• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #648680  autor: bartoszc
 20 lip 2013, 15:46
Proszę o podpowiedż chciałbym skorzystac z najlepszej ofert na rynku. Potrzebuję nielimitowane rozmowy i sms do wszystkich z paczka netu (500) . Czy wg Was oferta HEYAH jest aktualnie najlepsza ta za 47/m-c????
Interesuje mnie oferta pripeid bez telefonu.Dzwonie i SMS-uje duzo.Jesli chodzi o internet starczy mi 500 MB
Ostatnio zmieniony 21 lip 2013, 14:00 przez bartoszc, łącznie zmieniany 1 raz.

#648685  autor: MarekAG
 20 lip 2013, 16:44
Nie ma takiej oferty prepaid w HEYAH.

Jedyny sensowny prepaid no limit to Formuła MiniMax na Kartę w Play.

Z pakietem 500 MB wychodzi 29 + 9 + 9 = 47 zł.

Lepsze byłoby NJU ale to już bardziej abonament (chociaż nie do końca, bo umowa jest na czas nieokreślony, a rachunek minimalny to 9 zł).

W NJU z pakietem 700 MB wychodzi 29 + 9 + 7 = 45 zł.

#648687  autor: buba1234
 20 lip 2013, 16:49
Napisz dokładniej, jak uzytkujesz internet na telefonie. Jak nie uzywasz youtuba i podobnych do niego stron to spokojnie wystarcza lejek 32kb/s. [przy uzyciu opery mini co przyspiesza ladowanie stron na lejku, a na pakiecie oszczedza bardzo mocno dane 95%].

Nolimit minut i sms na karte to formula mini max w play, innych tego typu w preapaidzie nie ma [nju na karte sie nie oplaca]. Utrzymanie konta doladowanie 50zł na 100dni.

Czyli jak chcesz:
1. nolimit minut placisz 29zł na miesiac,
2. smsow nie ma co wysylac skoro masz nolimit minut, 0zł
3. 500MB 9zł
Suma: 38zł na miesiac
w praktyce najlepiej ładowac co 2 miesiace za 80zł [chodzi o waznosc konta].

#648691  autor: bartoszc
 20 lip 2013, 17:24
sorki rzeczywiscie jest to umowa ( heyah non stop) ale własnie o ta ofertę mi chodzi.Na jaki okres jest zawierana ta umowa? Czy mogę rozwiazac ja w kazdej chwili bo tak to rozumię

#648693  autor: Blank
 20 lip 2013, 17:40
bartoszc,
Umowa jest na czas nieokreślony.
Można ją rozwiązać za miesięcznym wypowiedzeniem.

Oznacza to, że jeśli twoj okres rozliczeniowy będzie trwać np. od 20 do 19 kolejnego miesiąca, to składając wypowiedzenie np. 19 Października, umowa zostanie rozwiązana 19 Lisotpada, ale jeśli rozwiążesz ją 21 Października, to zostanie rozwiązana dopiero 19 Grudnia.
Innymi mówiąc, zostanie rozwiązana z końcem KOLEJNEGO okresu rozliczeniowego.

Jeśli chodzi o oferty do wyboru masz do wyboru:
nju z rachunkiem - 29 zł (rozmowy głosowe) + 9 zł (SMSy i MMSy) + 7 zł (700 MB) = 45 zł. Umowa na czas nieokreślony z wypowiedzeniem miesięcznym.
Heyah non stop - 29 zł (rozmowy głosowe) + 9 zł (SMSy) + 9 zł (500 MB) = 47 zł. Umowa na czas nieokreślony z wypowiedzeniem miesięcznym.
Play Formuła "mini Max" - 29 zł (rozmowy głosowe i wideo) + 9 zł (SMSy i MMSy) + 9 zł (500 MB) = 47 zł. Oferta prepaid [wypowiedzenie jednodniowe].

