• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 187 z 350
  • 1
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 350

#649406  autor: Euronymous
 23 lip 2013, 15:59
-30% to tylko dla obecnych klientów Orange
Z rabatu 30% na abonament przez 24 miesiące może skorzystać pierwszych 5.000 obecnych klientów Orange, chcących przedłużyć umowę, przenieść numer z Orange na kartę do oferty na abonament lub dokupić nowy numer na abonament. Dla chcących przenieść numer z innej sieci, szykujemy odrębną ofertę, której szczegółów jeszcze nie możemy zdradzić.
- komentarz Orange na fb.

#649413  autor: keczup80
 23 lip 2013, 16:35
Euronymous pisze:-30% to tylko dla obecnych klientów Orange.
Z tym akurat nie ma problemu, bo mam aktywną kartę orange (jeszcze z czasów pop-a) poza tym zawsze można kupić starter, zarejestrować i przenieść.
Z rabatu 30% na abonament przez 24 miesiące może skorzystać pierwszych 5.000 obecnych klientów Orange, chcących przedłużyć umowę, przenieść numer z Orange na kartę do oferty na abonament lub dokupić nowy numer na abonament.
Euronymous pisze:Dla chcących przenieść numer z innej sieci, szykujemy odrębną ofertę

Dobrze wiedzieć :) Z racji tego, że nie dostałem tego co oczekuję,a zaproponowano mi kolejny raz standard suk-owski (r140 w cenie r110 i 400zniżki na telefon) składam wypowiedzenie na dniach i najprawdopodobniej idę do orange (kwestia czy numer zostanie czy będzie nowy pozostaje otwarta).

#649418  autor: Euronymous
 23 lip 2013, 16:48
Wiesz może, czy ta oferta Orange (-30%) pozwala na skorzystanie z 3 mieś abo za free?

Wiem, że można kupić kartę i przenieść do abo, ale osobiście szkoda by mi było mojego numeru, który od wielu lat miałem w erze/t-m.

#649427  autor: keczup80
 23 lip 2013, 17:27
Euronymous pisze:Wiesz może, czy ta oferta Orange (-30%) pozwala na skorzystanie z 3 mieś abo za free?
Też się zastanawiałem ,bo z jednej strony napisane jest, że rabat przysługuje na 24miesiące, a dalej że jeżeli w regulaminie nie ma czegoś wykluczonego (a nie ma napisanego, że nie można łączyć) to łączy się z innymi promocjami.
Na facebooku ktoś pisał, że nie dostał tego rabatu (3mieisiące), a z orange mu odpisała, że nie miał bo brał z innej promocji w innym terminie, więc z tych słów mi wychodzi , że niby są te 3miesiące
Euronymous pisze:szkoda by mi było mojego numeru, który od wielu lat miałem w erze/t-m.
Mi też by było szkoda, bo mam go od wielu lat,ale z drugiej strony nie zgodzę się na to by przepłacić 700zł tylko dlatego, że numer chcę zachować.
Tym bardziej, że nie mam wygórowanych warunków, tym bardziej,że osoby dostawały (przynajmniej tak pisały) to co by mnie interesowało.

#649428  autor: koxok
 23 lip 2013, 17:33
keczup80 pisze:Zawsze można też rzucić okiem na ofertę orange, bo od wczoraj oferują -30% na abonament dla nowych aktywacji (dobre dla osób którym umowa się kończy).
To jeśli mam już 2 numery w orange, to jaka opcje powinienem wybrać z tego co jest pokazane? "Jestem nowym klientem", "Przenosze numer z karty na abo" czy "przedluzam umowę"? chodzi mi żeby mieć 3 numer w orange...

edit. poczytałem i już wiem, ze nowy klient.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2013, 17:38 przez koxok, łącznie zmieniany 1 raz.

#649429  autor: keczup80
 23 lip 2013, 17:37
koxok pisze:to jaka opcje powinienem wybrać z tego co jest pokazane? "Jestem nowym klientem", "Przenosze numer z karty na abo" czy "przedluzam umowę"? chodzi mi żeby mieć 3 numer w orange...
Wydaje mi się, że skoro chcesz mieć trzeci numer (2już masz) to trzeba wybrać opcję "jestem nowym klientem".

