• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #649131  autor: accfake
 22 lip 2013, 16:29
Witam, mam problem i czytalem juz o tym naprawde dużo, ale dokładnej odpowiedzi nie uzyskalem. Chcialem sie spytac czy jak aktywuję usługę RWK za 5 zł to konto sie przedluzy o rok i gdy dezaktywuję tą usługe to czy waznosc konta (rok) zostanie czy nie? Po prostu chcę, spytac czy da rade mieć konto ważne przez cały rok za samo 5 zł.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi uzytkownikow ktorzy doswiadczyli tego w praktyce.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2013, 14:23 przez accfake, łącznie zmieniany 1 raz.
 #649138  autor: Flash999
 22 lip 2013, 16:53
accfake pisze:Witam, mam problem i czytalem juz o tym naprawde dużo, ale dokładnej odpowiedzi nie uzyskalem. Chcialem sie spytac czy jak aktywuję usługę RWK za 5 zł to konto sie przedluzy o rok i gdy dezaktywuję tą usługe to czy waznosc konta (rok) zostanie czy nie? Po prostu chcę, spytac czy da rade mieć konto ważne przez cały rok za samo 5 zł.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi uzytkownikow ktorzy doswiadczyli tego w praktyce.
Jest dokładnie tak jak piszesz, rok ważności zostanie, ale nie będzie przedłużany co miesiąc.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#649139  autor: kamil4862
 22 lip 2013, 16:55
accfake pisze:RWK za 5 zł
Koszt RWK to 3zł.

Obrazek

#649143  autor: Edmund
 22 lip 2013, 17:33
kamil4862, opłata za pierwszy miesiąc tej usługi to 5 zł, a dopiero za następne 3 zł.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#649162  autor: accfake
 22 lip 2013, 18:44
Z tego co piszecie rozumiem, że płacę 3 zł nie za kolejny miesiąc, a za przedłużenie ważności konta o miesiąc. Czyli jak aktywuję usługę za 5 zł i ją potem wyłączę to mam spokój z ważnością konta na cały rok ?

#662800  autor: luk379
 19 wrz 2013, 13:42
Wiadomo coś co będzie po 9 października z RWK ? I jak ona wygląda w tej nowej taryfie Dniówki ? Ja osobiście nie mam zmieniać taryfy ponieważ uważam że stara była o wiele lepsza w nowej niestety nie ma darmowych smsów do heyah .

#662991  autor: Ventussi
 20 wrz 2013, 09:59
A ma się coś dziać? Bo ja nic na ten temat nie słyszałem. Jeśli zamierzają zlikwidować RWK, to ja spadam do Orange :P

#663005  autor: Maniek99
 20 wrz 2013, 11:33
No pewnie promocja zniknie dziewiątego, bo poco mają wspierać starą taryfę, skoro w nowej można kasować za ważność 36zł/rok. Także lepiej na dniach podbić ważność za 5zł puki czas, szczególnie jak ktoś ma skarbonkę.

#663036  autor: Blank
 20 wrz 2013, 14:18
luk379 pisze:I jak ona wygląda w tej nowej taryfie Dniówki ?
Nie za bardzo wiadomo. We Frii jest to całkowicie zepsute. Po pierwsze nie można skorzystać z żadnej oferty Frii, a po drugie kosztuje 3 zł miesięcznie, a po wyłączeniu, czas ważności się skraca. Wychodzi więc 36 zł rocznie, zamiast 5 zł jak dawniej.

Jeżeli w Heyah będzie w ogóle RWK to na zasadach podobnych do Frii

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#663100  autor: buba1234
 20 wrz 2013, 19:36
T-mobile to nie umie jednak myslec, wystarczylo zamiast pakietu 1GB za 10zł i miesiecznej oplaty za RWK 3zł, dac pakiet 1GB za 13zł i nikt by nie narzekał taka prawda :P

Haha

Tak jest w giffgafie w anglii ladujesz za 10 funtów co 3misiace i masz bonus w postaci damrowych minut i smsow wewnatrz sieci, nie ładujesz nie masz tego bonusu, a waznosć konta? A co to jest. Konto wazne póki jest na nim kasa. W Kluczu tak jest na pół roku z bonusem, ale RWK też jest. T-mobile niby poszła w takim kieruku ale źle to rozegrała propagandowo. Do tego e tych nowych taryfach nie da sie korzystac z pakietów minut do wszystkich jak sie ma bonus wewnetrznsieciowych.

