• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#570586  autor: galtom
 27 lip 2012, 13:40
PalonyLolek pisze:
galtom pisze:I tak jak pisal wyzej kolega... a co jeszli masz nastolatka w domu? Lat 12, ktory wpadnie na genialny pomysl wygrania Porshe w super konkursie z SMS za ilesdziesiat zlotych?
Kolego, jeśli masz dziecko w takim wieku nie dajesz mu telefonu z abonamentem, to chyba normalne?
Normalnosc jest kwestia dyskusyjna. Dlaczego mam dawac dzicku telefon na karte i plcic wiecej za minute... za kare? Wystarczy zeby limit byl na ludzkim poziomie 50-100 zl (chyba, ze ktos chce wiecej - ja mu nie wrog). I nie ma klopot. Wtedy swiadomie licze sie z taka strata jakby co.
PalonyLolek pisze: W Play możesz wydać dyspozycję na zablokowanie wszystkich usług premium z tego co pamiętam. Istnieje też możliwość oczywiście później odblokowania tego.
THX juz zrobione. Nadal nie wiem tylko po co tak wysoki limiot w Play... zakladajc ze operator go daje do wygadanie wg cennika to 1000 zl to ponad 2500 tys minut czyli wiecej niz polowa (miesiecznego) abonamentu dziennie do wygadania przez 31 dni.... troche duzo :-)

[ Dodano: 2012-07-27, 13:42 ]
Ruben pisze: Założony temat nie dotyczy tego pytania. Jeżeli aż tak bardzo Cie to interesuje, to mogę powiedzieć tyle, że znając potrzeby użytkownika tego numeru oferta była najkorzystniejsza, To chyba logiczne. Nie oznacza to jednak, że nie dostrzegam niedogodności dla abonenta i żadna twoja dotychczasowa argumentacja nie zmieniła tego.
Otoz to! Kolega Karlos bardzo duzo pisze tylko niestety zadko na temat :-(.

[ Dodano: 2012-07-27, 13:43 ]
Ruben pisze: Znam te możliwości i nadal nie zmienia to mojego podejścia do limitu ponad abonament.
Tez sie pod tym podpisuje. Jedno z drugim nie ma zwiazku. Zwracam tez uwage na fakt, ze argumentacja Play - dlaczego tego limitu zmienic nie moga jest mniej wiecej tak samo sensowna jak kolegi Karlosa w tym watku.

Dokladnie tak jak napisal kolega Ruben.
Teraz Premium mam wylaczone calkowicie bo strata 1000 zl nie mam zamiaru ryzykowac, nawet gdybym zatem chcial wspomc Play jak jakis konkurs SMS zorganizuja to nie da rady.

Nawet nie jestem pewien czy po ustawieniu tych wszytkich blokad z ich Infolinii/BOK moge skorzystac (chyba nie) bo to tez numer premium przeciez....

Pozdrawiam,
Galtom

#570588  autor: KC-KARLOS
 27 lip 2012, 13:47
galtom pisze:Normalnosc jest kwestia dyskusyjna. Dlaczego mam dawac dzicku telefon na karte i plcic wiecej za minute... za kare?
Możesz dać dziecku fon na kartę i... doładować mu konto z abonamentu. Jeśli dziecku ustawi się w prepaidzie taryfę np. Play Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play, po zasileniu może zadzwonić do rodzica za darmo na jakiś czas. W Play można zasilić konto każdej osobie na prepaida i mix od kwoty 10 zł. Żaden problem. Doładowanie będzie płatne dopiero z fakturą. Albo: wydać te 10 zł poza abo i rozmawiać w Play bez żadnych extra doładowań i zabaw.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#570596  autor: galtom
 27 lip 2012, 14:07
Karlos20 pisze:
galtom pisze:Normalnosc jest kwestia dyskusyjna. Dlaczego mam dawac dzicku telefon na karte i plcic wiecej za minute... za kare?
Możesz dać dziecku fon na kartę i... doładować mu konto z abonamentu.
1. Juz Ci pisalem w drugim watku, zebys oszczedzil swoj i moj czas i nie opdoiwadal mi skoro to i tak nie na temat. naprawde dzieki za Twoj wklad.

2. Moge tez dziecku nie dawac telefonu. Jest 1000 rzeczy, ktore moge zrobic - to moja sprawa.

Skoro uznalem, ze dla mnie najwygodniejszy jest abonament to moj wybro. Kwestia wysokosci limitu kredytowego nie ma z tym zadnego zwiazku po z tym, ze utrudnia mi jako klientowi zycie.

Pozdrawiam,
Galtom

#649777  autor: dymus89
 24 lip 2013, 22:01
Nie rozumiem tej gadki moderatora o limicie kredytowym, najadłeś się szaleju czy co? Jak klient chce zmniejszyć swój limit kredytowy to powienien mieć do tego prawo. lepiej dmuchać na zimne i nie mieć później kosmicznego rachunku do zapłacania w wypadku gdy za granica zacznie się automatycznie aktualizować soft lub przez pomyłkę zostaną naliczone ogromne opłaty roamingowe. Chce limit na swoim koncie powiedzmy 250 zł ponieważ jest to kwota którą mogę dodatkowo ewentualnie wydać poza swoim abonamentem, a nie 1000 zł. Zwykłe naciąganie ludzi aby w razie wpadki płacić jakieś kosmiczne rachunki. Oczywiście rozumiem, że niektórych szanownych panów biznesmenów może to ubezwłasnowolniać bo nie może wydać dodatkowo 1000zł, ale jak kogoś stać to niech sobie da nawet milion złotych limitu kredytowego i niech wydzowni to na numery 0700. Skoro płacę abonament to mam takie same prawo korzystać z limitu lub nie korzystać i czy będzie to 5 zł lub milion limitu powinno być to osobiście ustosunkowane według woli klienta. to nie komuna aby operator narzucał swoje widzi mi się.