#649430  autor: koxok
 23 lip 2013, 17:40
keczup80 pisze:Wydaje mi się, że skoro chcesz mieć trzeci numer (2już masz) to trzeba wybrać opcję "jestem nowym klientem".
Dzięki, ogarnąłem. Tylko na końcu po wpisaniu maila i tekstu z obrazka wyskakuje "błąd".

#649432  autor: keczup80
 23 lip 2013, 17:42
koxok pisze:wyskakuje "błąd".
zgłoś to w komentarzu pod promocją i opisz sytuację (może oni potrzebują któregoś z adresów mailowych na których masz zarejestrowane pozostałe telefony? :roll: )
P.S.
Dużo ludzi wcześniej pisało o błędach wyskakujących i mieli to poprawić

#649433  autor: koxok
 23 lip 2013, 17:48
keczup80 pisze:zgłoś to w komentarzu pod promocją i opisz sytuację (może oni potrzebują któregoś z adresów mailowych na których masz zarejestrowane pozostałe telefony? )
P.S.
Dużo ludzi wcześniej pisało o błędach wyskakujących i mieli to poprawić
jak czytam, to już podobno od wczoraj jest "błąd", także poczekamy zobaczymy, co z tego będzie.

#649447  autor: Mobo43
 23 lip 2013, 18:42
Skończył się wątek o przedłużeniu abonamentu w T-Mobile, zaczął się o promocjach w Orange ... .

#649465  autor: broda4
 23 lip 2013, 19:48
też pomyślałem ze pomyliłem fora:)

#649471  autor: SL
 23 lip 2013, 20:09
To wracając na właściwy tor:

Przedłużyłem dziś umowę z suk, bo z babką z boa się nie dogadałem, to co dostałem:

r40 39,9 zł
500 mega net
250 min
połączenia do t-mobile za 0 zł
- 200 zł na słuchawkę

Tak naprawdę to nawet się nie targowałem- powiedziałem tylko, że cena tel. mi się nie podoba (boa dawała tylko 100 zł zniżki), a konsultant od razu powiedział, że może dać max. 200 na tel + t-mobile za 0.

Ktoś coś pisał o tych ratach też wcześniej- mi pracownik sam z siebie powiedział, że sprawa z abo będzie wyglądała tak, że na fakturze będzie rata za tel 35 i abo za 4,9 oraz, że jak zobaczę w iboa coś dziwnego, jak 5 zł za nielimitowane w t-m to żeby się nie przejmować, bo jak tylko oferta przeskoczy na tę nową to on to też u siebie zobaczy i przełączy na usługę bezpłatną.

#649473  autor: margeo
 23 lip 2013, 20:20
Byłem dziś w salonie głównym T-m w Poznaniu i zapytałem o warunki (za miesiąc kończy mi się umowa). Oferta śmieszna, więc zgodziłem się na zaznaczenie opcji, że chcę, aby SUK do mnie oddzwonił w ciągu 48h.
Oddzwonili w ciągu 2h.
Zaproponowali R40 z 39,90zł, a w ramach tego 300min + no limit rozm do T-m + 500MB i do wyboru Ace 2 lub Xperia J za 1zł.
Umowa rzecz jasna na 2 lata. W sumie nie jest źle, ale poważnie się waham, czy w ogóle podpisywać aneks. Odpowiedź mam dać jutro gdy zadzwonią raz jeszcze.

Obecnie mam abo 25zł a w tym 100min (wymienne na sms/mms i MB), nielimitowane sms i mms do T-m, oraz 500 sms/mms do wszystkich sieci. Rzadko z niego dzwonię - głównie minuty wykorzystuję na net. Mam drugi numer, stary Fresh bez bonusów za doładowania, ale za to mam Zbieraj Minuty, do tego nielimitowane do Play za 10zł (dużo znajomych, Rodzina jest w Play). No i telefon służbowy, gdzie aneks będzie podpisywany w listopadzie.. Może poczekać i zamienić karty sim pomiędzy telefonami?