Heyah, w stosunku do nju nie ma nielimitowanych MMSów. Te płatne są zawsze dodatkowo. Ponadto, nielimitowane SMSy to konieczność aktywowania pakietu.
W nju oraz Play, obowiązują limity. To znaczy, że dopóki nie przekroczy się 29 zł, płaci się mniej. To samo tyczy się SMSów i MMSów. (tylko, że kwota to 9 zł).
W Play w przeciwieństwie do konkurentów, obowiązuje także no limit na rozmowy wideo i przekierowania.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#648695  autor: bartoszc
 20 lip 2013, 17:57
divhashmorex,
dzieki bardzo za wyczerpującą odpowiedź.Wynika z tego że najlepszą teoretycznie oferta bedzie nju, więcej internetu nieco oraz MMS-y ( na połączeniach video nie zależy mi). Mieszkam we Wrocławiu więc to chyba będzie najlepsza oferta? Czy są jakieś "ukryte" wady tej ofert. Z zasięgiem nie powinno byc kłopotu? I jeszcze jedno jakbyś mógł odpowiedzieć jak taryfikowane będą połączenia dla osób dzwoniących do mnie z siecii gł. operatorów tj. T-mobile, Orange,Play,Plus? Raz jeszcze bardzo dziękuję
a byłbym zapomniał czy dodatkowe pakiety SMS i internet są z automatu aktywowane na kolejny miesiąc czy trzeba o tym niestety pamiętac i każdorazowo co m-c aktywować?

#648756  autor: Blank
 20 lip 2013, 22:28
bartoszc,
Po kolei:
Mieszkam we Wrocławiu więc to chyba będzie najlepsza oferta?
Wydaje mi się, że oferta jest atrakcyjna... więcej ciężko powiedzieć.
Czy są jakieś "ukryte" wady tej ofert
teoretycznie. Ale nie są zbytnio "ukryte". Są nimi opłata za połączenie z BOK (5 zł), naliczanie opłat po wykorzystaniu pakietu internetowego (do 19 zł) i konieczność wyboru e-faktury (inaczej zapłacisz 200 zł).
Z zasięgiem nie powinno byc kłopotu?
Nie mam bladego pojęcia. Możesz zapytać się znajomych. Zapewne kilku ma Orange. Najlepiej jednak sprawdź jak działałoby ci Orange lub nju. nju jest marką Orange, więc działać będzie tak samo jak "wielkie" Orange.
jak taryfikowane będą połączenia dla osób dzwoniących do mnie z siecii gł. operatorów tj. T-mobile, Orange,Play,Plus?
Z T-Mobile, Play i Plus opłata jak za połączenia do Orange (zazwyczaj 0,29-0,30 zł/min)
Z Orange jak do Orange. Czyli np. rozliczane także z pakietu 1000 minut do Orange, itp.
zy dodatkowe pakiety SMS i internet są z automatu aktywowane na kolejny miesiąc czy trzeba o tym niestety pamiętac i każdorazowo co m-c aktywować?
Nie ma pakietów SMS. Nielimitowane SMSy i MMSy są automatycznie aktywowane, gdy wydasz na SMSy i MMSy (łącznie) 9 zł. Nie trzeba niczego aktywować i działa to w pełni automatycznie.
W wypadku internetu, niestety w każdym okresie rozliczeniowym pakiet trzeba samodzielnie aktywować. Jeśli tego nie zrobisz, za internet zapłacisz 19gr/MB, maksymalnie 19 zł (za 100 MB, dodatkowe 900 MB jest przyznawane automatycznie).

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#648770  autor: bartoszc
 20 lip 2013, 23:15
a co oznacza magiczne słowo "lejek" sorki ze byc moze pytam o rzeczy dla wiekszości oczywiste.Czy chodzi o automatyczne nadawanie pakietu internetowego na kolejny m-c i czy nie ma żadnego takiego rozwiazania w nju? Bo to mnie mocno wstrzymuje nad decyzja przejscia do nju

#648772  autor: Blank
 20 lip 2013, 23:40
bartoszc,
Lejek oznacza, że po przekroczeniu limitu transmisji danych, nie pobiera więcej opłat za transmisję, lecz prędkość będzie po prostu spowolniona (do 8/16/32 kbps w zależności od oferty [odpowiednio 8- Formuła "mini Max", 16-nju, Heyah, 32-RedBull]).

Niestety, zarówno w Play, jak i nju nie ma możliwości automatycznego odnawiania pakietów.
Taka możliwość jest w Heyah, ale tam z kolei nie ma lejka (opłata za transmisję może wynieść nawet 90 zł). No i MMSy są dodatkowo płatne, zaś SMSy muszą być aktywowane.
Z kolei w RedBull mobile, transmisja danych jest bezpłatna (25 MB, potem do 32 kbps), więc jak ktoś zapomni aktywować pakietu, to nie pobierze mu nawet grosza.

Mimo wszystko, nie zrażaj się do nju. Zapisz sobie w razie czego przypomnienie. Będziesz to musiał robić tylko raz w miesiącu :)

#649123  autor: manyaky
 22 lip 2013, 15:50
bartoszc pisze:Czy są jakieś "ukryte" wady tej ofert.
Rozwiązywanie umowy za rzekome nadużycia.