Byłem dziś w salonie głównym T-m w Poznaniu i zapytałem o warunki (za miesiąc kończy mi się umowa). Oferta śmieszna, więc zgodziłem się na zaznaczenie opcji, że chcę, aby SUK do mnie oddzwonił w ciągu 48h.
Oddzwonili w ciągu 2h.
Zaproponowali R40 z 39,90zł, a w ramach tego 300min + no limit rozm do T-m + 500MB i do wyboru Ace 2 lub Xperia J za 1zł.
Umowa rzecz jasna na 2 lata. W sumie nie jest źle, ale poważnie się waham, czy w ogóle podpisywać aneks. Odpowiedź mam dać jutro gdy zadzwonią raz jeszcze.
Obecnie mam abo 25zł a w tym 100min (wymienne na sms/mms i
MB), nielimitowane sms i mms do T-m, oraz 500 sms/mms do wszystkich sieci. Rzadko z niego dzwonię - głównie minuty wykorzystuję na net. Mam drugi numer, stary Fresh bez bonusów za doładowania, ale za to mam Zbieraj Minuty, do tego nielimitowane do Play za 10zł (dużo znajomych, Rodzina jest w Play). No i telefon służbowy, gdzie aneks będzie podpisywany w listopadzie.. Może poczekać i zamienić karty sim pomiędzy telefonami?
Jak w nowych taryfach jest rozliczane połączenie video? Z minut, czy powyżej abonamentu? Na ugranie czegoś w niższych abonamentach nie liczę. Bez telefonu zaproponowali 200min/19zł. W Play jest podobnie, choć tam są darmowe w sieci, co mnie bardziej urządza. Siedzę w T-mobile tylko ze względu na zasięg - dużo jeżdżę po Polsce i dopóki Play nie uruchomi obiecanego roamingu krajowego z T-m - jeszcze coś mnie trzyma w Tm, choć coraz mniej... Jakość obsługi OK, ale ogólnie drogo się zrobiło.
Jaki inny telefon byście polecali oprócz Ace 2 i Xperii J?
Net, zdjęcia, pdf, filmy, nawigacja offline za granicą!!! (edit)...
No i nie ukrywam, że chętnie w podobnej cenie, jak te powyżej = 1zł po upuście
Obecnie używam N97mini, Solidów B2710 i B2100 (służbowy).
Do androida nie mam jakoś zaufania, ale może warto się przekonać? Czy jednak Windows?