Jak w nowych taryfach jest rozliczane połączenie video? Z minut, czy powyżej abonamentu? Na ugranie czegoś w niższych abonamentach nie liczę. Bez telefonu zaproponowali 200min/19zł. W Play jest podobnie, choć tam są darmowe w sieci, co mnie bardziej urządza. Siedzę w T-mobile tylko ze względu na zasięg - dużo jeżdżę po Polsce i dopóki Play nie uruchomi obiecanego roamingu krajowego z T-m - jeszcze coś mnie trzyma w Tm, choć coraz mniej... Jakość obsługi OK, ale ogólnie drogo się zrobiło.

Jaki inny telefon byście polecali oprócz Ace 2 i Xperii J?
Net, zdjęcia, pdf, filmy, nawigacja offline za granicą!!! (edit)...
No i nie ukrywam, że chętnie w podobnej cenie, jak te powyżej = 1zł po upuście :)

Obecnie używam N97mini, Solidów B2710 i B2100 (służbowy).
Do androida nie mam jakoś zaufania, ale może warto się przekonać? Czy jednak Windows?
Ostatnio zmieniony 24 lip 2013, 09:50 przez margeo, łącznie zmieniany 1 raz.

POZDRAWIAM!

#649496  autor: przemek289
 23 lip 2013, 21:55
W tej cenie ciężko coś lepszego. Z droższych to LG L9, Xperia L lub Lumia 820 jednak to znacznie lepsze smarty od tych dwóch co podałeś.

#649499  autor: margeo
 23 lip 2013, 22:05
No właśnie...
Pytanie, czy jest sens podpisywać w ogóle aneks dla takich telefonów, skoro na dobrą sprawę nie potrzebuję modyfikacji taryfy, której nie przekraczam (uwzględniając inne numery z których korzystam - no i mam w razie czego VM).
Wygląda na to, że pozostaje wybrać między Ace 2, Xperia J, a Lumią 520... lub odpuścić sobie aneks w ogóle i podziękować jutro Konsultantowi.
Jakby na to nie patrzeć, to o 15zł x 24mc więcej niż mam obecnie.
Co jest najmniej awaryjne i ma najlepszą baterię (czas rzeczywisty czuwania - laboratorium widać w zestawieniach ;) ) z powyższych 3 modeli?

Konsultant z SUK będzie dzwonił jutro o 11-12, więc czasu na zastanowienie nie mam za dużo :P

POZDRAWIAM!

#649546  autor: przemek289
 24 lip 2013, 09:17
Z androida wziąlbym Xperię J, a jeśli nie przeszkadza Ci WP8 a zależy na mapach i dobrym office to Lumia 520. Ostatnio poleciłem koleżance i jest bardzo zadowolona,do prostych zadań, sprawdza się bardzo dobrze.

#649548  autor: lucjan
 24 lip 2013, 09:32
margeo pisze: Obecnie mam abo 25zł a w tym 100min (wymienne na sms/mms i MB), nielimitowane sms i mms do T-m, oraz 500 sms/mms do wszystkich sieci. Rzadko z niego dzwonię - głównie minuty wykorzystuję na net. Mam drugi numer, stary Fresh bez bonusów za doładowania, ale za to mam Zbieraj Minuty, do tego nielimitowane do Play za 10zł (dużo znajomych, Rodzina jest w Play). No i telefon służbowy, gdzie aneks będzie podpisywany w listopadzie.. Może poczekać i zamienić karty sim pomiędzy telefonami?
Za dużego pola manewru nie masz. Byłem w podobnej sytuacji (korzystanie z internetu schodzącego z pakietu minut) i czekałem dość długo, aż do taryf bez telefonu dadzą jakiś pakiet internetowy. Ostatecznie dostałem 500 MB, 200 minut na 18 m-cy za 19,90 pln.

