- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
2- może być czujnikiem ładunku pola elektrostatycznego umożliwiającym wyłączenie stacji zanim oberwie wyładowaniem elektrycznym.
Trochę odświeżę temat
.
Jeździłem tu i tutaj i znalazłem dwa osprzęty montowane przez operatorów na stacjach:
1)
Czy ten czujnik zamontowany na konstrukcji służy do wyłączania stacji podczas burzy?
2)
Czujnik przeciwpożarowy?
Ciekawostka, maszt T-Mobile obok ulicy i zamontowana kamera (lub atrapa
):
http://goo.gl/maps/J9ilO

Jeździłem tu i tutaj i znalazłem dwa osprzęty montowane przez operatorów na stacjach:
1)
Czy ten czujnik zamontowany na konstrukcji służy do wyłączania stacji podczas burzy?
2)
Czujnik przeciwpożarowy?
Ciekawostka, maszt T-Mobile obok ulicy i zamontowana kamera (lub atrapa

http://goo.gl/maps/J9ilO
Dzięki za odpowiedź,
zapytam jeszcze... Po co stacji GPS? Żeby wiedzieć gdzie ktoś ją zwinął
? Czy po to aby znać dokładne współrzędne, na przykład do UKE?
Syrena alarmowa włącza się gdy ktoś bez pozwolenia otworzy centralkę? Coś w tym jest, stacja stoi na terenie pewnego zakładu.
zapytam jeszcze... Po co stacji GPS? Żeby wiedzieć gdzie ktoś ją zwinął

Syrena alarmowa włącza się gdy ktoś bez pozwolenia otworzy centralkę? Coś w tym jest, stacja stoi na terenie pewnego zakładu.
Zgadza się, stacja posiada CDMA.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
Przykład stacji bazowej sieci Play koło Poznania - Chyby, ul. Szamotulska 59 - metalowy słup własny.
Stacja niczym nie ogrodzona, dostępna z drogi gruntowej, dodatkowo urządzenia na dole są już powoli zarastane przez roślinność. Ale oszczędności muszą być.
Przepraszam za złą jakość zdjęcia, robione "kalkulatorem".

Stacja niczym nie ogrodzona, dostępna z drogi gruntowej, dodatkowo urządzenia na dole są już powoli zarastane przez roślinność. Ale oszczędności muszą być.
Przepraszam za złą jakość zdjęcia, robione "kalkulatorem".

To grozi porażeniem prąu powinno być chociaż obgrodzone. Zgłoś to do playa.
To jest jakiś symbol na stacjach, zobacz tu:

...tu...

...także tu...

Szczerze powiedziawszy to nie wiem co to oznacza, też chętnie się dowiem.
...tu...

...także tu...
Szczerze powiedziawszy to nie wiem co to oznacza, też chętnie się dowiem.
Dokładnie to są takie nalepki informujące że są to urządzenia które promieniują i są do tego odpowiednie przepisy gdzie jaki znak musi się znaleźć. Coś takiego jak na rozdzielniach elektrycznych się nakleja informując że jest tu prąd (dotknięcie grozi porażeniem etc.).
U mnie w Poznaniu jakiś czas temu przy moim Tesco ul. Mrągowska ogrodzili taką niebieską płytą metalową skrzynie, bo stały luźno tak jak na zdjęciu pod masztem z nazwą sklepu, na którym znajdują się anteny. Już widzę że też dołożyli 1800 i może wtedy to ogrodzili. Te ogrodzenie wygląda paskudnie, zrobiłem ostatnio nawet zdjęcie, ale nie mam go - bo robiłem to Xperią J której już nie mam i zapomniałem skopiować
U mnie w Poznaniu jakiś czas temu przy moim Tesco ul. Mrągowska ogrodzili taką niebieską płytą metalową skrzynie, bo stały luźno tak jak na zdjęciu pod masztem z nazwą sklepu, na którym znajdują się anteny. Już widzę że też dołożyli 1800 i może wtedy to ogrodzili. Te ogrodzenie wygląda paskudnie, zrobiłem ostatnio nawet zdjęcie, ale nie mam go - bo robiłem to Xperią J której już nie mam i zapomniałem skopiować