#663293  autor: luk379
 21 wrz 2013, 22:41
Ventussi pisze:A ma się coś dziać? Bo ja nic na ten temat nie słyszałem. Jeśli zamierzają zlikwidować RWK, to ja spadam do Orange :P
Tak ponieważ w regulaminie wyraźnie pisze że dotychczasowa promocja RWK kończy się 9 października. Coś czuję ze trzeba rozglądać się za nową siecią ale mam na to jeszcze cały rok :D

#663297  autor: Emsi
 21 wrz 2013, 23:10
Najlepiej rozwiązane jest to w Play. Jest taryfa RWK dla tych, którzy doładują raz na rok za 5zł. Oraz takie taryfy, które wymuszają częste doładowanie konta (w których się to opłaca). W każdej sieci tak powinno być, klienta powinno się zachęcać do częstego doładowywania bonusami, promocjami etc. Ja np. jak byłem w Play Fresh (gdzie była opcja RWK), to i tak dawałem co miesiąc po +/- 30zł żeby mieć darmowe w sieci. To działa tak podświadomie. Klient lubi mieć świadomość, że nie musi pamiętać o regularnym doładowaniu, ale i tak doładowuje mniej więcej regularnie. :-) Poza tym takimi abonentami "raz na rok za 5zł" można sobie poprawić statystki. Z tego co pamiętam, T-mobile wprowadzając RWK po każdej czynności zyskał trochę klientów.

#663378  autor: luk379
 22 wrz 2013, 16:14
Emsi pisze:Najlepiej rozwiązane jest to w Play. Jest taryfa RWK dla tych, którzy doładują raz na rok za 5zł. Oraz takie taryfy, które wymuszają częste doładowanie konta (w których się to opłaca). W każdej sieci tak powinno być, klienta powinno się zachęcać do częstego doładowywania bonusami, promocjami etc. Ja np. jak byłem w Play Fresh (gdzie była opcja RWK), to i tak dawałem co miesiąc po +/- 30zł żeby mieć darmowe w sieci. To działa tak podświadomie. Klient lubi mieć świadomość, że nie musi pamiętać o regularnym doładowaniu, ale i tak doładowuje mniej więcej regularnie. :-) Poza tym takimi abonentami "raz na rok za 5zł" można sobie poprawić statystki. Z tego co pamiętam, T-mobile wprowadzając RWK po każdej czynności zyskał trochę klientów.
Bez przesady nie wiem czy znajdzie się ktoś taki kto ładuje raz na rok... U mnie to jest różnie czasami w miesiącu załaduję za 5 w drugim za 10 a w jeszcze innym za 30. Nie lubię gdy ktoś mnie zmusza do płacenia tylko po to by zachować numer. Nie potrzebuję nie ładuje proste po to własnie jest oferta na karte nie każdy potrzebuje abonament :lol:

#663385  autor: Emsi
 22 wrz 2013, 16:59
Napisałem to w cudzysłowie ;-)

#663389  autor: buba1234
 22 wrz 2013, 17:59
powinno to byc tak, że konto jest wazne poki jest na nim kasa, natomiast bonus po doladowaniu np. 50zł na 100 dni czy to net czy smsy czy darmow sieci po prostu trwa 100 dni i jak nie doładujemy to bonus sie konczy ale numer nam nie wygasa, po prostu dzownimy na gorszych warunkach. Tak jest w Kluczu i Virgin. W Kluczu po doladowaniu 50zł mamy za darmow w sieci na pol roku, jak znowu nie doladujemy to mamy takze do klucza stawke 19gr/min. W Virgin Mobile po doladowani 10zł mamy 100MB szybkiego neta na miesaic, po miesiacu nie doladujemy nie mamy szybkiego neta, musimy kupic pakiet lub jechac na lejku.

Czyli np. Lubie to po 100 dniach nie doladowalismy nie mamy neta i tyle. Akurat w Play mozna tak zrobic przechodzac kodem na Play RWK i doladowujac 5zł.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2013, 18:09 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#663390  autor: Maniek99
 22 wrz 2013, 18:06
Ważność do puki jest kasa na koncie nie jest dobrym pomysłem z uwagi na zaleganie aktywacji, których już nikt nigdy nie użyje, a tym samym te numery nie mogą wrócić do obiegu.

Model Playowy, lub ten który był do tej poty w TT był najrozsądniejszy.

#663391  autor: buba1234
 22 wrz 2013, 18:12
Z tego co czytalem tak jest w anglii [mozliwe ze kasuja po 5 latach], wiec nie ma problemow z pulą numerow, bo mozna ich zrobic bardzo dużo.

#663394  autor: Maniek99
 22 wrz 2013, 18:19
Numery można dorobić, ale taka martwa dusza zajmuje pewne zasoby systemowe.
I operatorzy dochodzą do wniosku że niema sensu za to płacić, bo pula takich kart jest niewiele warta i tylko rozwadnia statystyki.

#663399  autor: wook
 22 wrz 2013, 19:32
luk379 pisze:Bez przesady nie wiem czy znajdzie się ktoś taki kto ładuje raz na rok...
numer awaryjny (na wypadek awarii/braku zasięgu Orange) mam w Play RWK właśnie po to, jak na razie ładowałem raz (5PLN zaraz po kupnie starteru (koszt 5PLN) by był RWK) od maja. Mam na tym fonie 7 PLN. Nie mam zamiaru ładować tego fonu częściej niż co roku.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"