pzdrwm
luc

'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

#649549  autor: margeo
 24 lip 2013, 09:40
Zupełnie zapomniałem o mapach. Na mapach zależy mi bardziej niż na filmach :)
Rzecz jasna mam osobną nawigację GPS do samochodu na MapaMap (polecam - szczególnie jeśli ktoś śmiga też po górach - szlaki, warstwice, schroniska z nr tel itp), ale nie zawsze ją mam przy sobie, a z Nokia Map korzystam często. Szczególnie offline przy granicy, lub poza Polską. Ostatnio gdzieś czytałem, że wkrótce nawigacja w Lumiach ma być płatna (chyba na Telepolis, ale nie mogę tego znaleźć teraz) i tylko na kilku modelach pozostanie bezpłatna. Niestety 520 odpada z powodu... microSIM. Często korzystam z Solida na wyprawach, a w tym przypadku byłoby to dla mnie utrudnienie... Czy są w ogóle Lumie na "zwykłą" SIM?
Coś czuję, że wstrzymam się z tym aneksem dzisiaj :)

@Lucjan - jeśli się nie mylę, to opcję 200min + 500mb za 19zł też proponowali.
Tylko tak sobie myślę, że... Choć jest to mój główny numer (14 lat w Erze/T-m), to od pół roku używam go bardziej jako dodatkowego = czasem dzwonię (głównie odbieram), minuty wykorzystuję na net, wysyłam sms / mms - z powodu zajęć zawodowych i częstego przebywania przy granicy, a nie z powodu wieku :) (mam no limit do T i 500 sms/mms do wszystkich). Gdybym wziął umowę z telefonem - za podobny zestaw zamiast 25zł musiałbym płacić 45zł. Oczywiście byłoby dużo więcej minut, ale albo 300min = 300sms/mms, albo dopłata 5zł za pakiet 1000sms/mms. No i niewykorzystane minuty nie przechodzą. Nie wiem jak są rozliczane videorozmowy (głównie na Play z tego korzystam - czasem jest to potrzebne), ale jeśli powyżej abonamentu, to średni rachunek wyniósłby 45-50zł zamiast obecnego 25zł + doładowanie Play co jakiś czas. A w Play Fresh średnio co miesiąc są bonusy za doładowania.
Im dłużej myślę o + / - aneksu, tym częściej dochodzę do wniosku, że obecna taryfa którą posiadam mimo mniejszej ilości minut jest lepsza :)

Edit:
apropo nawigacji w Lumiach:
http://komorkomania.pl/2013/06/06/dlacz ... i-modelami

http://www.telepolis.pl/wiadomosci/noki ... 28491.html

POZDRAWIAM!

#649558  autor: lucjan
 24 lip 2013, 10:17
@margeo
Co do nawigacji na szlakach i bezdrożach, to od lat używam map topograficznych w formacie ozi na ekranie telefonu. Zaczynając od symbianowych Nokii, a kończąc na GS4 teraz. Mam całą Polskę w skali 1:50000 w kolorze (sztabówki) i na rower sprawdza się to znakomicie.

Co do taryfy - jeśli po zakończeniu bieżącej umowy przechodzi na tryb bezterminowy na takich samych warunkach, to bym nie ruszał. Pewnie jeszcze masz niewykorzystane minuty przechodzące na następny okres rozliczeniowy?

pzdrwm
luc

'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

#649576  autor: margeo
 24 lip 2013, 11:30
@Lucjan
Używam trekbuddy na starej 6220classic :) Na N97mini nie instalowałem, ale może warto to w końcu zrobić. Z jakiej aplikacji korzystasz?

Wg zapewnień konsultantów po upływie umowy (za miesiąc) nic w obecnie posiadanej taryfie nie powinno się zmienić - nadal będę miał 100min (sms/mms/MB) + nielimitowane sms do T-m + 500 sms / mms do wszystkich z opcją przechodzenia niewykorzystanych minut o miesiąc...

POZDRAWIAM!
  • Strona 187 z 350
  • 1
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 350
  • 1
  • 185
  • 186