament - mogłaś dostać 20zł
Na telefon dostałaś zniżkę 198zł, a można dostać 400zł (w tym przypadku akurat taka zniżka nie była potrzebna).
Ja osobiście nie podpisałbym umowy na abonament na 36miesięcy i to w wysokości 139zł miesięcznie (5tyś zł na 3lata).
Ale jak Tobie pasuje to ok :)

RobertH Fajnie, że się Tobie udało, ale dziękuję za taką politykę firmy, że trzeba stracić tyle czasu , żeby dostać trochę minut. Dla mnie to trochę upokarzające (i nie mam Ciebie na myśli).

P.S.
Co do domysłów na temat składania wypowiedzeń.
Po złożeniu wypowiedzenia w ekspresowym tempie zadzwonił konsultant.
Nic więcej niż przed złożeniem wypowiedzenia nie uzyskałem.
Nawet nie chcieli dać za 0zł nielimitowanych na stacjonarne.
Przedstawilem dokładnie ofertę konkurencji i o różnicy cenowej w abonamencie i cenie telefonu.
Mimo tego cyt. "nic nie da rady z tym zrobić"
Tak więc moja przygoda z T-Mobile powoli dobiega końca. Jedyna niewiadoma to czy ze starym czy z nowym numerem przejdę do nowej sieci.
No chyba, że T-Mobile obniży cenę telefonu, który mnie interesuje. Haha wiem, marzenia ściętej głowy ;)

#650196  autor: bora1410
 26 lip 2013, 13:09
chrupka pisze:Jestem świerzutko po podpisaniu aneksu. Powiem tak, miło mnie zaskoczyli. W punkcie obsługi trafiłam na laseczkę, którą z miejsca bym zwolniła. Chciałam galaxy s4 jedyne co mogła mi zaproponować to abonament 139 i smyrfon za 890 zł :roll: Jak szybko weszłam, tak szybko wyszłam.
Wysłałam swoje zapytanie mailowo i oddzwoniła konsultantka, z którą dało się pogadać. Stanęło na tym że mam Galaxy S4 za 1 zł, 5 GB internetu, nielimitowany czas rozmów i wsio za 139 zł (umowa na 36 m-cy).
Wczoraj rozmawiałyśmy jakoś przed 10:00 a dzisiaj o 8:00 obudził mnie kurier z przesyłką :)
Dla mnie nieprawdopodobne, ale prawdziwe. Czekam aż się maszyna naładuje i odpalam :D
Jakby to była umowa na 2 lata to były by to mocno dobre warunki. A na 3 lata to według mnie oferta mocno zwyczajna, by nie powiedzieć że słaba.
  • Strona 189 z 350
  • 1
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 350
  • 1
  • 187
  • 188
  • 189